TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de sürprizler olacak

Milliyetçi Hareket Partisi Bornova İlçe Başkanı İbrahim Yayla, 24 Haziran seçimlerinde İzmir’de ciddi sürprizlerin olabileceğini belirtirken seçim sonucunu ise kararsız oyların belirleyeceğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2018 10:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de sürprizler olacak

KENAN YEŞİL - ÖZEL HABER

24 Haziran Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ne sayılı günler kala partililer, çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bornova İlçe Başkanı İbrahim Yayla, 24 Haziran seçimlerinde İzmir’de ciddi sürprizler olabileceğini söyledi. Erken seçim kararının alınmadan önce Türkiye’de seçim atmosferinin oluşmaya başladığına dikkat çeken Yayla, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tespitleri ile birlikte erken seçimin kaçınılmaz bir hale gele geldiğini belirtti. Cumhur İttifakı’na değinen Yayla, ittifakın AK Parti-MHP seçmenleri arasında bir geçirgenliği olacağını ancak bu geçirgenlik olurken Cumhur İttifakı’nın seçimden daha güçlü çıkacağını vurguladı.

BAHÇELİ ETKİSİ

24 Haziran seçimleri sıradan bir seçim olmadığını vurgulayan Yayla, erken seçim kararının alınmasının sebeplerini anlattı. Erken seçim kararının alınmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tespitlerinin büyük etkisi olduğunu söyleyen Yayla, “7 Haziran sürecinden sonra genel başkanımız, liderimiz Devlet Bahçeli’yi Türk milleti anlamakta zorlandı. Bazı hareketlerini, attığı adımları millet olarak anlamakta zorlandık. Genel başkanımızın haklılığı her geçen gün yaşanan olaylar neticesinde ortaya çıkmış durumda. 24 Haziran seçimlerine de bu anlayış ve düşünce ile gidiyoruz. 7 Haziran, 1 Kasım seçimleri oldu ama bunlardan sonra 15 Temmuz hain darbe girişimi oldu. Maalesef ülkemiz ciddi anlamda bir badire atlattı. Belki de tamamen bu sıkıntı atlatılmış değil. Genel Başkanımız bu durumları gördüğü için 2019 Kasım ayında yapılacak olan seçimlerin halen daha içeride bazı sıkıntıların olduğunu gördüğü için seçimi bekleyecek milletin ve devlet yapısının gücü kalmadığı için erkene alınmasını tavsiye etti. Bu tavsiyeye Cumhurbaşkanı ve AK Parti yöneticileri olumlu karşılık vererek 24 Haziran’a seçimler alındı” dedi.

ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZDI

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun erken seçim kararının alınmasını kaçınılmaz kıldığına dikkat çeken Yayla, “Ülkedeki ekonomiyi değerlendirdiğimizde, çevremizdeki güvenlik ile ilgili sorunları göz önüne aldığımızda, Afrin operasyonu, Suriye’de yaşananlar, İsrail ile olan ilişkiler, Yunanistan’da adalarla ilgili yaşadığımız sıkıntıları bir bütün olarak değerlendirdiğimizde bir an evvel adı konmuş ama fiile geçmemiş olan sistemin yani Cumhurbaşkanlığı idare yönetim sisteminin bir an evvel fiilen hayata geçmesi gerekiyordu. Şu an ülkede OHAL var ve ülke KHK ile yönetilir hale geldi. Yasama organı, meclis pasifize edildi. Ama burada meclisin daha güçlü olması gerektiğini liderimiz her zaman vurguladı. Meclisin daha da güçlü olması için 16 Nisan referandumu ile getirilen sistemin fiilen de hayata geçirilmesi gerekiyordu. Şu an bir Cumhurbaşkanı bir de Başbakan var. Cumhurbaşkanı aynı zamanda parti başkanı. Burada aslında yetki ve sorumlulukta bir kargaşa var. Bunun bir an önce ortadan kalkması gerekiyor. Hem yürütmenin daha güçlü olması, hem daha güçlü yasama organının teşekkül etmesi gerekiyordu. Genel başkanımız bu ihtiyaçları gördü ve beklemeye tahammül olmadığı düşüncesi ile bir an evvel hayata geçirilmesi istedi. 24 Haziran seçimlerine bu iklimde gidiyoruz” diye konuştu.

CHP SEÇMENİ İKİLEMDE

Hem vatandaşların hem de CHP seçmeninin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu anlayamadığını belirten Yayla, CHP seçmeninin ikilemde olduğunu vurgulayarak, “Seçimde İzmir ve Türkiye’yi değerlendirirken ayrı değerlendirmek gerek. İzmir belki bir İç Anadolu’ya göre sıkıntılı görülebilir. Ama biz bu dönem ciddi sürprizlere seçimlerin gebe olduğunu düşünüyoruz. Sahaya indiğimizde halkımızın CHP genel başkanının ne yapmak istediğini anlamadığını görüyoruz. Anlamaya çalışıyorlar. Bunu da CHP’nin kendi seçmeni söylüyor. ‘Genel başkanımızı artık anlayamıyoruz, ne yapmaya çalışıyor, nereye gidiyor?’ diye sorguluyor ve ‘Siz anlayabiliyor musunuz?’ diye bize soruyorlar. Burada CHP seçmeninin ve sol seçmenin ciddi anlamda bir ikilemi var. Çünkü vatan sevdalısı, millet sevdalısı bir insanın önce ülkenin geleceğini düşünmesi gerekiyor. Bunu düşüncüğü zaman diğer taraftan da genel başkanlarının veya partinin önde gelenlerinin söylediklerini karşılaştırdıklarında çelişkiye düşüyorlar. Bu seçimlerde anketleri takip ettiğim kadarıyla kararsız oyların oranları çok yüksek. İnsanlar özgür ifadelerini beyan etmekte çekiniyorlar. Seçimin sonucunu kararsız oylar belirleyecek. İzmir’de ciddi sürprizler olabilir” dedi.

İYİ PARTİNİN MHP’YE ETKİSİ OLMAZ

İYİ Parti’nin MHP’ye hiçbir etkisi olmayacağını vurgulayan İbrahim Yayla, “İYİ Parti’nin bize hiçbir etkisi olmayacak. İYİ Parti’nin oy alacağı potansiyel tabanı, hitap ettiği kesim MHP tabanı değil. Bunu parti politikaları, söylemleri ile ortaya koymuş durumda. Kendilerini daha çok sol, sosyalist parti olarak gösteriyorlar. Ama bir taraftan da kendini milliyetçi olarak gösteriyor. Özellikle İzmir’de CHP örgütleri tarafından ciddi anlamda destekleniyor. MHP’den gidenler oldu ama gidenler pişman. Genel başkanımızda ‘Pişman olan, yaptığı hatayı anlayanlara kapımız açık. Kucaklamaya hazırız’ dedi. İYİ Parti’nin İzmir’de MHP’nin oylarını etkileyeceğini düşünmüyorum. Daha çok CHP’yi etkileyecek. Bu da cumhur ittifakına yarayacak. Cumhur İttifakı kendi içinde geçirgenliği olacak. AK Parti, MHP seçmenleri arasında bir geçirgenliği olacak bir ittifak. Ancak ittifak bu geçirgenlik olurken seçimden daha güçlü çıkacak. Cumhur ittifakın diğer partilerden de oy alacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.