TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yüreklerimizde bitmeyen acıdır”

Dikili Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla kentin farklı noktaları ile komşu il Manisa’da “Sevgi Işığında Aşure Lokması Etkinlikleri” düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2017 08:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Yüreklerimizde bitmeyen acıdır”

Yas-ı Matem Oruçlarının hemen ardından Dikili Belediyesi tarafından sevgi şiarıyla gerçekleştirilen etkinliklerde bir araya gelen vatandaşlar, bin 372 yıl önce Kerbela’da şehit edilen Hazreti Hüseyin ve can yoldaşlarını saygıyla yad etti.

Muharrem ayında tutulan Yas-ı Matem Oruçlarının bitiminin ardından Dikili Kent Merkezi, Çandarlı Pazaryeri, Gülkent Sitesi, Yaylayurt Mahallesi Cemevi önü ile Deliktaş Mahallesi Cemevi bahçesinde gerçekleştirilen etkinliklere katılarak vatandaşlarla Aşure Lokması’nı paylaşan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun törenlerde birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verdi.

Dikili’de aşure kazanlarının her daim sevgi, saygı, hoşgörü, dayanışma ve zalimin zulmüne karşı mücadele için kaynayacağını dile getiren başkan Tosun, “Kerbela yüreklerimizde bitmeyen acı olduğu gibi, bize onurlu yaşamayı öğreten yiğitlik mücadelesidir. Özgürlüklerin, adaletin ve cumhuriyetin çocukları olan bizler de asla ve asla Hazreti Hüseyin ve yoldaşlarının katledilişini unutmayacağız. Bir başka unutulmaması gereken hususta Hazreti Hüseyin ve yoldaşlarının Kerbala’da zalimin zulme karşı direnmesidir. Gericilere, yobazlara, iftiracılara, kalleşlere, ayrımcılara inat; dün olduğu gibi, bugünde, yarında Hazreti Hüseyin’in açtığı yolda yürümeye devam edeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.