TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni yazarların sancılı baskı süreci

Türkiye’nin önde gelen kişisel yayıncılık markalarından Yazardan Direkt’in kurucularından Gürhan Demirkan, yazarların yazma sürecini ve kitap basma sıkıntılarını ele aldı

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2018 09:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yeni yazarların sancılı baskı süreci

ASİYE ARSLAN

Türkiye’nin önde gelen kişisel yayıncılık markalarından Yazardan Direkt’in kurucularından Gürhan Demirkan, yazarların yazma sürecini ve kitap basma sıkıntılarını ele aldı. Gürhan Demirkan, “Hedeflerin bir kısmı kişinin kendi azmi, çalışkanlığı ve başarısına bağlıyken, kitap yayımlatmak isteyenler için işler biraz daha karmaşık olabiliyor. Yayınevlerine kitap dosyası göndermek, onay için beklemek, reddedilmek ve sonra başka bir yayınevinden şansını denemek, yeni yazarlar için sürecin nispeten sancılı geçmesine sebep olabiliyor. Tam da bu noktada Kişisel Yayıncılık ve İsteğe Göre Basım, yeni yazarlar için çok değerli bir ihtiyacı karşılıyor” dedi.

İPLER YAZARIN ELİNDE

Kitap basma sürecinden bahseden Demirkan, “Kitap dosyasını tamamlamış bir yazar için akla gelen ilk şey kitabı bastırmak olsa bile aslında bir kitabı bastırmak yayımlama sürecinin en kolay aşaması çünkü aslında her şey daha sonra başlıyor. Sanatın her kolu desteği hak ediyor. Kendi sanatını icra eden bir insana ‘senin sanatın olmamış’ demeyi çok kaba buluyorum. Değil mi ki sanat bir özgürlükler alanı o halde sanatçının sanatını sadece yapması değil insanlarla buluşturması da ona sağlanması gereken bir zemin. Biz açıkçası herkes kendi kitabının sahibi olsun, emeğini okurla buluştursun, haklarını kimseye vermeden basım öncesi ve sonrasında, basım ve yayım ile ilgili her türlü hizmeti alabilsin diye düşünüyoruz. Kişisel Yayıncılık şirketleri, geleneksel yayıncılığın ağır işleyen onay ve basım sürecini yaşamak istemeyen bunun yerine tüm yayıncılık hizmetlerini profesyonel olarak almak isteyenler için pek çok destek sağlıyor. Editörlük ve redaksiyon gibi içerik hizmetlerinden, dizgi ve kapak tasarımına kadar kitabın üretim sürecinde yazarı desteklerken aynı zamanda her türlü yasal gerekliliğinin yerine getirilmesini de sağlıyorlar” diye konuştu.

İSTER TÜRKÇE İSTER İNGİLİZCE

Demirkan, “Yeni yıl hedefleri arasında kitabını yayımlatmak olanlar için bu hedef, kitaplarını yazmayı tamamladıkları andan itibaren gerçekleşebiliyor. Kişisel yayıncılığın 360 derece yayıncılık hizmetleri ile yayımlayacakları kitaplarını hem Türkiye’de hem de Amazon ile tüm dünyada aynı anda okurla buluşturabilecek olan yazarlar isteğe göre basım ve e-kitap seçeneklerinden faydalanabiliyorlar” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.