TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir İnce’yi eler, Erdoğan’ı seçer

Millet İttifakı’nın teröre karşı hiçbir vaadi olmadığını vurgulayan ve Muharrem İnce’nin Selahattin Demirtaş ziyaretini eleştiren Başbakan Binali Yıldırım, “İzmir ‘İnce eler, sık dokur, İnce’yi eler Erdoğan’ı seçer” dedi

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2018 19:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir İnce’yi eler, Erdoğan’ı seçer

KENAN YEŞİL

24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri kapsamında seçim bölgesi İzmir’e gelen ve bir hafta kentte kalacak olan AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, seçim maratonuna Bayraklı Sevgi Yolu’ndaki mitingiyle başladı. Tarihi seçime sayılı günler kala geniş bir İzmir programının başlangıcını Bayraklı Sevgi Yolu üzerinde yaptığı mitingle başlayan Başbakan Yıldırım, miting sonrası ise Kadifekale’de ev ziyareti yaptı.

ÜLKÜCÜLERİ SELAMLADI

Bayraklı’da büyük bir coşkuyla karşılanan Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek başladı. Miting alanının hemen yanında bulunan MHP Bayraklı İlçe Başkanlığı balkonunda mitingi izleyen MHP teşkilatını da selamlayan Başbakan Yıldırım, “Egenin incisi İzmir, güzel İzmirliler, hepinizi selamlıyorum. Ülkücü kardeşlerimiz sizleri de selamlıyorum. Tüm İzmir’i selamlıyorum. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Bayraklı, insan seli, sevgi seli olmuş akıyor maşallah. Sizlere milletin adamı Türkiye sevdalısı Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın selamını getirdik. Türkiye’nin aydınlık yüzü İzmir, sizlerle beraber geleceğe güven adımlarla yürüyoruz. Geleceğin aydınlık Türkiye’sini İzmir ile yaratıyoruz. Çünkü İzmir bizimle beraber. Bu sevgi muhabbet sizde olduğu sürece çok daha zaferlere yürüyeceğiz. 24 Haziran’da yeni bir destan yazacak mıyız? Milletin adamını Recep Tayyip Erdoğan’ı sistemin ilk cumhurbaşkanı yapacak mıyız? diye konuştu.

TÜRKİYE’Yİ 3 KAT KALKINDIRDIK

Adım adım İzmir’i dolaştıklarını belirten Başbakan Yıldırım, “Bugün Bayraklı’dayız ve yine Bayraklı bizi bağrına bastı. İzmir buraya akın etmiş. Sizin desteğiniz bize güç veriyor. 16 yılda sizlerle birlikte büyük işler başardık. 16 yılda Türkiye’yi nereden nereye getirdiğimizi hepiniz görüyorsunuz. Ülkemizi kalkındırdık Türkiye’yi 3 kat kalkındırdık. Son açıklanan rakamlara baktığımızda işsizlikte yüzde 1.6 daha iyileştirme sağlandı. Bir yıldan 1 milyon 85 kardeşimize iş sağladık, aş sağladık. Dünyada devam eden 10 büyük projenin 6 tanesini Türkiye yaptı. Bu projelerin ikisi de İzmir’e ait. Biri İzmir-İstanbul otoyolu. Diğeri ise İzmir-Ankara hızlı treni. İzmir’e hayırlı uğurlu osun. Önümüzdeki yıl otoyol açılıyor. İzmir’den İstanbul’a 3 saatin altında gideceksiniz. 12 saatlik yolculukları hatırlayın. Ömrümüz yollarda geçiyordu” dedi.

MUHARREM İNCE’YE YÜKLENDİ

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye serzenişte bulunan Başbakan Yıldırım, “Osmangazi Köprüsü hakkında konuşan Muharrem İnce, Yalova’dan İstanbul’a gitmek için o köprüyü kullanıyor. Osmangazi Köprüsü olmasaydı İzmit’i dolaşacak, feribot kullanacaktı. Yolculuğu 6 saat sürecekti. Osmangazi Köprüsü olmasaydı mitingleri de yapamayacaktı. Biz istiyoruz ki ülkemizi 2023 hedefi doğrultusunda Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesi üzerine taşıyalım” şeklinde konuştu.

