TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüzünüze göre saç modeli

Günümüzde popüler saç modelleri kadınların yüz şekline göre belirleniyor. Gazi Hastanesi Saç Ekim Merkezi Direktörü Yasemin Gülgör, yüz şekline göre saç modelleri hakkında bilgiler verdi

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2018 07:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yüzünüze göre saç modeli

FADİME DUMLUPINAR

 Yüz şekline göre saç modelleri hakkında bilgi veren Gazi Hastanesi Saç Ekim Merkezi Direktörü Yasemin Gülgör, her kadının ilgisini çekecek önemli ipuçları verdi. Yuvarlak ve oval yüzlü biriyseniz eğer saçınızın her tarafının uzun olması gerektiğini belirten Gülgör, “Yani yuvarlak yüzde kakül vb. olmaması gerekir. Yüzünüz oval veya yuvarlak olduğu için, onu biraz daha uzun göstermeniz sizi daha şık göstermiş olacaktır. Uzak durmanız gereken saç modeli de arkadan toplanmış saçlardır” diye konuştu. Sahip olunan yüz hattına göre farklı tasarımları öneren Yasemin Gülgör, “Yüz şekliniz düz ise tercih etmeniz gereken model, yüzünüzü ön plana çıkarmak için saçları arkadan at kuyruğu şeklinde toplamak olacaktır. Bu modelde eğer kulaklarınız büyükse veya kulaklarınızı sevmiyorsanız, at kuyruğu yaparken saçınızı kulak üstünden geçirebilirsiniz” değerlendirmesinde bulundu.

YÜZ HATTINA GÖRE ÖNERİLER

“Eğer yüzünüz çok ince ve uzun ise, at kuyruğu yaparken önlerden biraz saçı salmanız daha şık bir görüntü yakalamanıza yarayacaktır” diyen Gülgör, “Bu tip yüz modellerine neredeyse bütün saç modelleri uyumlu olmaktadır. Fakat kısa saç modelini önermiyoruz. Küçük bir yüzünüz varsa eğer, seçmeniz gereken model hafif kabarık saç modelleri olmalıdır. Dalgalı veya kabartılmış saç modelleri olabilir. Bu şekilde yüzünüz ufak olduğu için biraz daha toplu gösterebilmektedir. Tercih etmeniz gereken saç modeli ise düz, yani fönlü saç modelleri olmalıdır. Zaten yüz hattınız küçük olduğu için düz saç modeli de yüzünüze yapışacağından, şık olmayan bir görüntü oluşacaktır. Eğer gözleriniz güzelse veya gözlerinizi güzel buluyorsanız ve onları ön planda tutmak istiyorsanız yapmanız gereken model kaküllü saç modeli olmalıdır” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.