TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yenilenen İhsan Alyanak Parkı’na anlamlı açılış

İzmir'in eski başkanlarından olan ve hayatını kaybeden İhsan Alyanak’ın adını taşıyan Kılıçreis Mahallesi’ndeki İhsan Alyanak Parkı, yürütülen bakım ve yenileme çalışmalarıyla güzel bir görünüme kavuştu

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 06:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yenilenen İhsan Alyanak Parkı’na anlamlı açılış

İzmir'deki eski başkanlardan İhsan Alyanak’ın adını taşıyan Kılıçreis Mahallesi’ndeki İhsan Alyanak Parkı için bir süredir çalışmalar yapan Konak Belediyesi, parkı baştan sona değiştirdi. Yapılan düzenlemelerle park, göz kamaştırıcı bir görünüme kavuştu. Park, aynı zamanda İhsan Alyanak’ın da anıldığı bir törenle hizmete açıldı. Ev sahipliğini Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yaptığı törene CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İhsan Alyanak’ın ailesi, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşundan temsilcilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Mahalle sakinlerinin de yoğun ilgisiyle bir halk buluşmasına dönüşen törenin açılış konuşmasını İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu yaptı. İhsan Alyanak’ın adının yaşatıldığı parkı yepyeni bir görünüme kavuşturan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür eden Maruflu, “Biz onu ‘Halkçı Alyanak’ diye karşılardık. Bütün bu çevredeki mahalleleri geliştiren ve isim babalığı yapan odur. Yemedi, yedirmedi, çalmadı, çaldırmadı. Alyanak, yoktan bir İzmir var etti. Bugün burada onun adına yapılan bu eser de her şeyin en güzeli" dedi.

AYDINLIK BİR GELECEK İÇİN

Törende Alyanak Ailesi adına ise Çiğli eski Belediye Başkanı Tevfik Alyanak konuştu. Babası ile ilgili birkaç anısını anlatan oğul Alyanak, “Babam, bulutların içinden Sema Başkanı görüyor ve ne diyor biliyor musunuz? ‘Kara kız, yolun açık ve aydın olsun’ diyor. Bu parkta sevgili çocuklarımız, annelerimiz, babalarımız, ak saçlı annelerimiz ve babalarımız oturacak. Onlar mutlu olacak. Yerel yöneticiler ve mahalle muhtarı da onları gördüğü zaman keyif alacak” diye konuştu.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, büyük beğeni alan parkın tasarımında çocuk elinin de olduğunu söyledi. Mahallede yaşayan çocukların fikirlerini alarak parkı tasarladıklarını anlatan Pekdaş, “Bu projede çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu park artık Kılıçreis Mahallesi’nde yaşayan siz değerli hemşehrilerime emanet. Bu parkta çocuklarımızla mutlu ve huzurlu bir şekilde bir araya gelelim istiyoruz; çünkü biz bütün çalışmalarımızda insanın insana iyi geldiğini düşünüyor ve insanların mutlu olduğu buluşma, etkinlik alanları oluşturalım istiyoruz” dedi. İzmir’in aydınlık havasında, aydınlık bir gelecek için mücadele ettiklerini vurgulayan Başkan Pekdaş, “İzmir’de oldu gibi tüm Türkiye’de de İzmir’in enerjisini yaymak bizim görevimiz; çünkü Türkiye aydınlık bir geleceği hak ediyor. Büyük Atatürk ve onun arkadaşlarının bize emanet ettiği aydınlık Türkiye’yi adaletli ve özgür bir ülke olarak yaşatmak zorundayız. 16 Nisan’da da böyle bir tercihi ortaya koyacağız. İnanıyorum ki bizler aydınlık Türkiye hayaliyle her yere damgamızı vuracağız” diye konuştu.

BİRAZ CESARET İŞİ

Pekdaş’ın ardından kürsüye çıkan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da, halkçı başkan İhsan Alyanak’ı tanıma şerefine nail olduğunu belirterek, “Belediye Başkanlığı biraz cesaret işidir. Tepenizde iktidarın müfettişleri de olsa yürek işidir. İşte o yürek meselesi de İhsan başkanım da sonuna kadar vardı. Biz vefanın İstanbul da bir semt adı olmadığını düşünüyoruz. Onun için üzerinde 40 yıl geçse de bu kente hizmet etmiş bir belediye başkanını andık ve adını bir parka verdik. Onu yaşatmak size ait. Bu arada yaşatmamız gereken bir şey daha var. Ayın 16’sında seçime gidiyoruz. Yine Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize teslim ettiğini Cumhuriyet’i yaşatmak için hayır demeliyiz” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Pekdaş ve beraberindekiler parkı gezerek yapılan yeni düzenlemeleri inceledi. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Pekdaş, bol bol fotoğraf çektirdi. (İHA/İZMİR)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.