TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afganistan'da saldırı: 3 Türk öldü

Afganistan’ın doğusunda yer alan Celalabad kentinde dün sabah saatlerinde meydana gelen bombalı saldırıda 3 Türk hayatını kaybederken 1 Türk de yaralandı  

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2014 08:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Afganistan'da saldırı: 3 Türk öldü

Afganistan’ın doğusundaki Celalabad vilayetinde yol kenarında duran motosiklete yerleştirilen uzaktan kumandalı bombanın saldırganlar tarafından patlatılması sonucu bölgeden geçen servis aracında bulunan 3 Türk hayatını kaybetti, 1 Türk yaralandı.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Necibullah Daniş, “Bizdeki bilgilere göre hedefin Türkler olduğunu kesin olarak söyleyemeyiz” dedi.

Dün sabah saatlerinde meydana gelen saldırı Celalabad vilayetinin Beshud bölgesi yakınlarında meydana geldi. Bölgedeki yetkililer saldırıda ölen 3 Türk’ten birinin proje müdürü, birinin işçi birinin de ustabaşı olduğunu bildirildi. Ölen işçilerin bölgede inşaat faaliyetini sürdüren bir şirkette 1 yılı aşkın bir süredir çalıştığı kaydedildi. Yetkililer yaralanan Türk’ün başkent Kabil’deki Türk kampı Doğan Kışlası’na götürüldüğü belirtti. Saldırıda bir Afgan çocuğun da yaralandığı açıklandı. Celalabad bölge Sözcüsü Mevlebi Ataullah Ludin yaptığı açıklamada saldırının yerel saatle 07.15’te meydana geldiğini açıkladı. Mevlevi ayrıca hayatını kaybeden Türklere baş sağlığı diledi. Yaralı Türk’ün bir an önce iyileşmesi için dua eden Ludin, “Türk halkının başı sağ olsun” dedi.

Saldırı sonrası açıklama yapan Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Necibullah Daniş ise, “Park halindeki bir motosiklete yerleştirilen patlayıcı, Celalabad vilayetinin Beshud ilçesi yakınlarında bölgede çalışan Türk vatandaşlarını taşıyan aracın geçişi sırasında uzaktan kumandalı bir düzenekle havaya uçuruldu. Bizdeki ilk bilgilere göre 3 Türk vatandaşı yaşamını yitirdi. 1’i Türk 1’i Afgan çocuk olmak üzere 2 yaralı var. Türkler o bölgede Afgan Milli Polisi’ne ait bir kampın inşasında görev alıyorlardı” dedi.

Saldırıda hedefin Türkler olup olmadığı yönündeki soruyu ise Daniş, “Bizdeki bilgilere göre hedefin Türkler olduğunu kesin olarak söyleyemeyiz. Bunu tam olarak bilemiyoruz. Afgan Polisi şu an bölgedeki incelemelerini ve soruşturmalarını sürdürüyor” şeklinde yanıtladı.

Patlama sırasında bölgede bulunan görgü tanıklarından Agacan isimli bir Afgan da açıklamasında, “Aracın geçişi sırasında şiddetli patlama yaşandı. Patlama sonrası araçtakilerin bölgede yaşayan Türkler olduğunu fark ettik ve Türklerden 3’ünün hayatını kaybettiğini gördük” dedi. (İHA/KABİL)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.