TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Galatasaray'ın rakibi henüz 2 yaşında

İzmir'in profesyonel liglerdeki en genç kulübü olan 3'üncü Lig 3'üncü Grup temsilcisi FBM Makina Balçova Yaşamspor, kuruluşunun henüz ikinci yılında Türk futbolunun asırlık çınarı Galatasaray'a rakip olmanın heyecanını yaşıyor

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2014 08:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com

Futbol dünyasında 2012'de Balçova Belediyespor ismiyle başladığı yolculuğuna Balçova Yaşamspor olarak devam eden kırmızı beyazlı ekip, Ziraat Türkiye Kupası'nda Balıkesirspor ve Elazığspor'u eleyerek gruplara kalmayı başardı, G Grubu'nda Galatasaray'la eşleşip, bir hayali gerçekleştirdi.

Gruptaki ilk maçında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'la deplasmanda 2-2 berabere kalmayı başaran Balçova, ikinci sınavını 16 Aralık Salı günü Atatürk Stadı'nda Galatasaray önünde verecek.

"HAMZAOĞLU'YLA AYNI TAKIMDA FORMA GİYDİK"

Galatasaray teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu gibi İzmirli  olan Balçova Yaşamspor teknik direktörü Altan Çetindağ, Hamzaoğlu ile aynı dönemde, ayrı takımlarda forma giydiklerini belirterek, "Hamzaoğlu altyapıdayken, ben yardımcısı Yıldırım Uran'la A takımdaydım. Bu yönüyle ilginç bir maç olacak" dedi. Altan Çetindağ, rakiplerinin aldığı 4 gollü yenilgilerle ilgili bir soruya şu cevabı verdi: "Bu tip skor söylemlerinin faydası olmaz. Galatasaray büyük bir marka. Kadrosunda önemli yıldızlar var. Galibiyet bize büyük prestij kazandırır. Ama sonrasında kendi ligimize döneceğiz. Bizim için kendi ligimizde başarılı olmak, sağlam temeller üzerinde, kalıcı başarılar elde etmek daha önemli."

Galatasaray'a büyük saygı duyduklarını ancak sahaya mutlak galibiyet için çıkacaklarını sözlerine ekleyen Altan Çetindağ, "Çok genç oyunculardan kurulu bir kadroya sahibiz. Bu karşılaşma genç futbolcularım için büyük bir tecrübe olacak" değerlendirmesini yaptı.

KAPTANIN İDDİASI

Altan Çetindağ kadar iddialı konuşan takım kaptanı Altan Aksoy, tempoyu yüksek tutmaları halinde kazanabileceklerini söyledi. Karşılaşmayla ilgili skor tahmini yapmayan 25 yaşındaki futbolcu, "1-0 olsun bizim olsun" diye konuştu. Takımın en genç oyuncusu olan 18 yaşındaki Melik Yeğin, Galatasaray karşısında kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söylerken, kaleci Engin Kaya, "Rakip forvetlere geçit vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.

BÜYÜK SÜRPRİZ

İzmir Süper Amatör Lig takımlarından Fahrettin Altay'ın yarışmacı haklarını satın alarak 2012'de Balçova Belediyespor ismiyle Bölgesel Amatör Lig'e katılıp aynı sezon şampiyon olan kırmızı beyazlı ekip, geçen sezon 3'üncü Lig'de ilk yılını geçirdi. Bu sezon iş adamı Fatih Komili ve arkadaşlarının devralıp ismini FBM Makina Balçova Yaşamspor olarak değiştirdiği ekip, kupada önce Çine Madranspor, ardından Süper Lig temsilcisi Balıkesirspor ve son olarak PTT 1'inci Ligi takımı Elazığspor'u eleyerek gruplara kaldı. G Grubu'ndaki ilk maçında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'la deplasmanda 2-2 berabere kalan Balçova, maçlarını Kemalpaşa Ulucak Stadı'nda oynuyor.

BÜTÇESİ 1.5 MİLYON TL

Ziraat Türkiye Kupası'nda 16 Aralık Salı günü saat 20.30'da başlayacak maçta Galatasaray'ı konuk etmeye hazırlanan FBM Makina Balçova Yaşamspor'un bu sezonki bütçesi 1.5 milyon TL. Bu rakam sarı kırmızılı takımdaki pek çok futbolcunun yıllık ücretinden daha düşük. Yaş ortalaması 22 olan Balçova Yaşamspor, kupada gruplara kalarak maliyetini büyük oranda çıkardı. İzmir Atatürk Stadı'nda oynanacak Galatasaray karşılaşmasının tribün hasılatı, Balçova yönetimini kara geçirecek. (DHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.