TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhtiyaç sahibi ailelere erzak paketi dağıtıldı

Ege Mardinliler Derneği Ramazan ayı dolayısıyla yardım kampanyası başlatarak, ihtiyaç sahibi ailelere erzak paketi dağıttı

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2014 07:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İhtiyaç sahibi ailelere erzak paketi dağıtıldı

Ege Mardinliler Derneği Ramazan ayı dolayısıyla yardım kampanyası başlatarak, ihtiyaç sahibi ailelere erzak paketi dağıttı

EMİNE ŞEKER

Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunan Ege Mardinliler Derneği (EGE MAR-DER) 2 bin 500 aileye ulaştı. Erzak paketi dağıtan EGE MAR-DER, evden çıkamayan ailelere ise 50 liralık BİM alışveriş fişi verecek.

GERÇEK İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE ULAŞIYORUZ

Ege Mardinliler Derneği Başkan Yardımcısı Ercan Özinan, geleneksel olarak her sene erzak paketleri dağıttıklarını belirterek, “Bu sene yine ihtiyaç sahibi ailelere erzak paketi dağıtmaktayız. Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ihtiyaç sahibi aileleri bulmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Amacımız gerçekten ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak. Bu sene özel olarak Suriyeli vatandaşlarımıza da ulaştık. Derneğimizin yerini bilmedikleri için bu vatandaşlarımızın evine birebir bırakarak yardım etmeye çalışıyoruz. Mahalle muhtarlarımızın koordinasyonuyla mahalle temsilcileri ile beraber isim tespiti yaptıktan sonra şu ana kadar yaklaşık 2 bin 500 tane erzak paketi dağıttık. Evden çıkamayan bazı aileler için de 50 liralık BİM alışveriş fişi vereceğiz. Derneğimizin gücü ancak bu kadar. Çok ihtiyaç sahibi olan ailelerimiz için 2 tane fiş bırakacağız” dedi.

EL BİRLİĞİ İLE

Özinan, yürüttükleri sosyal sorumluluk projesine İzmir’de yaşayan iş adamlarının da katkı sunduğunu ifade ederek, “Bu sadece derneğimizin yaptığı bir şey değil. İş adamlarımız ve hemşerilerimizin desteği ile hareket ediyoruz. Bize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Hep birlikte el birliği ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Daha sonrada yardım etmek isteyenler derneğimize başvurabilirler. Gerçek ihtiyaç sahipleri bizde mevcut. Yani hayırsever insanlar yardım etmek istiyorlarsa Ramazan ayından sonrada kendi yardımlarını kendileri mevcut olan adreslere giderek yapabilirler. Derneğimizin temel felsefesi gerçek ihtiyaç sahipleridir. Toplu SMS sistemi ile insanlardan gerçekten ihtiyaç sahibi olan ailelerin bildirmesini istedik. İnsanlarımız çevrelerindeki ihtiyaç sahiplerini bildirerek olumlu sonuçlara ulaştık. Asıl amacımız ihtiyaç sahibi insanlara en iyi ve en sağlıklı şekilde ulaştırmaktır” diye konuştu.

EGE MAR-DER Dernek Başkanı Nevzat Şimdi ise, yapılan yardımların gerçek ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmasının mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, “Her yıl elimizden geldiğince ihtiyacı olan ailelere ulaşarak yardım ediyoruz. Yapılan bu yardımlar hem bizi hem de vatandaşlarımızı mutlu ediyor” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.