TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘NARKOTİM’ hizmette

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘NARKOTİM’ projesi, İzmir Valiliği’nin önünde düzenlenen törenle açıldı

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2014 06:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘NARKOTİM’ hizmette

DAVUT İPEK

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, uyuşturucu ile mücadele acil eylem planı kapsamındaki ‘NARKOTİM’ projesi hayata geçirildi. Proje için valilik binası önünde gerçekleştirilen açılış törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak da katıldı. Saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı’yla başlayan törene, Konak Meydanı’nda bulunan vatandaşlar da katılım sağladı. 11 ilde eş zamanlı olarak açılışı gerçekleştirilen proje kapsamında, Ankara ile canlı bağlantı kuruldu. Konak Meydanı’na kurulan dev ekranla iletişimin sağlandığı törende Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala Ankara’dan tüm ülkeye seslendi. Son dönemlerde artan narkotik vakaların son bulmasını gönülden desteklediklerini belirten Davutoğlu, “NARKOTİM projesini 11 ilde hayata geçiriyoruz. Seçtiğimiz bu 11 il, narkotik vakaların en çok meydana geldiği ve Türkiye nüfusunun yarısını kapsayan illerden oluşuyor. Uyuşturucu işlerine bulaşanlar, bizim için terör suçu işleyenlerle aynı muameleyi görmelidir. Genç kardeşlerimizin uyuşturucu illetinden en kısa zamanda kurtulmaları ve hiç kullanmamaları dileğiyle, bu projenin hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“NARKOTİM KABUS OLACAK”

İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya şöyle konuştu: “Öncelikli amacımız uyuşturucu arzının azalmasının yanı sıra, bu maddelerin kullanımına imkan veren, kuryeliğini yapan kişilerin en seri şekilde tespit edilerek adalete teslim edilmesidir. NARKOTİM polislerimiz her caddede, her sokakta gezecek, uyuşturucu sağlayan kişileri etkisiz hale getirecektir. Geleceğimizi karartmak isteyen uyuşturucu baronları için ve sokak satıcıları için birer kabus olacak bu polislerimiz. Gençlerimize bir ağabey, bir abla gibi yaklaşacak, onların geleceklerini olumsuz yönde etkileyen bu illeti toplumun içinden söküp atmak için çalışacaklardır. Emniyet teşkilatı olarak profesyonel bir yaklaşımla fakat amatör bir ruh ve heyecanla başta uyuşturucu olmak üzere her türlü terör, tehdit ve tehlikeye karşı mücadelemize yorulmadan, dinlenmeden ve hizmet çıtasını her geçen gün daha da yükselterek devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. NARKOTİM ekiplerimizin ülkemize hayırlı olmasını dilerim.”

“UYUŞTURUCU KÖLELEŞTİRMEDİR”

İzmir Valisi Mustafa Toprak, “NARKOTİM projesi, başta gençlerimiz olmak üzere, tüm vatandaşlarımızı uyuşturucudan korumak, uyuşturucunun sokakta bulunabilirliğini ve sokakta satılmasını engellemek amacıyla, ülke genelinde uygulamaya konulmuştur. Uyuşturucu, bir nevi köleleştirmedir. Uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığı, insanlarımızın hayatlarını kaybetmelerine, toplumların huzurlarının kaçmasına ve büyük bir tahribata yol açmaktadır. Böylesine anlamlı bir projeyi hayata geçiren ve bu projenin yapım aşamasında emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.