TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Türkiye'de 50 bin cihatçı var”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, Türkiye için asıl tehdidin IŞİD olduğunu söyledi. Pavey, “Ortadoğu tarihinin en karanlık dönemlerinden birinden geçiyoruz. Hükümet bu karanlığın bizzat planlayıcı ve uygulayıcı bir parçasıdır. Müslüman kardeşler zihniyetini yerleştirmek için sınırımızı vahşi çağların tortusu barbarlara teslim ettiler” dedi

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2015 08:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Türkiye'de 50 bin cihatçı var”

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, Türkiye'nin güvenliğinin  tehdit altında olduğunu söyledi. Hükümetin gerçek tehdit yerine, vatandaşları anayasal haklarına rağmen kontrol edeceği, fişleyeceği, hayatlarını cehenneme çevireceği bir baskı paketini güvenlik diye sunduğunu anlatan Pavey “Uluslararası toplum içini en büyük tehdit olan IŞID ve benzeri radikal canavarların yarattığı tehlikeyi gizlemektedir” dedi. Türkiye'nin Ortadoğu tarihinin en karanlık dönemlerinden birinden geçtiğini anlatan Pavey hükümetin bu karanlığın bizzat planlayıcı ve uygulayıcısı olduğunu iddia etti.

Pavey “Müslüman Kardeşler zihniyetini yerleştirmek için sınırımızı vahşi çağların tortusu barbarlara teslim ettiler. Bu felaket bize milyonlarca perişan sığınmacı, topraklarımızda cirit atan profesyonel katiller, çökmüş bir ticaret, çökmüş bir uluslararası itibar ve şüpheli bir NATO üyesi devlet olarak geri döndü. Bu sıcak tehlikeye ait cevap alamadığımız sorularımızdan bir derlemeyi ve uyarılarımızı kamuoyunun önünde tekrarlıyoruz” ifadelerinde bulundu.

“50 BİN CİHATÇI VAR”

Tekrar uygulamaya konulan “yeniden eğit donat “ ordusu hakkında konuşan Pavey, “Bu cihatçılar için taze kan sağlamaktan öteye geçmeyecektir. Hangi niyetle yanlıştan ders alınmamaktadır? Hükümetin, Suriye’de uyguladığı planın parçası olarak son dört yıldır ülkemize taşınan çoğu Çeçen ve Libyalı 50 bin civarında profesyonel cihatçı Türkiye’ye yerleştirilmişlerdir. Bunlar nerelerde ikamet etmektedirler? Günlük yaşamları için gereken finansı nereden elde etmektedirler? Sıradan insanlar için korkunç bir tehlike olan bu cihatçılar, AKP için neyin güvencesidirler? IŞİD, Kobani’den sürüldüğünde ağır silah ve mühimmatlarını, Türk İstihbaratı ve Ordusunun bilgisi ve yardımı altında topraklarımıza park etmiştir. IŞİD, hükümet tarafından nasıl bu kadar pervasızca desteklenmektedir? Suriye’ye askeri müdahale için Reyhanlı’da kendi vatandaşlarımızı bombalayan IŞID militanları korunmuş, kaçırılmış, saldırıya ait izler yok edilmiş, yerine masum insanlar tutuklanmış, işkenceden geçirilmiş, halkımız tümüyle yanlış bilgilendirilmiş, bunlar yetmezmiş gibi üstüne bir siyasi istismar masalı uydurulmuştur. Zamanın başbakanı ve bakanları tarafından günlerce ulusal kanallarda beyin yıkama masalı olarak kullanılmıştır. Bu dehşetli oyun için ne zaman özür dilenecektir?” dedi.

THY uçaklarıyla Türkiye’den Nijerya’ya silah sevkiyatı yapıldığını iddia eden Pavey, bu silahların Boko Haram terör örgütüne mi ya da benzeri silahlı örgütlere mi gönderildiği konusunda hala bir açıklama beklediklerini  ifade etti.

“MİT BÜTÜN CİHATÇILARI BİLİYOR”

Küresel cihatçıların silahlandırılmaları, yerleştirilmeleri ve tedavilerinin ülke içinde sağlandığını anlatan Pavey  “MİT bu karanlık ordunun her ayrıntısına vakıftır. Her üyesinin, kaç yılında nereden gelip, nereye gittiğine, ölü mü sağ mı olduğuna, yaralanıp yaralanmadığına, hangi eylemlere hazırlanıldığına, hangi silah kullanımı için eğitildiğine, kaç seks kölesi aldığına varıncaya kadar bilmektedir. Hükümet, bunları potansiyel silahlı gücü olarak mı tutmaktadır? Ülkemizdeki herkesin mezhebe göre fişlendiği göz önüne alınırsa, bu canilerin muhtemel hedefi hükümetin onaylamadığı inanç ve mezhep sahipleri midir? IŞİD, Irak ve Suriye topraklarında 4 binin üstünde Türkmen, Arap, Kürt, Yezidi kadını seks kölesi olarak tutmaktadır. Yaşlı ve engelli kadınları savaş artığı sayıp, ailelerinin gözünün önünde yakarak, keserek ya da taşlayarak öldürmekte, engelli çocukları intihar bombacısı olarak kullanmaktadır.  AKP, kendi kontrolündeki bu örgütün akıl almaz vahşetine neden sadece seyircidir? Başımızdaki, içimizdeki ve sınırımızdaki güvenlik felaketi budur. Hükümet güvenliğimizle gerçekten ilgileniyorsa,  hepimizin selameti için radikal teröre, IŞİD’e karşı hazırlayacağı güvenlik paketini bekliyoruz. Vatandaşlarımıza karşı olanı değil” şeklinde konuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.