TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Zamansız Dünya”yı keşfedin

27 yıldır toplum yararına felsefi, kültürel ve sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdüren Aktiffelsefe, Mahire Erk’in “Zamansız Dünya” isimli resim sergisine ev sahipliği yapıyor

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 06:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Zamansız Dünya”yı keşfedin

DERYA NABİT

27 yıldır toplum yararına felsefi, kültürel ve sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdüren Aktiffelsefe, Mahire Erk’in “Zamansız Dünya” isimli resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

25 Mart – 31 Mart tarihleri arasında gezilebilecek olan serginin açılışı yarın saat 18.00’da Aktiffelsefe Alsancak şubesinde yapılacak kokteyl ile gerçekleşecek.

Ankara, Polatlı doğumlu sanatçı Mahire Erk, resme 1979 yılında Ressam Mehmet Gürbay ile başladı. Sanatçı İzmir'e yerleştikten sonra Ressam Şeref Bigalı'nın atölyesinde resim çalışmalarını aralıksız dört yıl sürdürdü. 1985 yılında İtalya, Perugia Resim Akademisi Yaz Okulu'dan başarıyla mezun oldu. İlk kişisel sergisini 1983 yılında Ankara Sanat Sevenler Derneği'nde açan sanatçı, Kanada Büyükelçiliği (Suudi Arabistan) ve Brüksel'deki iki serginin yanı sıra pek çok karma sergiye katıldı.

Eserleri, 5846 sayılı kanun kapsamında toplanan İzmir Resim ve Heykel Müzesi Müdürlüğü Sanat Eserleri Belirleme Komisyonu tarafından "Sanat Eseri" niteliğinde olduğu belirlenmiş olup ayrıca kendisine çalışmalarından ötürü “Türk Kadınlar Birliği İzmir Şubesi” tarafından "Onur Belgesi " takdim edilmiştir.

Sanatçı bugüne kadar on iki (12) kişisel sergi açmış olup ikisi yurt dışında olmak üzere toplam yirmi bir (21) karma sergiye katılmıştır. Halen resim çalışmalarını İzmir'deki kişisel atölyesinde sürdürmektedir.

Aktiffelsefe Hakkında

Aktiffelsefe, 1989 yılında gönüllülerden kurulmuş, genel merkezi Ankara olan bir sivil toplum kuruluşudur. Etkinliklerini "daha iyi insan daha iyi toplum" vizyonu ile gerçekleştiren, kar  amacı gütmeyen, siyasi ve dini bir nitelik taşımayan felsefi-kültürel bir harekettir.11 ilde 17 şube ve temsilcilikle hareket etmektedir. İzmir'de Alsancak-Karşıyaka-Bornova ve Güzelyalı'da şubeleri bulunmaktadır.

Dolayısıyla tüm faaliyetlerimiz üyelerimiz tarafından gönüllülük ilkesiyle gerçekleştirilmektedir.1989 yılından beridir 14.090 felsefi, kültürel, ekolojik, sosyal çalışma ile 634 bin 100 kişiye ulaşmıştır. İnsanlığın felsefi, kültürel ve hümanist değerleri üzerine kurulmuş olan organizasyon, kurulduğu andan itibaren bireyin ve toplumun gelişimi için binlerce kültürel, sosyal ve felsefi etkinlikler gerçekleştirmiştir.

Aktiffelsefe’nin amaçları; tüm insanlığın zihinlerini meşgul eden, toplumlara hedef olmuş ve insanları birleştiren ortak değerlerdir. Geçmişte ve günümüzde bu ortak değerleri kendine amaç edinmiş felsefi hareketlerin ruhunu kendinde taşımaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.