TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sorunlarla mücadele edeceğiz

CHP İzmir İl Kadın Kolları ve yönetimi ile Konak İlçe Kadın Kolları ve yönetimi Mardin Midyatlılar Derneği’ni ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2014 10:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sorunlarla mücadele edeceğiz

CHP İzmir İl Kadın Kolları ve yönetimi ile Konak İlçe Kadın Kolları ve yönetimi Mardin Midyatlılar Derneği’ni ziyaret etti

EMİNE ŞEKER

CHP İzmir İl Kadın KollarıBaşkanı Özgün Utku, güçlü bir karşılama beklemediğini belirterek, “Genç yaşta böle bir örgüt kurmak, bu kadar kadını buraya davet ederek toplamak kolay bir iş değildir. Birlikte hareket etmek çok önemlidir. Öncelikle sizleri ziyaret etmek istedik. İlçemize hoş geldiniz. Partiler arasında ayrım yapmamanız güzel bir şey. Ama suya su demek gerekiyor. Bizde partiler arasında ayrım yapmıyoruz. İzmir’de Aziz başkanımız yıllarca süt dağıttı. Her şey yolunda gidiyordu. AKP iktidarı aynı süt kampanyasını başlattı. Yalnız yaptıkları proje sonucunda çocuklar zehirlendi. Yani iyiye iyi, kötüye kötü diyeceğiz. Büyükşehir belediyesinin yürüttüğü şimdi okul öncesi projesi var. Hiçbir sorun yok. Proje amacına uygun bir şekilde çocuklara zarar vermeden devam ediyor. Hükümet aziz başkanımızın yıllarca yaptığı projeyi 1 dönem bile götüremedi. Kadınların biz annelerin herkesten daha duyarlı olmamız gerek. Gelecek nesiller için de korumak gerekiyor” dedi.

YALNIZ DEĞİLSİNİZ

Okulların açılmasıyla beraber ziyaret etmek istediklerini vurgulayan Utku, “Bonzai broşürleri CHP’de bilim, yönetim ve kültür platformu diye bir tane genel merkezimizde bir tane de İzmir örgütümüzde olan bir oluşum var. Bende bu oluşumun içindeyim. Yürütme Kurulu Üyesiyim. Bilim, yönetim ve kültür platformumuzun sağlık komisyonu tarafından böyle bir çalışma başlatıldı. Bazı ilçelerimizde bazı mahallelerimizde maalesef baskın şekilde zararlı madde kullanımı var. Bununla ilgili bilim, yönetim ve kültür platformunda çalışmalarımız olacak. Çocuğunuzdan dolayı böyle sıkıntılar yaşıyorsanız yalnız değilsiniz. Bu komisyonda birçok doktor olan arkadaşlarımız var. Bu konuyla ilgili eğitim almak isterseniz yardımcı olabiliriz. İlçe kadın kollu başkanlığı üzerinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz. İstediğiniz zamanda belirlediğiniz yere ilgili arkadaşlarımız gelecekler. İsterseniz çocuklarınızla da gelebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

HERKESE EŞİT MESAFEDE OLMALIYIZ

Utku, sınav sorularının ve cevapların açıklanmadığını ifade ederek, “Soruların ve cevapların açıklanması için biz kadın kolları olarak 50 bin tane imza topladık. Sınav sorularının çalındığına dair Ama 2 yıl önceki sınav için Mahkemede çıkan karar çıktı. 2 yıl önce sınava giren çocuklara ve emeklerine geçmiş olsun. Soruların ve cevapların açıklanmamasının nedeni şifre olmasıdır. Siz çocuklarınızı az bütçeyle dershaneye göndereceksiniz. Diğer başka bir çocuk şifreyi alıp emek harcamadan sınava girecek. Cebinizden bir şey çalınması ayrı bir şeydir. Çocuğunuzun geleceği çok ayrı bir şeydir. Bu olanlardan memnun değilseniz eğer bundan sonraki oylarınızı ona göre atın. Eşler ne derse desin kabine girdiğimiz zaman biz kadınlar kendi başımıza oluyoruz. Çocuklarımızın geleciğine sahip çıkmalıyız. Herkese eşit mesafede olmalıyız. Ama bize yapılan haksızlıklara da göz yummayacağız” şeklinde konuştu.

