TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Huzuru sağladık”

Gültepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turan Toğul, geçen yıllarda yaşanan sıkıntıları atlattıklarını belirterek, huzurun sağlandığını dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2014 08:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Huzuru sağladık”

Gültepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turan Toğul, geçen yıllarda yaşanan sıkıntıları atlattıklarını belirterek, huzurun sağlandığını dile getirdi

DİLEK BAKIRKAYNAK

Gültepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda daha önce başkan yardımcılığı yaptığını dile getiren Başkan Toğul, başkanlık serüvenini gazetemiz ile paylaştı. ‘Aklımda oda başkanlığı yokken bir gün arkadaşlar oda seçimlerine katılmamı istediler’ diyerek  sözlerine başlayan Gültepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turan Toğul, “Gültepe’de yıllardır esnaflık yapıyorum ve bu odanın kurucu üyelerindenim. Burayı benim kadar bilen belki 1 yada iki kişi çıkar. Ben elektrik işi ile uğraştığım için elektrikçiler odasında kaydım vardı, dolayısıyla burada kaydım yoktu. Yıl 2002 ve biz 3 Ocak seçimlerinde çalışmaya başladık. Seçime 1 ay kala bazı arkadaşlar, ‘Gel senin başkanlığında bu işi yürütelim’ dedi. Esnafın nabzını ölçtük, baktık ki esnafta istek var. Başkan adayı olarak 3 Ocak 2002 seçimlerine girdim. İlk seçimde başkan oldum” dedi.

“İŞİMİ SEVEREK YAPIYORUM”

Gültepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 25 yıllık resmi kurucularından olduğunu dile getiren Başkan Toğul, işini severek yaptığını belirterek, “Her gün sabah 00.07-07.30’da evden çıkıyorum. Her gün ilk işim esnafı ziyaret edip onlarla sohbet etmek. Esnafı ziyaret ederek bir bardak çaylarını içer dertlerini dinlerim. Sıkıntılarını konuşarak çözüm üretmeye çalışırız. Bu konuda esnafın en büyük sıkıntısı ruhsat alımı oldu. Gültepe olarak Konak Belediyesi’ne bağlıyız. Daha önceki Belediye Başkanı ile görüşmelerimizde bürokratik engellere takıldık. Hep bugün git, yarın gel oldu. Söz verdi fakat adım atılmadı. Esnafın sorunlarını çözmeden gitti. Şu an ki Konak Belediye Başkanı Sayın Sema Pekdaş ise verdiği sözlerde ilk basamakları yerine getirdi. Artık esnafımız elindeki yasal belgeler ile kolayca iş yeri çalışma ruhsatlarını alıyor. Bu olay bizim için büyük bir servet. Ben bunun ile ilgili olarak Konak Belediyesine yıllarca yazışmalar yaptım. 3 ay gibi kısa bir zamanda Konak Belediyesi nezdinde bürokratik engellerin yüzde 90’ını aştık. Avrupa uyum yasalarında esnaf ile ilgili yasalar çıkıyor. Örneğin Tarım Bakanlığı’ndan esnaflık belgesi alımı gibi. Şu an esnafların hijyen belgesi alması gibi çalışmalar yapıyoruz. Her hafta 40 kişilik gruplar halinde hijyen eğitimi veriyoruz. Bu eğitimlerden bir ücret talep edilmiyor. Tamamen odamız tarafından karşılanıyor” şeklinde konuştu.

“BÖLGE HUZURA KAVUŞTU”

Daha önce bölgelerinde büyük sorunlar yaşandığını dile getiren Gültepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turan Toğul, uyuşturucu madde satan kişilerden de şikayet ettiklerini dile getirerek, “Emekli Emniyet Müdürü Halil Tataş döneminde hükümet mahalleye  300-400 tane polis verdi ve esnafın da deşteği ile bu sorun çözüldü. Aynı zamanda emniyet de arayıp bulamadığı insanları buldu. Uzun lafın kısası eskiden yaşadığımız sorun çözülerek bölgemiz huzura kavuştu” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.