TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karaburun kıl keçisi panayırda sergilenecek

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Halk Elinde Islah Projesi kapsamında desteklenen Karaburun Kıl Keçisi 20-21 Eylül tarihlerinde Seferihisar’da düzenlenecek olan İzmir Koyun-Keçi Panayırı’nda sergilenecek

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2014 09:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karaburun kıl keçisi panayırda sergilenecek

Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır yüksek süt verimi ile öne çıkan Karaburun’a özgü kıl keçisinin Seferihisar’da düzenlenecek olan Koyun Keçi Panayırı’nda sergileneceğini söyledi. Karaburun Belediyesi tarafından organize edilen Karaburun Kırkım Şenliği’nde düzenlenen en güzel Kara Keçi yarışmasında birinci gelen Halil İbrahim Tokaç’ın sürüsü panayıra katılacak.

EN FAZLA SÜT VEREN KARA KEÇİ

Karaburun’da kara keçi yetiştiriciliğinin önemine değinen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Karaburun’da kara keçi varlığının ilçe ve tüm yarımada için büyük önem arz ettiğini belirterek; ‘‘Islah çalışmalarıyla verimi arttırılan Karaburun Kıl Keçisi, yerel kültürümüzün önemli bir parçası. Karaburun Belediyesi olarak bu kültürün devam etmesini ve yaşatılmasını çok önemsiyoruz. Tüm yarımadada yetiştiricilerin yaşamlarını idame etmeleri, hayat kalitelerini ve gelirlerini artırma noktasında İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile işbirliği içinde hareket ediyoruz. Belediye bünyesinde süt toplama merkezimiz, süt toplama araçlarımız bu doğrultuda çalışmakta” şeklinde konuştu.

ISLAH ÇALIŞMALARI SONUÇLARIYLA ÖRNEK OLDU

Karaburun kara keçisinin bu bölgeye özgü bir tür olduğu ve süt verimi ile öne çıktığına dikkat çeken Başkanı Çakır: “Karaburun kara keçisi, Türkiye’nin diğer bölgelerindeki kıl keçilerine göre daha yüksek süt verimine sahip. Bu özelliği nedeniyle Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı TAGEM tarafından ‘Karaburun Kıl Keçisi’ olarak Halk Elinde Islah Projesi tarafından destekleniyor. Halk elinde ıslah çalışmaları elde edilen sonuçlarla tüm ülkeye örnek teşkil etti” dedi. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.