TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Parkinson Derneği destek bekliyor

Türkiye’de ilk defa Parkinson Hastaları Derneği’nin kurucusu olan Gülnur Kelçe, derneğin yaşaması ve hastalara fayda sağlayabilmesi için hayırseverlerin desteklerini beklediklerini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2014 07:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Parkinson Derneği destek bekliyor

Türkiye’de ilk defa Parkinson Hastaları Derneği’nin kurucusu olan Gülnur Kelçe, derneğin yaşaması ve hastalara fayda sağlayabilmesi için hayırseverlerin desteklerini beklediklerini belirtti

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

Eşinin 19 yıllık Parkinson hastası olduğunu ve hastalığı çok iyi bilen birisi olarak böyle bir derneği kurma kararı aldığını belirten Kelçe, Türkiye’de Parkinson hastaları odaklı çalışan hiçbir derneğin olmadığına dikkat çekti. Üç yıl önce sosyal medya üzerinden Parkinson Hastaları Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu kurduğunu belirten Kelçe, “Sosyal medyada kurduğumuz grup üzerinde 500’e yakın üyemiz oldu. Bu gruba hekimlerimizde katılmaya başladı. Hocalarımız, bu işe artık resmiyet kazandırmamız gerektiğini söylediler. Bizde hocalarımız bu çağrısıyla dernek kurmaya karar verdik. Geçtiğimiz nisan ayında bu derneği kurduk” dedi.

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Dernek Başkanı Kelçe, deneğin kurulmasının ardından iki milletvekiline ulaştıklarını ve kendilerine 1 yıllık dernek binası sözü verildiğini ancak bu sözlerde durulmadığını belirtti. Kelçe, “Bu olayın ardından bir hayırsever bize kendi bürolarından bir tanesini vermek istedi. Ancak o da ortağıyla anlaşamadı. İzmir Büyükşehri Belediyesi ve Konak Belediyesi’ne başvurduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bir şey kazanamadık. Konak Belediyesi Kültür Merkezi’nin müdürü de bize haftada 1 -2 saatliğine kullanabileceğimiz toplantı odasını yapabileceğimiz etkinlikler için kullanabileceğimizi söyledi. En büyük sıkıntımız yer sıkıntısı” dedi.

YARDIMLARI BEKLİYORUZ

Hastaların evlerinde terk edilmiş kişilere dönüştüklerini belirten Kelçe, Parkinson hastaları toplum içine giremediklerine dikkat çekti. Parkinson hastalarının hastalığın getirdiği istem dışı hareketleri ve konuşmaları olduğundan toplumda rencide olduklarını vurgulayan Kelçe, “Hastalar bu sebepten sürekli eve çekilip eve kapanıyorlar. Biz bunu yakından yaşıyoruz. Biz bu insanları topluma kazandırmak, hayat kalitelerini yükseltmek, maddi sıkıntıları olan hastalarımıza yardımcı olmak için bir şeyler yapma çabası içerisindeyiz. Bu konuda hayırseverlerin, belediyelerin ve devletin yardımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

BİRÇOK FARKLI PROJELERİ VAR

Dernek binaları olduğu takdirde birçok farklı projeye imza atmayı hedeflendiklerini vurgulayan Kelçe, “Gönüllü psikologlarımızla hasta yakınlarına ve hastalarımıza ayrı ayrı grup terapileri vermeyi hedefliyoruz. Gönüllü fizyo terapistlerimiz var. Bu arkadaşlarımız hastalarımızın daha rahat hareket edebilmeleri için egzersiz hareketlerini birlikte gerçekleştirecek. Bir de en büyük eksikliğimiz bu konuda toplumun bilgisizliği. Toplumu bilgilendirme çalışmaları yapmayı planlıyoruz. Bir takım girişimlerde bulunup hastalarımızda ulaşmayı ve evde yapılabilecek destekleri vermeyi hedefliyoruz. Hafanın 1 günü de olsa hasta yakınlarımızın oluşturacağı gruplardan diğer hasta yakınlarına destek verip onlara birazcık kendilerine zaman ayırmaları için fırsat tanımayı hedefliyoruz” diyerek derneklerinin bir hayırsever tarafından desteklenmesini ve hastalar için faydalı olacak bu projelerin hayata geçmesini istedi.

KEMERALTI DERNEĞİNE TEŞEKKÜR

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya’ya kendi dernek binasını onlara açtığı için teşekkür eden Kelçe, “Biz konuyu Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya’ya bildirdik. Kendisi de sağ olsun desteğini bizden esirgemedi. Ne zaman istersek kendi dernek binasında toplanabileceğimiz söyledi. Kendisine bu desteği için teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.