TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyelilerin barış umudu kalmadı

Savaştan kaçıp İzmir’e sığınan Suriyeli seksen aile, İzmir’de boş buldukları araziyi naylon çadırla çevirip zor koşullarda yaşıyor. Suriyelilerin en büyük eksiği, ülkelerindeki barış umudu

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2015 07:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Suriyelilerin barış umudu kalmadı

Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin bir kısmı, Ödemiş-Torbalı-İzmir Karayolu üzerinde Torbalı ilçesine bağlı Taşkesik mevkiinde yaşamaya başladı. Yaklaşık 80 ailenin bulunduğu arazinin bir kısmında Araplar, bir kısmında Kürtler yaşıyor. Kimi para kazanmak için mandalina ve pırasa toplamaya giderken, kimi de iş bulamamaktan şikayetçi oluyor. Bulundukları yerde su olmadığı için Suriyeli kadınlar ellerinde bidonla ana yoldan karşıya geçip su doldurmaya gidiyor. Kış aylarında üşümemek için çadırlara soba kuran Suriyeliler, umutları olmasa da savaş biterse ülkelerine geri döneceklerini, savaşla kıyaslandığında İzmir’deki hayatlarından memnun olduklarını söylüyor. Savaşın çocukları ise ayaklarındaki terlik, ağızlarındaki şekerle yeni hayatlarına gülümsemeye çalışıyor. Çocukların yardım yapıldığı sırada yiyecekleri kapma yarışı, yaşanılan sefaleti gözler önüne seriyor.

“YETER Kİ BİZİ BURADA BARINDIRSINLAR”

Ailesiyle birlikte Taşkesik mevkiinde yaşayan Ferit Şeyh, yaşadıkları yerin yakınında iş imkanı bulduğunu, ailesiyle birlikte mandalina toplamaya giderek geçinmeye çalıştıklarını söyledi. Çalıştıkları için rahat olduklarını belirten Ferit Şeyh, “Allah devletten razı olsun. Yeter ki bizi burada barındırsınlar. Bize başka yer verirlerse elbette olur ama gittiğimiz yerde çalışabileceksek gidebiliriz. İş yoksa gidemeyiz” dedi.

“DURUMUMUZ ZULÜMDEN DAHA KÖTÜ DEĞİL”

IŞİD’in acımasızca insanları katlettiği haberini alınca Kobani’deki köylerinden kaçtıklarını ifade eden Ferih Şeyh, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz zulümden kaçtık. Buradaki durumumuz zulümden daha kötü değil. En azından zulüm altında değiliz. Hayatımızı kurtarmak için burada barınıyoruz. Burada yeni bir hayat kurduk. Yardım eden de oluyor.” Arazide kalan diğer Suriyeliler, yiyecek, su ve iş bulmakta zorlandıklarını, yardımlarla yaşamaya çalıştıklarını belirttiler. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.