16 YILDA 66 KATRİLYON YATIRIM

16 yıldır Türkiye’ye hizmet etmek için koşturduklarını dile getiren Başbakan Yıldırım, İzmir’e 16 yılda 66 katrilyon yatırım yaptıklarını vurgulayarak, “İzmir’i ihmal eden Türkiye’yi ihmal etmiştir. Dünya ile entegre olmuş Ege’nin incisine çok önemli yatırımlar yaptık. 16 yılda 66 katrilyon yatırım yaptık. Helali hoş olsun. 35 projede tüm hızıyla devam ediyor. 9 proje bitti. 17’sini başladık. Diğerlerine de başlıyoruz. Onlar konuşur AK Parti yapar. AK Parti sözünün eridir. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. İzmir’e 15 yılda 9 bin 250 tane derslik yaptık. 80 yılda 14 bin derslik yapılmış. Biz bunun üzerinde tam 9 bin 250 derslik yaptık. Yurt ve öğrenci sayısını artırdık. 9 bin 700 olan yatak kapasitesini 16 bine çıkardık yapılan yeni yurtlarla birlikte bu sayı 30 bine çıkacak. Sağlıkta 15 yılda İzmir’de çok önemli yol alındı. 31 hastane yaptık. 2 tane ağız diş sağlığı, 74 tane birinci basamak sağlık tesisi yaptık, hizmete verdik. Bayraklı’ya modern bir şehir hastanesi yapıyoruz. 2 bin 60 yatak kapasiteye sahip. Bir yandan sağlık hizmeti sunacak bir yandan da binlerce vatandaşımıza iş aş kapısı olacak. Dikili, Kiraz devlet hastaneleri de proje aşamasında. Menemen Karşıyaka, Güzelbahçe’ye de hastane yapıyoruz. Diğer ilçelerdeki hastaneleri de büyütüyoruz” dedi. Başbakan Yıldırım, İZBAN ve Adnan Menderes Havalimanı hizmetlerini de anlatarak, İzmir’e ikinci havalimanı Alaçatı Havalimanı’nın ihalesini yaptıklarını söyledi.

SABUNCUBELİ TÜNELİ CEVABI

İzmir’e yaptıkları yatırımları anlatmaya devam eden Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da seslenerek şöyle konuştu: “Sabuncubeli Tüneli’ni açtık, 400 yıllık hayal gerçek oldu. Paralı olacak diyorlardı, paralı mıydı, bedava bedava. Üretim ve ihracatın baş şehri Ege, bu tünellerle beraber İstanbul’a, Bursa’ya Avrupa’ya bağlanıyor. Belediye Başkanı merak ediyormuş maliyetini. 536 milyon, senin sahile yaptığın tramvayın yarısının bedeli kadar. İzmir’e 16 yılda 17 bin 600 konut yaptık. Gördes Barajı’yla İzmir’in içme suyu problemi biz çözdük. Daha 13 baraj yapımı devam ediyor. Efes’e de deniz geliyor deniz, Antik Liman inşaatına başladık. İzmir’de 10 sanayi bölgesini 13’e çıkardık. Bu sanayi sitelerinde 90 bin 240 kardeşimiz ekmek yiyor. Hali hazırda 7 organize sanayi projesi de yapımı devam ediyor. Bunlar bittiğinde çalışan sayısı 150 bin daha artacak. İzmir demek kültür demek, İzmir demek turizm demek. 2002’de 23 tane mavi bayraklı plaj varken, bugün 51 mavi bayraklı plaj var. İzmir’in stadyumları da yapılıyor. Karşıyaka, stadınızı belediye engelliyor haberiniz olsun. İhalesini yaptık ancak bir türlü yapamıyoruz. Onun için siz 24 Haziran’da gereğini yaparsanız, inşallah Atatürk’ün kurduğu kulübün stadyumunu da yapmış olacağız.”

BAYRAKLI’NIN SORUNLARINI BİLİYORUZ

Bayraklı’yı ekonomisi güçlü, trafik sorunu bitmiş bir ilçe yapmak vaadinde olduklarını belirten Yıldırım, Bayraklı’nın sorunlarını biliyoruz. Alt yapı hak getire, sahilde süslemeler gırla giderken, alt yapı yetersiz. Trafik sorunları var. Belediye hizmetlerinde sorunlar var. Ama inşallah Bayraklı’nın sorunlarını da yine biz çözeceğiz. Onun için Bayraklı’dan çok güçlü bir evet bekliyorum, destek bekliyorum” diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI’NA DESTEK

Cumhur İttifakı’na da destek isteyen Yıldırım, “Bu ittifak 15 Temmuz, Yeni Kapı ruhunu yansıtır. Cumhur İttifakı demek tek bayrak, tek millet, tek vatan demektir. Terör karşısında dimdik durmak demektir. Türkiye’nin bağımsızlığını savunmak demektir. Terörü içerde, Kandil’de Afrin’de, Fırat Kalkanı’nda, Münbiç’te yerle bir etmek, tertemiz kökünü kazımak demektir. Cumhur İttifakı Türkiye’nin beka meselesidir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kahraman Mehmetçiğimiz işi görüyorlar, ihtiyaç olursa hep beraber gideriz” dedi.

