TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KYK yurdunda ‘orta çağ’ dönemi: Öğrenciler isyan etti

Son dönemlerde KYK yurtlarında gündeme gelen sorunların ardı arkası kesilmiyor. Aydın’da yaşanan asansör faciasıyla başlayan KYK yurtlarının sorunları gün geçtikçe katlanırken son olarak İzmir Zübeyde Hanım KYK Kız Yurdu’ndaki öğrenciler suya dahi erişmez hale gelirken öğrencilerin yaşam koşulları ‘orta çağı’ anımsattı

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 07:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
KYK yurdunda ‘orta çağ’ dönemi: Öğrenciler isyan etti

Geçtiğimiz aylarda Aydın’da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda asansörün arıza yapması nedeniyle asansörden çıkmak isteyen Zeren Ertaş’ın hayatını kaybetmesiyle birlikte ülkedeki KYK yurtlarının sorunları gündeme gelmişti.

Yaşanan felaketin ardından ülkenin dört bir yanından tepki sesleri yükselmeye başlarken KYK yurtlarında kalan binlerce öğrenci de isyan bayrağı açmıştı.

Öğrenciler sorunlarını haykırmaya başladıkça, KYK yurtlarında içinden yabancı madde çıkan sağlık yiyecekler, bozuk ve bakımsız asansörlerin yanı sıra birçok sorunun yaşandığı gün yüzüne çıkmaya başlamıştı.

Son olarak Ege Üniversitesi kampüsünün içinde bulunan İzmir Zübeyde Hanım KYK Kız Yurdu’nda yaşanan sorunlar, öğrencilere “Yetti” dedirtti.

Sağlıksız yiyeceklerin yanı sıra sıcak suyun dahi olmadığı yurtta, son olarak sular tamamen kesildi ve öğrenciler ‘çağ dışı’ koşullarda yaşamaya başladı.

kyk

YURTTAN ATILMA KORKUSU VAR

Öğrencilerin çoğu duş dahi alamazken birçok öğrenci temel temizlik ihtiyaçlarını konutlarda ikamet eden tanıdıklarında karşılamak zorunda kalıyor.

Öğrenciler ayrıca, sorunları dile getirdiklerinde ise çoğunun gidecek başka yeri olmamasına rağmen yurttan atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorlar. Mevcut koşullara isyan bayrağı açan öğrencilerin tek talebi ise sorunlarının çözülmesi ve “insanlık koşullarında” yaşayabilmek.

“ASANSÖRLER SÜREKLİ BOZULUYOR”

İsmini vermek istemeyen bir öğrenci, yaşadıkları soruna ilişkin, “Sıcak su bir haftadır yoktu. Artık sıcak su da yok. Asansörler sürekli bozuluyor. Biri hep bozuk, biri idare eder, biri arada bozuluyor ancak arka taraftaki asansörlerimiz sürekli bozuk. Ayrıca yemeklerin içinden ‘iğrenç diyebileceğimiz maddeler çıkıyor. Çorbalar da o kadar tuzlu ki tansiyon yükseltiyor ve yiyemiyorsun” dedi.

“SICAK SU YOKTU ARTIK SOĞUK SU DA YOK”

İsmini vermek istemeyen bir diğer kız öğrenci ise “1 Aralık tarihine kadar bir hafta boyunca sıcak su yoktu. O günden itibaren hiç su olmamaya başladı. Sıcak su yoktu, artık soğuk su da yok. Yemekler kötü. Çok fazla tuzlu yemek çıkıyor. Asansörler bozuk. Kontrolleri neredeyse hiç sağlanmıyor. Güvenlikler deseniz her şeyden bihaber şekildeler. Koordineli çalışılmıyor” diye konuştu.

kyk

“BU SORUN SADECE 4 AYLA SINIRLI DEĞİL”

Yurttaki sorunların yeni sorunlar olmadığının ve uzun süredir devam ettiğinin altını çizen bir diğer öğrenci ise “Yaklaşık 10 gündür sıcak suyumuz yok. Sadece yarım saatliğine gelmişti. Sonra gitti. Onun dışında sıcak suyumuz yoktu. Bu süre zarfında soğuk suyumuzun da kesildiği oldu. Hiçbir şekilde banyo yapamadığımız elimizi bile yıkayamadığımız bir hafta oldu. Bu sadece 4 ayla sınırlı bir şey değil. Biz geçen yıldan beri bu yurtta sürekli sıcak suyun ve soğuk suyun kesilme sorunu yaşıyoruz. Çoğu zaman soğuk suyla duş alıyoruz ve özellikle bu kış aylarında böyle olmasından çok sıkıldık. Tek sorunumuz suyumuzun olmaması da değil. Asansörlerimiz bozuluyor. Asansörlerde kalan öğrenciler oluyor. Bu bizim için çok büyük bir korku ve baskı. Yemekler gerçekten çok kötü. Kim yemek yese şişkinlik ve rahatsızlık hissediyor. Yemeklerde kullanılan yağlar çok kötü. Çorbalar o kadar tuzlu ki tansiyonumuz yükseliyor. Bizim bunları dile getirmemiz bile çok zor” ifadelerini kullandı.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Bozuk salata, çiğ tavuk, arızalı asansörler… KYK yurtlarında sorunlar bitmiyor!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.