TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memur ve emekliler ne kadar zam alacak? Memur ve emeklilerin zammında son durum

Kasım ayında yüzde 3,28 oranında, yıllık bazda ise yüzde 61,98 oranında gerçekleşen enflasyon artışının ardından vatandaşlar, enflasyona göre belirlenen memur ve emekli zammını araştırıyor. Bu durumda memur ve emekliler ne kadar zam alacak? İşte memur ve emeklilerin zammında son durum…

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 11:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Memur ve emekliler ne kadar zam alacak? Memur ve emeklilerin zammında son durum

Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı, enflasyon rakamları ise milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiriyor. Kasım ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 3,28 artarak, yıllık bazda yüzde 61,98 oldu. Bu verilere göre, temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarını kapsayan 5 aylık enflasyon oranı yüzde 33,65 olarak açıklandı.

MEMUR VE EMEKLİLER NE KADAR ZAM ALACAK?

Açıklanan bu oran, memur ve emekliler için önem arz ediyor. Çünkü memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı da alıyorlar. Temmuz ayında yüzde 6'lık sözleşme zammı alan memur ve emekliler, bu oranı aşan miktarda enflasyon farkına hak kazanacaklar.

Kasım sonu itibarıyla, bu rakam yüzde 26'yı aşmış durumda. Net rakam, aralık ayına ilişkin enflasyon verisiyle birlikte belirlenecek. Memur ve memur emeklileri, Ocak ayında yüzde 15 toplu sözleşme zammı alacaklar.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için durum daha farklı işliyor. Bu kapsamdaki emekliler, her altı ayda bir oluşan enflasyon oranı kadar zam alıyorlar. Yılın ikinci yarısında beş aylık veri açıklandığından şu an için yüzde 33,65'lik zam olasılığı söz konusu. Ancak yılın son ayına ilişkin verilerin açıklanmasıyla zam oranı kesinleşecek.

3 Ocak 2024 tarihinde açıklanacak enflasyon oranıyla zam miktarları netleşecek. Hükümet, bu oranlara ek olarak refah payı ekleyebilir. Hükümetin Orta Vadeli Program'da (OVP) açıkladığı yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 65 olarak belirlenmişti, ancak kasım sonu itibarıyla enflasyon oranı yüzde 61,98 olarak gerçekleşti.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Milyonların gözü asgari ücret zammında: Türk-İş için alt sınır 14 bin lira

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.