TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’e övgü dolu sözler

Adanalı Yazar Yüksel Mert, 23’üncü TÜYAP İzmir Kitap Fuarı’nda okurlarının ilgi odağı oldu. Fuarın en çok kitap satan yazarlarından biri olan Mert, İzmir’den övgüyle bahsederek, “İzmir, bilinçli, bilgili, akıllı bir Mustafa Kemal Atatürk hayranı kent” dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2018 06:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’e övgü dolu sözler

KENAN YEŞİL - ÖZEL HABER

Bu yıl 23’üncü kez Kültürkpark’ta kapılarını açan TÜYAP İzmir Kitap Fuarı’na İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Birçok ünlü yazar ve okuru bir araya getiren fuarda Adanalı Yazar Yüksel Mert, okurlarının ilgi odağı oldu. Yaklaşık olarak 30’a yakın eseri olan ve bu eserlerinden 10 tanesini de çocuklar için kaleme alan Yazar Yüksel Mert, 23’üncü TÜYAP İzmir Kitap Fuarı’nın en çok satanlarından ve en çok kitap imzalayan yazarlarından biri oldu. Fuarda gazetemize açıklamalarda bulunan Mert, İzmir için övgü dolu sözler söyledi.

30’A YAKIN ESER

Bütün eserlerinde samimiyete, açıklığa yer verdiğini belirten Yazar Yüksel Mert, 30’a yakın eseri olduğunu dile getirerek, “Kitaplarımda doğal bir hava vardır. Yaklaşık 30’a yakın kitabım var. Ama en çok satan kitabım ise 150’nci baskısını yaptığımız ‘Ben Yüksel Mert Atatürk’ten Özür Diliyorum’ kitabım diyebilirim. Aynı zamanda çocuklar için sadeleştirilmiş ‘Nutuk’ bu eserimde en çok satanlardan. Yüksel Mert’i anlatan Transfarmasyon eseri var. Fuarın en çok satanlarından ve en çok kitap imzalayan yazarlarından biriyim” dedi.

ATATÜRK DÜŞMANLIĞINA KARŞI YAZMAYA BAŞLADI

Yazmaya başladığı dönemle ilgili bilgiler veren yazar Yüksel Mert, çocukluğundan bu yana okumayı çok seven biri olduğunu belirtti. Araştırma ve yazma eğiliminin Atatürk düşmanlığı yapan topluluklara karşı durduğunda ortaya çıktığını dile getiren Mert, “Yüksel Mert, çocukluğundan bu yana okumayı seven biri insan. 1970’li yıllarda yazmaya başladım. Ancak profesyonel anlamda 1990’lı yıllardan sonra kitaplarım bir ürün olarak okuyucuya ulaşmaya başladı. Yazma eğilimimi kendi kendime fark ettim. İlkokuldan hemen sonra ben bir medreseye gitmiştim. Orada bize Atatürk düşmanlığı öğretilmeye çalışıldı. Ondan sonra ‘Neden bir ülkenin kurucusuna karşı böyle bir şey öğretiyorlar’ diye sorguladım. Daha sonra beni medreseden dışarıya attılar. O zamandan bu yazma eylemi başladı” dedi.

FETÖ PANZEHİRİ

‘Ben Yüksel Mert Atatürk’ten Özür Diliyorum’ kitabının FETÖ panzehiri olduğunu ve FETÖ yapılanmalarının ipliğini pazara çıkaran bir kitap olduğuna vurgu yapan yazar Yüksel Mert, “‘Ben Yüksel Mert Atatürk’ten Özür Diliyorum’ kitabı biyografik roman. Dolayısıyla bu kitapta ben bir medreseye gittim. ‘Ben Yüksel Mert Atatürk’ten Özür Diliyorum’ kitabı FETÖ panzehiridir. FETÖ yapılanmalarının ipliğini pazara çıkaran bir kitaptır. Yani rai olmamayı, muti olmamayı karakterini bağımsızlıkla özdeşleştirmeyi hedefleyen bir kitap. Ondan sonra ise diğer kitaplar geldi” diye konuştu.

ÇOCUKLARI ÇOK SEVİYORUM

Yazdığı 30 kitaptan 10 tanesinin çocuk kitabı olduğunu ve çocuklara çok önem verdiğini belirten yazar Mert, “Çocuk kitapları üzerinde öğrenci bilmeceleri, öğrenci deyimleri, öğrenci fıkraları var. Çocuklar için sadeleştirilmiş nutuk var. Bu noktada 10’a yakın çocuk kitaplarım var. Çocukları çok seviyorum onlara büyük değer veriyorum. Çocuklar bizim için çok önemli. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi yeni nesillere bıraktı” ifadelerini kullandı.

