TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DAGAB İzmir’deki kültürel etkinliklerine hız verdi

Doğu Anadolu-Güneydoğu Anadolu Birliği (DAGAB,kültürel etkinlikler serisini Şanlıurfa Sıra Gecesinden başladı

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2014 07:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
DAGAB İzmir’deki kültürel etkinliklerine hız verdi

Doğu Anadolu Bölgesi'nin toplam 13,Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin de toplam 9 ilini tek çatı altında birleştiren ve bu özelliği ile İzmir'in en büyük STK'sı olan DAGAB, sosyal ve akademik düzeydeki çalışmalarıyla birlikte, kültürel etkinlikleriyle de dikkat çekiyor.

Bu çerçevede başlatılan kültürel etkinlikler serisinin ilki, Şanlıurfa Sıra Gecesi adıyla İzmir Residence Hotel'de gerçekleştirildi.

DAVETLİLERDEN TAM NOT ALDI

DAGAB Birlik Başkanlarıyla, DAGAB gönüllüleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı eğlenceli gecede, başta Şanlıurfa olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi müzikleri ile halk oyunlarını içeren gösteriler yapıldı. Gecede sahne alan sevilen sanatçı Müslüm Eren türküleriyle davetlileri coşturdu. Ayrıca genç yetenek Esat Akın da okuduğu türkülerle davetlilerden tam not aldı.

İZMİR'İN EN GENİŞ KAPSAMLI STK'SI

Genel Merkezi İzmir'de bulunan ve Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden göç ederek İzmir'de yaşayan toplam 22 ilin bir araya gelerek kurduğu DAGAB, Türkiye'de ilk defa eşbaşkanlık sistemini uygulayan STK olarak dikkat çekiyor. Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği Genel Başkanı ve DAGAB Eş Başkanı Mustafa Metin Yardımcı, “Amacımız hem ülkemizin demokratik yaşamına STK olarak katkıda bulunmaklar birlikte, kültürel zenginliklerimizi de gelecek nesillere aktarılması noktasında hizmet etmektir” dedi.

DAGAB Genel Başkanlığını Doğan Bayram (Van), Eş Başkanlıklarını; Mustafa Metin Yardımcı (Ağrı), Mustafa Öztürk (Ardahan), İhsan Yılmaz (Batman), Ahmet Anık (Bitlis), Ömer Balkaş (Diyarbakır), Mehmet Zeki Bulut (Elazığ), Ömer Çevik (Erzurum), Muzaffer Hekimoğlu(İzmir), Doğan Kılıç (Kars), Hıdır Akın (Mardin), Mustafa Tümer (Malatya), Muhlis Yavaş  (Muş), Orhan Gültekin (Şanlıurfa), Aydın İlhan (Şırnak), Hüseyin Güneş (Siirt), Hakan Bayram (Van) yürütüyor.

Öte yandan DAGAB'ın  Kadın Kolları Başkanlığını Suna Yasak (Elazığ), Yardımcılıklarını; Aysen Atacan ve Tülay Dilbazer, Gençlik Kolları Başkanlığını Pınar Yazıcıoğlu (Van), Yardımcılıklarını Esat Akın, Eğitim Komisyon Başkanlığını Engin Ertuş (Bitlis), Engelliler Komisyonu Başkanlığını Metin Hacıoğlu (Van), Kültür İşleri Komisyon Başkanlığını da Mehmet Emin Dağ (Mardin) devam ettiriyor.

ETKİNLİKLER SERİSİ DEVAM EDECEK

Düzenlenen gecede bir konuşma yapan DAGAB Genel Başkanı Doğan Bayram, DAGAB'ın hedefleriyle projelerinden söz ederek, amaçlarının halklar arasındaki önyargıları yıkmak, barış ve kardeşliğehizmet etmek olduğunu söyleyerek, "26 Eylül'de düzenleyeceğimiz ve binlerce hemşehrimizle İzmirli'nin katılacağı 'Kardeş Renklerin Buluşması' adlı etkinliğimizle, Doğu ve Batı arasında kültürel bir köprü kurulmasını hedefliyoruz.22 ilimizi tek çatı altında toplamış olmanın verdiği sorumlulukla, hemşehrimiz arasındaki iletişimin de artırılmasını amaçlıyoruz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.