TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Selvitopu'ndan Kavacık müjdesi

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kavacık Köyü’nü Türkiye ve dünyanın tanıması için seferber oldu

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2014 08:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başkan Selvitopu'ndan Kavacık müjdesi

Üzümlerin daha uzun süre korunması için soğuk hava deposu yapımını bu dönemde çözeceklerini belirten Selvitopu ayrıca,  bölgedeki hava durumunu ve bağlarda oluşacak hastalıkların izlenmesini sağlayacak cihazları belediye olarak karşılayacakları müjdesini verdi. Selvitopu, ek otobüs konusunda destek isteyen köylülere de İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşeceklerini, bu sorunu da çözeceklerini sözlerine ekledi. Köylülere üzüm ve bağcılık ile ilgili bilgi vermek amacıyla düzenlenen “Sürdürülebilir Bağcılık” konulu söyleşi Kavacık köy meydanında düzenlendi. Söyleşiye Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kavacık Köyü Muhtarı Şinasi Köse ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri bölümünden Prof.Dr. Ahmet Altındişli'nin konuşmacı olarak katıldığı söyleşide bağcılık, bağ zararları ile mücadele ve pazarlama yöntemleri ile ilgili konular masaya yatırıldı.

DÜNYANIN EN GÜZEL ÜZÜMLERİNDEN 

Kavacık köyündeki üzümün iklimi ve toprağın yapısıyla çok güzel yetiştiğini belirten Prof. Dr. Altındişli, Kavacık’a soğuk hava deposu yapılması halinde köylülerin üzümü daha uzun süre pazarlama konusunda sıkıntı yaşamayacaklarını söyledi. Kavacık üzümünün dünyanın en güzel üzümlerinden biri olduğuna dikkat çeken Altındişli, “Kavacık'ın Allah yapısı bir güzelliği var. Gündüz sıcak gecelerin serin olması üzümün iri ve siyah renk olmasını sağlıyor. Buranın üzümü Fransız ‘Alphonse’ üzümü ama ülkemize çabuk uyum sağladı. Kavacık Köyü İzmir'den 1 km daha yukarıda ve bu sayede bu üzüm iri taneli, aroması güzel oluyor. Eğer bölgede soğuk hava deposu yapılırsa bu üzümü uzun süre pazarlama yapmanız mümkün. Ayrıca üzüm ile turizmi de birleştirmek gerekiyor” diye konuştu.

KAVACIK HALKINA MÜJDE VERDİ

Kavacık üzümünü Türkiye ve dünyada marka yapacaklarını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da üzümün uzun süre kalması için soğuk hava deposu sorununu bu dönemde çözeceklerini söyledi. Bölgedeki hava durumunu ve bağlarda oluşacak hastalıkların izlenmesini sağlayacak cihazları belediye olarak karşılayacaklarının müjdesini de veren Başkan Selvitopu, “Bu cihazlar sayesinde daha sağlıklı ürünlerin elde edilmesi ve elde edilen ürünlerin en iyi biçimde pazarlanması için elimizden gelen tüm çabayı Kavacık için yerine getireceğiz” dedi.

Halkın istediği ek otobüs seferleriyle ilgili de İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşeceklerini belirten Başkan Selvitopu, bu sorunu da çözeceklerini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Prof.Dr. Ahmet Altındişli'ye plaket verip teşekkür etti. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.