TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz”

Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde 3 bin kişilik mahalle iftarına katılan Başbakan Binali Yıldırım, “Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Herkes şunu bilsin, yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2017 08:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Yolları böleriz ama  Türkiye’yi böldürtmeyiz”

Sözlerinin başında terör olaylarına değinen Başbakan Yıldırım, “Hiçbir şer odağı Türkiye’yi çıktığı medeniyet yolculuğundan asla geri çeviremez. Buna gücü yetmez. Birliğimizi, kardeşliğimizi, dirliğimizi hedef alan hainlere geçit yok. İhanet tezgahları, terör senaryoları ile bu ülkenin önünü kimse kesemeyecek. Ne FET֒cüler ne de bölücüler. Terör bütün insanlığın başının belası, dünyada artık terörden emniyet altına alınmış hiçbir ülke yoktur. Onun için terörde ‘ama, fakat’ demeden çifte standart yapmadan, iki yüzlülük yapmadan birlikte mücadele şart. Bunu her fırsatta söylüyoruz. Başka ülkeler bazen ‘Türkiye’de terör var’ dediler ne oldu? Terör onları da vurdu. Onun için birlikte mücadele edeceğiz, çünkü terör her gün başka ülkelerde çirkin yüzünü gösterip can almaya devam ediyor. Bugün terör nedeniyle huzuru kaçmayan hiçbir ülke yok. İstanbul ne kadar hedefse, Londra da, Paris de o kadar hedef. İstanbul ne kadar tehdit altındaysa başka ülkelerin şehirleri de o kadar tehdit altında. Terörün dini olmaz, terörün tek amacı var insanların huzurunu bozmak, kardeşliğini bozmak ve onları destekleyen üst akıla hizmet etmek” diye konuştu.

KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Anadolu’da milletin asırlardır birlik, beraberlik içerisinde, kardeşçe yaşadığına değinen Yıldırım, şöyle konuştu:

“Vatanı korumak, ülkenin birliğini, dirliğini ayakta tutmak için bu aziz millet büyük imtihanlardan geçti. En son geçen sene 15 Temmuz’da büyük felaketin eşiğinden döndük. Millet olarak beraber olduk, kenetlendik, darbeci alçaklara gereken dersi verdik. Gebze, Kocaeli, Hakkari, Diyarbakır, Sinop, Edirne 780 bin kilometrekare vatan toprağının her köşesinde yaşayan vatandaşlarımız, Cumhurbaşkanımız, liderimiz Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanlara indik. Alçaklara bu bayrağı indirtmedik, bu ezanları dindirtmedik. O alçaklar o gece bağımsızlığımıza, istikrarımıza göz diktiler. O gece bu milletin gördüğü en büyük ihanetti. Ülke olarak 7’den 70’e hepimiz saldırıya uğradık. Cumhuriyetimize, demokrasimize, devletin bütün kurumlarına saldırdılar. Milletin meclisini bombaladılar. Bir yanlış hesap yaptılar, o da şuydu; bu milletin bayrak, ezan, istiklal aşkını hesap edemediler. Hiç kimsenin gücü bu milletin birliğini bozmaya yetmez.”

BÜYÜMEYE DEĞİNDİ

İstanbul ve Kocaeli’nin Türkiye’nin sanayisinin yarıdan fazlasını oluşturduğunu belirten Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti: “Onun için bu bölgenin, buraların, Türkiye’nin büyümesi, kalkınmasına yük değil büyük katkı sağlıyor. O yüzden sizlerin derdini kendi derdimiz olarak görüyor, çözümü için de ne gerekiyorsa yapmanın gayreti içerisinde olacağız. 2002’de ülkemizde 197 organize sanayi vardı, bugün 302 tane var. Gebze’de sadece 6 tane organize sanayi bölgesi var. Bunların 2 tanesini son 10 yıl içerisinde yaptık. OSB’lerde 2 bin 415 bin kişi çalışıyordu. Şimdi 1 milyon 800 bin kişi iş sahibi oldu, ekmek sahibi oldu. Bundan sonra 2023-2035 hedeflerimizde en önemli konumuz daha çok yatırım, daha çok üretim, daha çok iş. Gençlerimize daha güzel bir gelecek, kadınlarımıza daha güzel bir gelecek. Kardeşlik, beraberlik içerisinde Türkiye’yi parmakla gösteren ülkeler arasına sokacağız. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Herkes şunu bilsin, yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz.” (İHA/KOCAELİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.