TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yunanlıları” anlatacak

Yunanistan’da büyük ilgi gören felsefe kitabı “Anlar Ve Düşünceler”i Atina’da imzalayan Gazeteci Yazar Uğur Oral ikinci kitabı için de anlaşma yaptı. Stafilidis Yayınları’ndan çıkacak yeni kitabında Oral, bir Türk gazetecinin gözünden Yunanistan’ı ve Yunan Toplumu’nu anlatacak

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2017 06:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Yunanlıları” anlatacak

ONURHAN ALPAGUT-ÖZEL HABER

Gazeteci Yazar Uğur Oral, Yunanistan’da felsefe alanında yayınlanan kitabı “Anlar Ve Düşünceler”i (Στιγμές και Στοχασμοί ) Atina’da Yunan okurları için imzaladı. Yunanistan’da bir Türk yazar tarafından ilk kez yayınlanan felsefe kitabı olma özelliğine sahip “Anlar ve Düşünceler”in imza günleri Yunanlı okurdan büyük ilgi gördü. İki ayrı imza gününde Yunanlı okurlar ile buluşan Uğur Oral, aynı zamanda kitapseverlerle söyleşiler de gerçekleştirdi.

OKURLA SOHBET EDER GİBİ

İmza günlerinin ilki 20 Haziran Salı günü Atina’da The Stanley Hotel, AOOS toplantı salonunda gerçekleşti. Yunanlı okurların büyük ilgi gösterdiği imza gününe aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Atina Pire Başkonsolosu Oya Yazar da katıldı. İmza gününün moderatörlüğünü iş dünyası koçu Vicky Klimi üstlendi. Kitabı kapsamlı bir biçimde tanıtan Vicky Klimi aynı zamanda Uğur Oral’ın Türk Yunan dostluğunun gelişmesi için yıllardır sürdürdüğü çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Ardından davetlilere hitaben bir konuşma yapan Uğur Oral kitabın hikayesini, felsefeye duyduğu aşkı, “Anlar ve Düşünceler”i neden yazdığını anlattı. Otuz yıllık gazetecilik geçmişinde çok farklı kesimlerden çok farklı insanlarla birlikte olduğunu; acı, tatlı, dramatik birçok yaşam öyküsüne tanıklık ettiğini belirten Oral, “Kitabımda yer alan tüm felsefi denemelerim, teorilerim hayatın bana öğrettikleridir. Sokrates “Sorgulanmayan bir hayat yaşanmaya değmez” der. Ben bu kitabımla okuru kendisini ve yaşamını sorgulamaya davet etmek istedim. Özellikle tüm denemelerimi okurla sohbet eder gibi kolay okunacak bir dille kaleme almaya çalıştım” dedi.

ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN?

İmza gününde bir konuşma yapan TC Atina Pire Başkonsolosu Oya Yazar ise Uğur Oral gibi sanatçıların, aydınların, entelektüellerin girişimlerinin iki ülke arasındaki dostluk ve barış duygularının gelişmesindeki önemine dikkat çekti. Bu tarz etkinliklere tanık olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yunanlı okurların Türk Yunan ilişkilerine dair sorularını da yanıtlandıran Oral, “İki yıl önce, hazırladığım bir yazı dizisi kapsamında Yunanistan’ın eski bakanlarından Sayın Dimitris Reppas ile bir röportaj yapmıştım. Çok güzel bir cümle kullanmıştı röportajda: “Dostunla komşu olamıyorsan komşunla dost olacaksın. Ben, Sayın Reppas’ın bu yaklaşımına yürekten katılıyorum. Özellikle rahmetli İsmail Cem ve Yorgo Papandreu zamanında kurdukları ve sergiledikleri dostlukla iki ülke arasındaki ilişkilerde bir çığır açmışlardır. Ben bugün Yunanistan ve Türkiye arasında çok sıcak dostluk rüzgarlarının estiğini düşünüyorum. Ben iki ülkenin çocuklarının el ele dans edecekleri, birlikte şarkı söyleyecekleri yarınları hedefliyorum ve bu amaç doğrultusunda çaba sarf ediyorum. Her iki ülkenin aydınlarının da bu bağlamda misyonları olduğunu düşünüyorum. Biz değilsek kim, şimdi değilse ne zaman?” dedi. Konuşmaların ardından sıra kitapların imzalanmasına geldiğinde masanın önünde uzun kuyrukların oluştuğu göze çarptı.

7’DEN 70’E İLGİ GÖRDÜ

İkinci imza günü ise 21 Haziran Çarşamba günü Kolokotroni Caddesi’nde bulunan Booze Cooperativa Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Özellikle Uğur Oral ile tanışmak isteyen Yunanlı okurun büyük alaka gösterdiği etkinlik saat 18.30’da başlarken yoğun ilgi neticesinde saat 22.00’de son buldu. Yaşlısından gencine birçok okurla buluşup kitaplarını imzalayan Oral Yunanlı kitapseverle felsefe üzerine sohbet etti.

TEŞEKKÜR ETTİ

İmza günlerinin beklediğinin de üzerinde bir ilgi gördüğünü belirten Oral, “Başta imza günümü onurlandıran TC Atina Pire Başkonsolosu Sayın Oya Yazar’a, kitabımın sunumunu gerçekleştiren değerli arkadaşım Vicky Klimi’ye, gösterdikleri sıcak ilgi ve yoğun katılımları için tüm Yunanlı okurlara çok teşekkür ederim” dedi.

TÜRKÜN GÖZÜYLE YUNANİSTAN

Kitabının imza günü için bulunduğu Atina’da ikinci kitabı için de ön anlaşma yaptığını belirten Uğur Oral, yılbaşından önce yeni kitabının da Yunanistan’da ki kitapçıların raflarında yerini alacağını belirtti. İkinci kitabı için Stafilidis Yayınları ile anlaştığını belirten Uğur Oral yayınevinin sahibi Dimitris Stafilidis’in de kitabın Yunanistan’da büyük ilgi göreceğine inandığını belirtti. Yeni kitabının içeriğinin birincisinden çok farklı olacağını vurgulayan Oral, “Bu kitabımda Yunanistan’ı ve Yunan Halkını yazacağım. Yani bir Türk gazetecinin gözünden Yunanistan’ı ve bizzat kendilerini okuyacak Yunanlılar. Bu kitabım da kendi tarzında ilk kez yayınlanmış bir kitap olacak. Yirmi yıldır Türk-Yunan dostluğunun gelişmesi için yürüttüğüm çalışmalar esnasında yaşadıklarımı, Yunanistan’ın yaşadığı ekonomik krizle ilgili görüşlerimi, günümüzün Yunanistan’ı hakkındaki öznel gözlemlerimi aktaracağım. 13 kere bulunduğum Yunanistan’da çok güçlü dostluklarım oldu. Birçok önde gelen isimle, kanaat önderiyle birebir uzun uzun Yunanistan’ı konuştuk. Dinlediklerimi, öğrendiklerimi kendi yorumumla kaleme alacağım. Yani bir başka deyişle Yunanlılara Yunanistan’ı, kendi toplumlarını anlatacağım” dedi.

YILBAŞINDAN ÖNCE ÇIKACAK

Oral, “Yayıncım Dimitris Stafilidis kitabın içeriğini öğrendiğinde çok heyecanlandı, kitabın büyük ses getireceğine inandığını belirtti ve bir an önce basıma hazır hale getirmemi istedi. Atina’dan döner dönmez ikinci kitabım için kollarımı sıvadım. Muhtemelen yılbaşından önce ikinci kitabım da yayınlanmış ve tüm Yunanistan’da okurla buluşmuş olacak” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.