TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli ailelere kışlık yardımı

Suriye’deki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan göçmen 70 aileye Torbalı Belediyesi tarafından kışlık erzak, kuru gıda, yakacak yardımı yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2015 07:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Suriyeli ailelere kışlık yardımı

Zor kış koşullarına dayanabilmek için Torbalı’nın Özbey mahallesinde bulanan boş arazide çadırlarda kalan 70 aile için belediye başkanlığı yardım kolileri dağıttı. Yurtlarını, evlerini, sevdiklerini kaybeden, canlarını korumak için Torbalı’ya kadar ulaşan Suriyeli ailelere yardım sırasında duygulu anların yaşandığı, bazı kadınların ağladıkları gözlendi.

BİZİM SARAY GİBİ EVLERİMİZ VARDI

Suriyeli bir kadının “Bizim saray gibi evlerimiz, çok güzel hayatımız, okula giden çocuklarımız, esnaflık yapan babalarımız vardı. Şimdi dağıldık, parçalandık ve çaresiz halde buralara savrulduk”  sözleri diğer kadınların ağlamalarına neden oldu. Duygusal anların yaşandığı yardım sırasında, aile büyükleri Torbalı belediye başkanına teşekkür ettiler.

YARDIM ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

İlçemizdeki Suriyeli Sığınmacılara Torbalı Belediyesi olarak gerekli olan temel ihtiyaç yardımlarının yapıldığını belirten Torbalı Belediyesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Mesut ŞAHİN; “Belediye Başkanımız Adnan Yaşar Görmez’in talimatıyla ihtiyaç sahibi aileler ile birlikte Suriye’deki iç savaştan kaçıp ilçemize gelen ihtiyaç sahibi Suriye’li sığınmacıların tespit edilme çalışmaları başlatıldı. Tespit edilen 70 aileye temel gıda ihtiyaçlarının bulunduğu erzak kolileri tarafımızdan teslim edildi. Torbalı Belediyesi olarak tespit çalışmalarımızın neticesinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaya devam edeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.