TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yol arkadaşı oldu

Kas hastalığı nedeniyle okula annesinin sırtında gelip giden Samet Karaköse’nin hayatı, fizik öğretmeni Birol Danışman ile değişti. Karaköse’yi kendi aracıyla okula götüren Danışman, zorluklara son verdi

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2017 07:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yol arkadaşı oldu

İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde yaşayan, doğuştan musküler distrofi hastası 16 yaşındaki Samet Karaköse, okul çağı geldiğinde annesinin gayretiyle eğitim hayatına başladı. Oğlunun okuldan geri kalmasını istemeyen anne Zeynep Karaköse, anaokulundan 8’inci sınıfa kadar oğlunu okula sırtında taşıdı. Ailenin yaşadığı zorluğa şahit olan öğretmen Birol Danışman, yaşanan sıkıntıları bitirmek için kendi aracını öğrencisine açtı. Hastalığı ve annesine “yaşattığı sıkıntılar” nedeniyle okula ilgi duymayan Karaköse, okula gitmek için artık annesine yük olmayınca duyduğu üzüntüden kurtuldu. Karaköse, her gün evine kadar gelip kendisini alan Danışman’ın gösterdiği fedakarlığı karşılıksız bırakmamak için derslerine dört elle sarıldı. Bu eğitim öğretim yılında kızını okula götürmek zorunda kaldığı için yol arkadaşı Samet’ten ayrı kalan Danışman, Samet’i mağdur etmemek için girişimlerde bulundu. Kaymakamlığa başvuran Danışman, Samet’e araç ayarlanmasını sağladı.

SIRTINDA TAŞIYORDU

Zeynep Karaköse (48), oğlunun hastalığı nedeniyle eğitimden geri kalmasına gönlünün el vermediğini, bu nedenle eğitimini anaokulu çağında başlattığını anlattı.Karaköse, önceleri sırtında okula götürüp getirdiği oğlu büyüdükçe ve okulu evden uzaklaşınca belediye otobüsü kullandıklarını söyledi. Karaköse, otobüse kadar oğlunu tekerlekli sandalye ile taşıdığını, otobüse binerken Samet’i sırtına alıp tekerlekli sandalyeyi katladığını ifade ederek, “Sabah kahvaltısını yaptırıp giyindiriyordum. Çantasını bir omzuma, onu sırtıma alıyordum” dedi.

Oğlunun iki yıl önce Gazeteci Çetin Altan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kayıt olmasıyla kaderlerinin değiştiğini vurgulayan Karaköse, Birol öğretmenin kendilerine gelerek “Samet’i okula aracımla ben götürmek istiyorum” dediğini aktardı. Karaköse, Birol Danışman’ın sabah erkenden gelip Samet’i evden çıkarmalarına yardım ettiğini, apartmanın kapısında onu kucaklayıp panelvan tipi aracına taşıdığını, tekerlekli sandalyesini de aracın arkasına koyduğunu anlattı.

Birol öğretmen olmasa çok zorlanacaklarını dile getiren Karaköse, şöyle devam etti:“Yağmurda, soğukta... Liseye başladığında kayıt olduğu okulun binası engelliler için uygundu. Hele onu Birol öğretmen taşımaya başladıktan sonra ‘Ben artık engelli annesi değilim.’ dedim. Hep engel vardı önümüzde o zamana kadar. İki yıl boyunca Birol öğretmen her gün geldi. İki kere arabası bozulduğu için gelemedi. Telefonla gelemeyeceğini söylerken de mahcuptu. Çocuklar bir yaramazlık yapar da mahcup anlatır ya. Hastayken bile geldi. Raporluymuş, geldi Samet’i götürdü, sonra evine gitti. Hastayım demedi, ben sonradan duydum. Samet hastalığını öğrendikten sonra dersi boş vermişti. Sonra kendine kendine ‘Hocam oradan geliyor buraya kadar benim için. Ben de o yüzden ders çalışacağım artık’ dedi.” (AA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.