TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir kap sıcak çorba

Türk Kızılayı, Konak İlçesi Basmane semtinde Hatuniye Camii yanındaki parkta, yedi yıldır bir kap sıcak çorba ve ekmek dağıtıyor

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2015 08:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bir kap sıcak çorba

ANIL YIKGEÇ

Türk Kızılayı İzmir Şubesi 2007 yılından günümüze soğuk kış gecelerinde yoksul vatandaşlarımız için sıcak çorba dağıtıyor. Türk Kızılayı, Konak İlçesi Basmane semtinde Hatuniye Camii yanındaki parkta Aralık, Ocak ve Şubat aylarında her akşam yaklaşık 400 kişiye bir kap sıcak çorba ve ekmek servisi yapıyor. Dağıtılan bir kap sıcak çorba ve ekmek ile üşüyen insanları da kalplerini de ısıtıyor. Vatandaşların bağışları arttıkça nohutlu pilav,  helva ya da tatlı da ikram ediliyor. Kızılay İzmir Şube Başkanı Prof.Dr. Aslı Özer, devletten hiçbir ad altında maddi destek almadan Türk Kızılayı İzmir Şubesi olarak halktan alınan bağışlarla yine halka hizmet ettiklerini söyledi.

YEDİ YILDIR DEVAM EDİYOR

Yaklaşık yedi yıldır Basmane Tilkilik mevkiinde çorba ve ekmek dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten Özer, “Yıllardır Basmane Tilkilik mevkiinde gerçekleştirdiğimiz dağıtımda, maddi durumu yetersiz kişiler, mülteciler ve evsiz kişilere ulaşıyorduk. Bu yıl sıraya giren kişiler arasında Suriye’den göç etmiş savaş mağdurlarını da görüyoruz. Unutmamamız gerekir ki bizler evlerimizde sıcacık yemeklerimizi yerken dışarıda bir kap sıcak çorba için bizlerden umut bekleyen binlerce insan var” dedi. Türk Kızılayı olarak vatandaşların her türlü yardım etme isteğini seve seve kabul ettiklerini ifade eden Özer, “Yardım etmek isteyen vatandaşlarımız Kızılay İzmir Şubesi’ni 421 47 90 numaralı telefondan arayarak ya da şubemizi ziyaret ederek ‘Çorbada benim de tuzum olsun’ diyebilirler” açıklamasında bulundu.

“GÖREV İÇİN YARIŞIYORLAR”

Çorba dağıtımları sırasında her yıl profesyonel aşçılarla çalıştıklarını belirten Özer, ayrıca dağıtımda şube personelinin yanı sıra gönüllülerin de görev aldığını ifade etti. Özellikle üniversite öğrencilerinin gönüllü olma konusunda çok istekli olduklarını ifade eden Özer, “Çoğunlukla üniversite öğrencisi olan gönüllülerimiz bu çalışmada görev almak için adeta yarışıyorlar. Bir kap sıcak çorba aldıktan sonra kişilerin yüzünde oluşan gülümsemeye şahit olmak hepimizi çok duygulandırıyor” dedi.

ÖZER, HERKESİ YARDIM ETMEYE ÇAĞIRDI

Türk Kızılayı olarak vatandaşlardan gelen her türlü yardımın önemli olduğuna vurgu yapan Özer, “Bir kez daha halkımızı duyarlı olmaya ve muhtaçları düşünmeye çağırıyorum. Çok büyük yardımlar yapmalarına gerek yok. Ellerinden ne kadar geliyorsa, imkanları ne kadar el veriyorsa o kadar yardım etmeleri yeterli” diye konuştu. Çorba dağıtımını yıllardır yürütebiliyor olmalarında birçok insanın emeğinin olduğunu belirten Özer, “Bu çalışmayı yıllardır devam ettirebilmemizde Hatuniye Vakfı’ndan (Kuşlu Cami) Mehmet Yalçın’ın büyük emeği vardır. Her gece ekibimiz Hatuniye Cami Önüne ulaştığında muntazam şekilde sıraya girmiş kişileri bizi heyecanla beklerken görüyoruz. Bu da bize ne kadar faydalı bir şey yaptığımızı gösteriyor” dedi. Kızılay İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Aslı Özer sözlerini çağrıda bulunarak bitirdi; “Halkımızı; üşüyen insanları da kalplerini de ısıtmak için projemize destek olmaya davet ediyoruz.”

Her gün farklı çeşit çıkan dağıtımda menü şöyle; pazartesi mercimek, salı ezogelin, çarşamba yayla çorbası, perşembe nohutlu pilav, cuma şehriye çorbası, cumartesi erişte çorbası ve pazar günleri tarhana çorbası.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.