TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sokak kedilerine sıcak yuva

İzmir’de son yılların en soğuk günleri yaşanırken, Bornova Belediyesi’nin yaptığı kedi evleri can dostlara sıcak yuva oldu. Kedilerin aşırı soğuklardan etkilenmemesi için yapılan kedi evlerinin ilki Büyükpark’a yerleştirildi. 16 kedinin rahatça içine girebileceği evler Bornova’nın farklı noktalarına da yerleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2015 08:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sokak kedilerine sıcak yuva

Bornova Belediyesi sokak kedilerinin sığınıp korunabileceği ‘kedi evleri’ projesini hayata geçirdi. İlki Büyükpark’a yerleştirilen Kedi Evi’nde can dostlarının rahatı için herşey düşünüldü. Her birine iki kedinin rahatça sığınabileceği kutular şeklinde planlanan kedi evleri yanyana konularak demir bir profil içinde korunuyor.

Hayvanseverlerin yardımları için koruma altına alınan kedi evlerinin iç kısımda kalan bölümlerine mama ve su kapları da konuldu. Kedi Evi’nin düzenli bakımları ve temizlikleri de Bornova Belediyesi ekipleri tarafından yapılıyor.

Kedi Evi projesinin başlangıçta Büyükpark’ta uygulandığını daha sonra başka bölgelerde de yaygınlaştırılacağını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Sokak hayvanları özellikle kış aylarında çaresiz kalıyor. Yiyecek sıkıntısı yaşayan hayvanlar soğuklardan da etkileniyor. Kediler de bu durumdan en çok zarar gören hayvanlar arasında yeralıyor. Yaptığımız Kedi Evleri ile bu sevimli dostlarımıza yardım elimizi uzatıyoruz. Tüm Bornovalıların da bu projeye sahip çıkacağına inanıyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.