İZMİR OKUYAN BİR KENT

İzmir Kitap Fuarı’nın muhteşem olduğunu dile getiren Mert, İzmir’in ise okuyan bir kent olduğunu vurgu yaparak şöyle konuştu: “İzmir gerçekten bu konuda harika bir yerde. İzmir okuyan kentler arasında ilk sıralarda. Ben Adanalıyım ve Adana da aynı şekilde İzmir gibi. Dünya insanlık ailesine Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Abidin Dino, Talha Toros, Yılmaz Güney, dostum Muzaffer İzgü ki geçen yıl aramızdan ayrıldı ve onun acısını yüreğimde hissediyorum- önemli isimleri kazandırdı. Türkiye’den İzmir ve Adana’yı çıkardığımıza Türkiye kapkaranlık olur. Türkiye’yi kültür konusunda besleyen iki kentten ilki İzmir ikincisi Adana diyebilirim. Bunları kültür coğrafyasından çıkardığımızda Türkiye karanlıklar içinde kalır.”

YÜKSEL MERT’İ ANLATAN 2 ESER

Yazar Cengiz Açıkgöz’ün kaleme aldığı ‘Yüksel Mert’in Dünyaya Mesajı: Transformasyon’ adlı eserde kendisinden bahsedildiği belirten Mert, “En son eser Transformasyon. Bu eser Cengiz Açıkgöz tarafından kaleme alındı ama benim mesajımı anlatıyor. İki tane benim yaşamımla ilgili kitap var. Biri ‘Ben Yüksel Mert Atatürk’ten Özür Diliyorum’ biyografik roman. Diğeri ise Yüksel Mert’in Mesajını yansıtan Transformasyon kitabı. Bu eserde, ‘Zamanda yolculuk mümkün mü?’, ‘Neyin bilim, neyin de bilim olmadığını nasıl anlarız?’, ‘İnançlar fikirler ya da bilimsel hipotezler nörolojik bir semptom mu?’, ‘İnsan bilinci, süper ötesi bir bilgisayara aktarılabilecek mi?’, Gelecek, Transformasyonunun çağı mı olacak?’ soruları çerçevesinde benim yaşamımı konu alan bir kitap. Eserin içeriğine baktığımızda, kitap Beyaz Saray’da başlıyor. Trump ile orada bir diyalog var. Dünyanın bizi önemsediğini görüyoruz. Yüksel Mert’in zihnini bir bilgisayara aktarmak istiyorlar. Onun için oradayız. Peki Yüksel Mert neden Beyaz Saray’da? Yüksel Mert, bir trafik kazası sonucu Mustafa Kemal Atatürk ile konuşuyor. Beyinsel bir hasar geçiriyor. Burada Atatürk ile konuşuyor ve bunu ispat ediyor. Beyaz Saray’da başlayıp orada bitiyor. Bu kitabın birinci bölümü. Çok enteresan bir kitap. Ayrıca Cengiz Açıkgöz Mustafa Kemal Atatürk konusunda Türkiye’nin çok önemli gençlerinden bir tanesi” diye konuştu.

FARKLI ALANLARDA ESERLERİ VAR

Çok farklı alanlarda eserleri olduğunu dile getiren Mert, “Çocuk kitapları, roman, biyografi gibi çok farklı alanlarda eserlerim var. Kuranı Kerim’in Türkçe meali var. Buna insanca çevirisi diyebiliriz. Çünkü bizler insanca konuşuyoruz. Bazı sahtekar hocalar, luskacılar kutsal kitaplara gönderme yaparak insanların cüzdanlarına, kalplerine iniyorlar. İnsanlarımızı sömürüyorlar. Bu kitap insanları sömürüden kurtaran, kendine getiren bir kitap. Onun dışında Büyük Türk Milleti kitabım var. Allah’ın işaret ettiği işte o millet Büyük Türk Milleti isimli kitabım da çok muhteşem bir kitap” şeklinde konuştu.

