TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZBAN’da can tehlikesi

İZBAN’ın en yoğun aktarma merkezlerinden bir tanesi olan Hilal İstasyonu’ndaki asansörlerden biri tehlike saçıyor. Müdahale edilmezse kırılabilecek olan asansör camları insanların canına mal olabilir

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2018 07:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İZBAN’da can tehlikesi

YUSUF ÇAĞIRTEKİN - ÖZEL HABER

İzmir’in ulaşım yükünün büyük bir kısmını çeken İZBAN’ın Hilal İstasyonu’nda insan hayatının hiçe sayıldığı gözlendi. İstasyonu Kahramanlar istikametine bağlayan ve her gün binlerce insanın kullandığı İZBAN asansörlerinden bir tanesinin giriş kısmının tepesinde yer alan cam bölmenin yıkılmak üzere olduğu görülürken, vatandaşlar tehlike saçan cam bölmenin aylardır aynı şekilde durduğunu ve herhangi bir önlem alınmadığı söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesinin ancak vatandaştan para almasını bildiğini söyleyen bazı vatandaşlar ise, artı para uygulamasına dikkat çekerek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi insan canını umursamıyor. Artı para gibi kendi menfaatine yarayacak şeylerin peşinden koşuyor” diyerek duruma tepki gösterdi.

“AYLARDIR BU DURUMDA”

Cam asansörün çevredeki kötü niyetli insanlar tarafından tahrip edildiğini söyleyen bazı vatandaşlar ise, asansörün tepe kısmında bulunan cam bölmenin aylardır yıkılmak üzere olduğunu belirtti. Herhangi bir yetkilinin durumla ilgilenmediğini söyleyen Ali Taylan isimli bir vatandaş, “Allah korusun cam bölme yıkılırsa birinin canına mal olabilir. Aylardır bu şekilde duruyor. Herhangi bir kişi şikayet etti mi bilmiyorum ama kimsenin müdahil olduğuna şahit olmadım. Yetkililere sesleniyorum bir an önce buraya müdahale edilmeli” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesinin vatandaşın canını umursamadığını ifade eden bir başka İzmirli vatandaş ise, “Para almaya gelince artı para vs birçok şeyi eksiksiz planlayabiliyorlar fakat insanların canını tehlikeye atabilecek şeyleri hesaplayamıyorlar. Bu bölme birinin kafasına düşerse bunun hesabını kim ödeyecek” şeklinde konuşarak İzmir Büyükşehir Belediyesine serzenişte bulundu.

“İNSAN HAYATI UCUZ MU?”

Vatandaşların belediyeye öfkesinin büyük olduğu anlaşılırken bazı vatandaşların çok sert tepki gösterdiği gözlendi. Artı para uygulamasına dikkat çeken Mahmut Düzgün isimli bir başka vatandaş ise artı para uygulamasına dikkat çekerek, “Kimse vatandaşa acımıyor. Artı para bilmem ne gibi şeylerle insanlardan para kazanmayı bilen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu sorunu da gidersin. İnsan hayatını ucuz mu görüyorlar” diyerek sert bir tepki gösterdi. Öte yandan istasyonun merdiven tarafındaki kokunun da insanları rahatsız ettiği gözlenirken, merdivenin çatı kısmındaki plastik bölümden gelen pis suyun insanların üzerine damladığı görüldü. Vatandaşların oldukça mağdur olduğunu gözlemlediğimiz Hilal’de ilerleyen günlerde umarız kötü bir haber almayız.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.