TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Erdoğan’a saygı duymak zorundasınız”

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, milletin oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Herkesin Cumhurbaşkanı değilsin’ eleştirisini yönelten CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’a yanıt verdi

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2014 07:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Erdoğan’a saygı duymak zorundasınız”

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın yaptığı açıklamaları değerlendiren Şengül, “Sayın Aytun Çıray boş konuşmayı çok seviyor. Milletin iradesiyle, vatandaşlarımızın helal oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmek kendisinin haddi değildir. Erdoğan’a ‘diktatör’ diyen bir kafa tamamen hastalıklı bir yapıya sahiptir. Erdoğan’a ‘zorba’ diyen bir akıl tamamen tedaviye muhtaç demektir. Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos’ta milletin desteğiyle, milli iradenin tecelli etmesiyle, halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olmuştur. İnsanı küçük görme, üstenci bakışınız hala devam ediyor. Ancak alışacaksınız. Bu milletin iradesiyle seçilmiş Cumhurbaşkanına, cumhurun kendi başkanına, 2023’ün lider ülkesi Türkiye’nin büyük lideri Recep Tayyip Erdoğan’a saygı duymaya alışacaklar. Evet, Erdoğan’a saygı duymalılar çünkü onu bulunduğu makama getiren halka saygı duymak zorundalar” dedi.

 MİLLETE SAYGISIZLIK YAPMAYIN

 Aytun Çıray’ın Erdoğan’ı diktatörlükle suçlamasını da sert bir dille eleştiren Aydın Şengül, “Sayın Çıray diktatör görmek istiyorsa, kendi partisinin milletvekilleri tarafından Şam’daki sarayında ziyaret edilen katil Esad’a baksın. Unutmasın, bir diktatör tarafından yönetilen bir ülkede, diktatör kelimesini kullanmak mümkün değildir. Erdoğan’a her türlü hakareti yapacaksınız, türlü darbe teşebbüsleriyle kendisini siyasetin dışına itmek isteyeceksiniz sonra da çıkıp ‘diktatör’ diyeceksiniz. Konuştuğunuza kendiniz bile inanmıyorsunuz. Millete saygısızlık yapmayın. Milletin kararına saygılı olun ve cumhurun başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı konuşurken üslubunuza dikkat edin” şeklinde konuştu.

 KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ

 Çıray’ın ‘Erdoğan herkesin Cumhurbaşkanı olamaz’ şeklindeki söyleminin de gerçeği yansıtmadığını belirten Şengül, “Bizim yönetim anlayışımız milletimize saygı ve güvene dayanır. Halkına sahip çıkan, halkına inanan bir anlayışa sahibiz. Milletin iradesi bizim için en büyük güvencedir, en büyük güç kaynağıdır. Milli iradenin tecellisi ve sürekliliği eksiksiz demokrasinin en önemli özelliğidir. Bizim yönetim anlayışımız millet merkezlidir. Milletimizin her bir ferdi bizim için değerlidir. Biz halkımıza asla ayrımcı nazarla bakmadık. Birliği esas aldık, beraberliği esas aldık, milli iradeyi esas aldık. Farklılıklarımızı zaaf olarak değil, zenginlik olarak telakki ettik. Milleti bölen, inkâr eden, sırt çeviren yabancılaşmış bakışlara daima milleti üstün tutan bir duruş ile cevap verdik. Recep Tayyip Erdoğan bu ülkedeki her bir ferdin, herkesin Cumhurbaşkanı olacaktır. Bunu hep birlikte yaşayarak göreceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.