BAZI OTOBÜS HATLARI GERİ GELDİ

Ulaşımla ilgili sorulan soruyu cevaplarken inşaat mühendisi olduğunu söyleyen Utku, sözlerine şöyle devam etti: “Ulaşım konusunda bende mustarip oluyorum. Ulaşım planlanırken benimde inşaat mühendisler odasında yönetici pozisyonum vardı. Yıllarca uzman kişiler tarafından araştırılarak bu sisteme geçildi. En hızlı ulaşım bu şekilde sağlanıyor. Kaldırılan bazı hatlar geri geldi.”

DAYANIŞMAYI SAĞLAYACAĞIZ

Mardin Midyatlılar Derneği Başkanı Cengiz Gündüz ise, derneğin 2013 yılında Kapılar Basmane adresinde faaliyete girdiğini hatırlatarak, “Derneğe ulaşımın daha kolay olabilmesi için ve daha iyi bir yerde hizmet verebilmek amacıyla derneğimizi Çankaya’da Niyazi Ersoy İş Hanı’na taşıma kararı aldık. Derneğimizin tadilatı daha yeni bitmiş olup derneğimizin açılışı bayramdan sonra 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacaktır. Bütün siyasi partiler bizim için eşit mesafededir. Bizim için CHP ne ise AK Parti’de odur. AK Parti ne ise MHP’de odur. MHP ne ise HDP’de odur. Derneğimizin açılışı Derneğimizin amacı sosyal, kültürel, eğitim, tarihsel, sağlık ve sportif alanlarda faaliyet göstermektir. Dayanışmayı artırmak ve hemşeriler arasında dayanışmayı sağlamak olacak. Bizim derneğimizin Midyat ismine bakıldığı zaman Midyat’ın kültürü çok eskiye dayanır. Midyat’ta çok mozaik yaşam tarzları vardır. Mesela Süryaniler, Yezidiler, Hristiyanlar, Ermeniler, Araplar ve Kürtler tarih boyunca bir arada yaşamış ve barış içinde hayatlarını sürdürmüşlerdir. Aralarında herhangi bir anlaşmazlık olmamıştır. Kiliseler, manastırlar, camiler ve türbeler hepsi bir aradadır. Midyat’ta çok değişik inançlara inanan insanlar var. Derneğimizin amacı demokratik kültürün oluşmasına katkı sağlamaktır. Midyat’ta ki kültürün aynısını İzmir’de de sağlamayı düşünüyoruz. İzmir’de ki hemşerilerimize özellikle Midyatlılara ulaşmayı hedefliyoruz. Kendi derneğimize üye yapmak istiyoruz. Gerekirse derneğin yönetimine almayı hedefliyoruz. Hemşerilerimizin örflerini, adetlerini, gelenek ve göreneklerini kaybetmeden burada sürdürmelerini sağlamak istiyoruz. Derneğimizde kurslar, seminerler yapmak, konferans ve panel gibi eğitimler düzenlemek istiyoruz” dedi.

ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPACAĞIZ

Belediyelerle, kamu kuruluşlarıyla ve siyasilerle hemşerilerin arasında köprü vaziyeti görmek istediklerini belirten Gündüz, sözlerine şöyle devam etti: “Mardinli olup İzmir’de yaşayan ve aralarında derdini anlatamayan ve utangaç hemşerilerimiz var. Bu kişilerle derneğimizin vasıtasıyla belediyeler ve kaymakamlıklarla olsun aralarında köprü vazifesi görmek istiyoruz. İsteklerine ve sorunlarının çözümlerine yardımcı olacağız. Çocuklarımızın, kadınlarımızın ve engellilerimizin her türlü sorunuyla birlikte mücadele edip çözümler bulmaya çalışacağız. Çıktığımız bu yolda vazifemizi sivil toplum kuruluşu olarak eksiksiz icra ettirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. İlk yapacağımız proje gençler üzerinde olacak. İşsiz güçsün olan sokaklar da boş gezen gençlere ulaşarak meslek kursları düzenleyerek meslek edindirme projeleri üreteceğiz. Daha sonra evde oturan hanımlara meslek edindirerek meslekleri ile ilgili iş bularak ekonomik özgürlüklerinde destek olmayı planlıyoruz. Ailece çoluk çocuk ile birlikte Çankaya Kemeraltı - Konak bölgesine alışverişe gelen hemşerilerimize kapımız her zaman açık olacaktır. İzmir’de yaklaşık 350 bin Mardinli var. Kamu kurum ve kuruluşlarından, belediyelerden destek bekliyoruz. Biz onlardan alacağımız destekle daha iyi projeler ortaya koymayı hedefliyoruz.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.