TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de sanatlı günler başlıyor

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfının tarafından düzenlenen 32. Uluslararası İzmir Festivali, yarın Tekfen Filarmoni Orkestrası ve Charlie Siem konseri ile başlayacak. Festival, 7 Temmuz’a kadar sürecek

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2018 12:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir'de sanatlı günler başlıyor

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfının (İKSEV) düzenlediği 32. Uluslararası İzmir Festivali, yarın başlayacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılacak açılış töreni ve ardından şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrası ve Charlie Siem konseri ile başlayacak festival, 7 Temmuz’a kadar sürecek.

AÇILIŞ KONSERİ

Tekfen Filarmoni Orkestrası, açılış konserinde sanat direktörleri ve daimi şefleri Aziz Shokhakimov yönetiminde çalacak. Konserin ikinci bölümünde orkestra, İngiliz kemancı Charlie Siem’e Çaykovski’nin Re Majör keman konçertosunda eşlik edecek.

4 KITADAN EDEBİYATÇILAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl “Edebiyat Güzelleştirir” temasıyla üçüncüsü düzenlenen “İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali” 4 kıtadaki 9 ülkeden şair ve yazarların katılımıyla sürüyor. Kültürpark’taki etkinlik alanlarında düzenlenen ve 27 Mayıs’a kadar sürecek festivalde farklı ülkelerden katılımcılar, İzmirli edebiyatseverlerle bir araya gelecek.

OPERA

İtalyan besteci Antonio Vivaldi’nin aynı adı taşıyan eserinden baleye uyarlanan ve Uğur Seyrek’in koreografisinde dün prömiyer yapan Dört Mevsim temsili, izleyiciyle tekrar buluşacak. Olten Filarmoni Orkestrası eşliğinde sunulacak temsil, Elhamra Sahnesi’nde 26, 29, 30 ve 31 Mayıs tarihlerinde İzmirlilerin beğenisine sunulacak. Librettosu Uğur Seyrek ve Işık Noyan tarafından yazılan eserin dekor tasarımını Kaan Güreşçi, ışık tasarımlarını da Uğur Seyrek ve Müfit Özbek yaptı.

KONSER

Caz sanatçısı, piyanist ve besteci Kerem Görsev, İzmir’de konser verecek. Görsev, 30 Mayıs’ta Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde “Kerem Görsev Quartet” ile MS hastaları için sahneye çıkacak. Saat 21.00’de başlayacak “MS Farkındalık Konseri”nde Görsev’e, davulda Ferit Odman, kontrbasta Kağan Yıldız ve saksafonda Engin Recepoğulları eşlik edecek. AA/İZMİR

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.