TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni nesil hedef poligonu

İzmirli tasarımcı Doğuş Demir, ateşli silah kullanılan poligonlara alternatif olarak ürettiği yeni nesil airsoft hedef sistemi ile oyun severlerin ilgisini çekti

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2016 08:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yeni nesil hedef poligonu

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN-ÖZEL HABER

İnovasyon teması ile bu yıl kapılarını açan 85. İzmir Enternasyonal Fuarı sona erdi. Fuarda en çok ilgi çeken stantların başında tasarım standı geldi.

Genç girişimciler ve tasarımcılar İzmir Fuar’ında birbirinden ilginç tasarımlarını görücüye çıkardı. Target Hunt Game olarak yeni nesil airsoft hedef sistemleri tasarladıklarını belirten Doğuş Demir, ateşli silahlarla deneyim kazanmak yerine doğaya ve canlıya zarar vermeyen pilli (AEG) mekanizmaya sahip oyuncak kullanılarak her yaştan katılımcının daha eğlenceli şekilde deneyimlemesini amaçlayan bir sistemi oyun severlerin beğenisine sunduklarını söyledi. Ülkemizde hızla gelişen ve en karlı işler arasında en üst sıralarda yer alan Airsoft Poligonu’na Bilgisayarlı Linux işletim sistemiyle çalışan inovatif bir deneyim getirdiğini ifade eden Demir, “Çeşitli oyun modları ve çeşitli puanlama seçenekleri sayesinde oyuncu hiçbir zaman sıkılmayacak ve kendi isteklerine göre puanlamayı ya da oyun modunu değiştirerek rekabet ortamını ister düşürebilecek ister yükselebilecek. Oyuna başlamadan önce sisteme isimleri kayıt edilen oyuncular skorlar sayfasında puanlarını görebilecek. Target Hunt atış poligonu özel olarak tasarlanmış ışık sistemi sayesinde tüm oyuncuların ilgisini çekecektir. Tamamen yerli üretim olan Target Hunt airsoft atış poligonu farklılık ile birlikte kazanç elde etmek isteyen yeni işletme sahiplerine ulaşmayı hedefliyor” diye konuştu.

“SPORU DAHA EĞLENCELİ HALE GETİRDİK”

Oyunun yazılımının ve tasarımının tamamen kendisine ait olduğunu belirten Demir, “Ateşli silahlarla atış yapmak yerine bu sporu daha eğlenceli hale getirmeye çalıştık. Sistemde 10 tane hedefimiz mevcut. 6-7 metre uzaktan hedefleri vurmaya çalışıyorsunuz. Bu sporu yaparken de gerekli güvenlik önlemlerini alıyoruz. Herhangi bir özel kıyafet yok sadece gözlüğünüzü takarak atışınızı yapmaya başlıyorsunuz. Monitörden de performansınızı görebiliyorsunuz. Birinci oyun seçeneğinde 1 dakikalık oyunda 10 tane hedefi vuruyorsunuz. Bir dakikanın sonunda kaç puan yaptığınızı biz size gösteriyoruz. İkinci oyun seçeneğinde ise 10 tane hedefi süre kısıtlaması olmadan vurmaya çalışıyorsunuz. Burada da amaç en kısa sürede hedefleri vurmaktır” şeklinde konuştu.

“OYUNU GELİŞTİRECEĞİZ”

Demir, şu anda daha yeni olduklarını ve 2016’nın başında oyunu geliştirmeye başladıklarına değinerek, “Oyunları ve senaryoları bizzat ben değiştiriyorum ya da geliştiriyorum. Oyunun ileriki aşamalarında hedefleri sağa sola doğru oynatmak, uzaktan bağlantı ile oyunculara bağlanmak, oyun esnasında fotoğraf çekip mail adresine gönderme, temanın değişmesi gibi seçeneklerle oyunu geliştirmeye gideceğiz. Endüstri otomasyon bilgisine de sahip olduğum için bunları kendim tasarlayabiliyorum. Çeşitli şirketlerde ve firmalarda çalıştım. Evoshop benim partner firmam bu ürünü satıp pazarlıyorlar” diye konuştu.

“POKEMON VERSİYONU OLABİLİR”

Demir, poligonlarda ateşli silah kullanıldığı için yanında birinin bulunması gerektiğine işaret ederek, “Poligon ruhsatları çok zor alınıyor. Ama bizim tasarladığımız oyunu kurmak çok basit. Çok yerden teklifler alıyoruz. Özellikle çocuklar için daha zararsız bir şekilde bunu nasıl tasarlayabiliriz diye tekliflerle gelenler oluyor. Bunları değerlendiriyoruz. Diyarbakır’da bir müşterim bu sistemi sokakta kurmuş ve çok fazla ilgi gösterdiğini belirterek üçüncü şubesini açacağını söyledi. Oyunu geliştirmek ve yaymak adına çeşitli fikirler düşünüyoruz. Çocukların ilgisini çekmek için belki ileride Pokemon falan vurdururuz” dedi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.