EĞİTİME KATKI

Kitap konusunda istismarcı olmadığına vurgu yapan yazar Yüksel Mert, eserleriyle eğitime de katkı sunduğunu ve ‘Atatürk’ün Liderlik Sırları’ adlı kitabının ortaokul son sınıf öğrencilerine ders kitabına kaynak olarak gösterildiğini belirterek, “‘Atatürk’ün Liderlik Sırları’ adlı kitabım eğitime yaptığı katkıdan dolayı çok önemli. Bu kitap Türkiye’de ortaokul son sınıf öğrencilerine ders kitabına kaynak olarak gösterilen bir kitaptır. Türkiye’de milyonlarca yazar var ama bu kitap İnkilap tarihi ders kitabına kaynak olmuş kitaptır. Bu benim için büyük bir şereftir. Eğitime katkıda bulunmak çok önemli ve hiçbir zaman bunları paraya dönüştürmüyorum. Kitap konusunda istismarcı bir insan değilim.

KİTAP ALMANIN 4 ŞARTI

Kendisinden kitap almanın 4 şartı olduğunu söyleyen Yüksel Mert, “İlki yoksul olduğunu beyan etmeli, hediye olarak kitabı alsın. İkincisi, kredi kartı geçersizdir, insan olmak en büyük kredidir. Üçüncüsü, Beni ikna etsin, sonra vereceğim desin. Bana kazık atsın, kitap okuyanlardan yediğim kazık diğerlerinden daha evladır. Son olarak ise parayı ver, fişi, al kitabı al. Bizden kitap almak çok kolay” şeklinde konuştu.

TİCARİ OLARAK BAKIYORUZ

Kitap fuarlarında insanların kitap fiyatlarını yüksek bulduğu konusunda da açıklamalar yapan Yüksel Mert, “Fiyatlar pahalı ama yer de pahalı. Burası çok özel bir stant. TÜYAP stantları biraz daha ucuzlatsa ebetteki kitapçılar da daha uygun fiyatta kitap satar. Ama yinede fuarın en uygun ve en ucuz kitapları bizde satılmakta. 3 kitap 15 lira, çocuk kitapların 3 tanesi 10 lira. Fuarlar birinci derecede kitap kazanma yeri değil. Fuarlar tanıtım yeridir. Böyle değerlendirmek gerekir. Batılı ülkeler gibi değiliz. Her şeye ticari olarak bakıyoruz. Bir de ülkemizde yoksulluk sınırının altında çok fazla insanımız var. Bu yüzden her şey paraya çevriliyor. Maalesef kültür sanat bile bu hale geliyor. Allah’ın kitabı bile para ile satılıyor” dedi.

İZMİR ÖVGÜSÜ

İzmir’in kendisi için bilginin, ışığın, bağımsızlığın, İstikbalin merkezini ifade ettiğini belirten yazar Yüksel Mert, İzmir için övgüyle bahsederek, “Türkiye’deki bütün kitap fuarlarına katılıyorum. Ama İzmir bambaşka. İzmir, bilinçli, bilgili, akıllı bir Mustafa Kemal Atatürk hayranı bir kent. Bu yönüyle İzmir’i çok önemsiyorum” ifadelerini kullandı.

YAZAR YÜKSEL MERT KENDİSİNİ ANLATTI

İzmir Kitap Fuarında kendisi ile bir araya geldiğimiz Adanalı Yazar Yüksel Mert, kendisini şu sözlerle anlattı: “1954 yılında Osmaniye’nin Cebeli bereket dağlarında Merkeze bağlı Issızca Köyü’nde doğdum. Evliyim ve Selçuk, Zişan ve Muhammet isimlerinde 3 çocuğum var. Siyahla beyaz arasına 65 trilyon ton farkı vardır. Herhangi bir konuda kesinlikle demeden önce bir daha düşünmek gerekir. ‘Adam yerine koyduğunuz adam, adam olur’ esprisince çağımızda insan sevgisi, doğa sevgisi ve tüm sevgiler tüm kötülüklere karşı olmakla başlar. Değerlerimize verdiğimiz değer kadar değerimizin olduğunun bilincindeyim. ‘Yazılan söylenenden daha değerlidir’ esprisince bütün ilişkilerimde ve kitaplarımda dil değirmenimin çarklarını yürekten ve beyinden gelen ırmaklarla döndürmeye çalışıyorum. Olağanüstü yetenek gereken, gerektiği yerde gerektiği biçimde ve zamanda söylemek ve söyleyebilmektir. Hatalarım var çünkü insanım melek robot değil. Öyleyse yaşıyorum. Çünkü ölüler hata yapmazlar.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.