İZMİR ERDOĞAN’I SEÇER

Diğer partilerin teröre karşı hiçbir vaatlerinin olmadığını vurgulayan Başbakan Yıldırım, “Sen cumhurbaşkanı adayı olacaksın, koşa koşa Edirne’ye gideceksin. Hapiste terörü destekleyen birine ziyarette bulunacaksın. Ondan sonra da diyeceksin ki ‘Ben hepinizin cumhurbaşkanıyım.’ Peki o şehitler, Kobani olaylarındaki Yasin Börü’nün hesabını kim verecek? Soruyorum İzmir’den. İzmir ‘İnce eler, sık dokur, İnce’yi eler Erdoğan’ı seçer. Hiç merak etmeyin. Bizi bölemeyecekler, kardeşliğimizi yok edemeyecekler. Kandil’den, Pensilvanya’dan emir alarak bu ülkeye kast edenlere karşı İzmir, Türkiye tek yürek tek bilek olur. Bu devlet, bu vatan hepimizin. Biz birlikte Türkiye’yiz” ifadelerini kullandı.

SANDIKLARI PATLATMA ZAMANI

 Mitingde konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Bayraklı’nın her zaman AK Parti’nin itici gücü olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz dönemlerde Bayraklı’da birinci olduk. 24 Haziran’da AK Parti bayrağını göndere çekeceğiz. Bayraklı hak ettiği hizmeti alamıyor. En değerli yere sahip ama bir köşede unutulmuş durumda. Önce 24 Haziran’da daha sonra 2019 yerel seçimlerde AK Parti bayrağını göndere çekeceğiz. Hastanemiz yapılıyor. Bir yanda gökdelenler yükseliyor, bir yandan sıkıntılar devam ediyor. İmar barışını getirdik. Sıkıntıda olan vatandaşlarımızın sıkıntısını çözüyoruz. Kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmaları başlatıyoruz. Herkes kendisi müteahhitlerle anlaşacak. Bayraklı’ya güveniyorum. Birileri uzun adama ‘seni başkan yaptırmayacağız’ demişti. Şimdi sandıkları patlatma zamanı geldi. Uzun Adam’ı başkan yapma zamanı geldi. İzmir 25 Haziran sabahı yeni bir bahara uyanacak. Önce Uzun Adam başkan olacak sonra yerel yönetimde de bayrağımızı göndere çekeceğiz. Her tarafta bayrak ve posterlerimiz var. Onlar o kadar nefret ve kin dolular ki bayraklarımızı ve posterlerimizi yırtıyorlar. Bayrakları yırtmanın ne demek olduğunu sandıkta göstereceğiz. Seçime az bir süre kaldı. Sizden istediğim herkesin elini sıkalım gönlünü kazanalım. Çıktığımız bu yolda Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

OYLARI TOPLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili adayı Hamza Dağ ise 24 Haziran seçimlerine bir haftalık süre kaldığını ve kalan sürede var güçleriyle çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Vatandaşlara seslenen Dağ, “12 seçimde AK Parti olarak nasıl iktidarı elde ettiysek 13’üncü seçimde de aynı sonucu almaya hazır mıyız? 24 Haziran akşamı AK Parti Genel Merkezi’nde milletin adamı Recep Tayip Erdoğan’ın balkon konuşmasına hazır mısınız?” dedi. Çok önemli süreçlerden geçtiklerini vurgulayan Hamza Dağ, “Gezi olaylarından geçtik. Bayraklı elinin tersi ile onları itti. AK Parti’yi kapatmak istediler, 15 Temmuz’da darbe girişimi yapmak istediler. 15 Temmuz’da telefonlarımın susmadığı gecede o hainlere karşı vücudunu siper edecek insanlar Bayraklılardı. Önümüzde yine çok önemli bir süreç var. Bayraklı yine arkamızda olacak. Bu hafta bugüne kadar yaptığımızın daha fazlasını yapma zamanı. Eşimizi dostumuzu herkesi haberdar edeceğiz, seçimin ne kadar önemli olduğunu anlatacağız. Birer birer oyları toplamaya devam edeceğiz. Birilerinin büyükşehir belediye imkanları olabilir, ilçe belediye imkanları olabilir AK Parti’ye burada baskı yapabilir. Biz bu baskılar karşısında sözcü olmaya devam edeceğiz. 24 Haziran gecesi günü surda bir gedik açacağız. 2019 yerel seçimlerinde Bayraklı Belediyesi binasında AK Partili bir kardeşimizin balkon konuşmasına hazır mısınız? Ben hazırım ama aday olarak değil. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak ben hazırım. Siz de hazır mısınız? Size yaptığımız her iş bize mutluluk veriyor. En önemli görevimiz 24 Haziran günü sandıklara sahip çıkmak. Birileri 3 partiyle birlikte bir de yanlarına aldıkları FET֒cülerle birlikte AK Parti’nin oylarını çalmaya çalışanlar karşı sandığı sahip çıkmaya, hassasiyete var mısınız?” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.