TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zamanında müdahale edilseydi sakat kalmayacaktı

İzmir’de 9 aylıkken akciğer üzerindeki kanserli kitlenin alınması için ameliyat edilen 7 yaşındaki Ali Akgül’ün sol kolunun ameliyat sırasında sinirlerinin kesilmesi sonucu sakat kaldığını iddia eden aile doktorlardan şikayetçi oldu

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Zamanında müdahale edilseydi sakat kalmayacaktı

7 yaşındaki Ali Akgül’ün sol kolunun ameliyat sırasında sinirlerinin kesilmesi sonucu aile, sakat kaldığını iddia ederek doktorlardan şikayetçi oldu. Ali Akgül’ün amcası Abdurrahim Akgül, yaptığı açıklamada, Denizli’nin Merkezefendi İlçesi’nde 2009 yılının Eylül ayında dünyaya gelen ve nefes alıp verme şikayetiyle ailesi tarafından Denizli Devlet Hastanesine götürülen Ali Akgül’ün burada bir süre bronşit tedavisi gördüğünü, şikayetin geçmemesi üzerine çocuğa tekrar testler yapıldığını anlattı. Akgül’ün akciğeri ile nefes borusu arasında kanserli bir kitle olduğu tespit edilince İzmir’deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiğini belirten amca Akgül, hastanede bir süre kemoterapi gören yeğeninin Haziran 2010’da kitlenin çıkartılması için ameliyata alındığını, sol kol altından girilerek yapılan ameliyat sonrası çocuğun sol kolunu kullanamadığını söyledi.

DOĞRU BİLGİ VERİLMEDİ

Abdurrahim Akgül, kolda güçsüzleşme, bilek ve parmaklarda hareket kabiliyetinin yitirilmesi üzerine başvurdukları doktorlarının, önce ameliyatta askıda kalan kolun uyuşmuş olabileceğini, bir süre sonra geçeceğini söylediğini, geçmeyince tekrar başvurduklarında ise fizik tedaviye yönlendirdiklerini aktardı.

Hastanede kendilerine doğru bilgi verilmediği için Ali Akgül’ün tedavisinde geç kaldıklarını öne süren Akgül, hastanenin taleplerine rağmen çocuğu yurt dışına da sevk etmediğini, bu süreçte iki yıl geçtiğini savundu.

SİNİRİN KESİLDİĞİNİ ALMANYA’DA ÖĞRENDİK

Akgül, kendi imkanlarıyla yeğenini tedavi için Almanya’ya götürdüğünü anlatarak “Oradaki hastanede bize ameliyat sırasında C7 sinirinin kesildiğinin görüldüğünü söylediler. Biz sinir kesilmesini Almanya’da öğrendik. Bunun üzerine hastane ve doktorlardan şikayetçi olduk, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması sürüyor.” diye konuştu. Soruşturma sürecinde Adli Tıp Kurumunca hazırlanan raporda hastane veya doktorların kusuru bulunmadığının belirtildiğini söyleyen Akgül, bunun üzerine Almanya’daki Aachen Franziskus Hastanesinden rapor istediklerini kaydetti. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise konunun yargıya intikal ettiğini, Şubat 2017 itibarıyla dosyanın halihazırda Cumhuriyet Başsavcılığında olup soruşturmanın sürdüğünü kaydetti. (AA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.