TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yasalar düzenlemeler ihtiyaçtan doğar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir’deki temaslarının üçüncü gününe Urla’da başladı. Urla’nın ardından 23. Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nı ziyaret eden Bakan Özlü, önemli açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 08:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yasalar düzenlemeler ihtiyaçtan doğar

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir’deki temaslarının üçüncü gününe Urla İlçesi’ne gerçekleştirdiği ziyaretle başladı. Urla’da muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelen Bakan Özlü, Urla’nın bir teknoloji üssü olması için geçtiğimiz günlerde ziyarete geldiğini ve bununla ilgili çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bakan Özlü, Urla’nın ardından 23. Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nı ziyaret etti. Firma ve sektör temsilcileri ile yakından ilgilenen Özlü, fuarın gelişerek devam etmesini temenni etti.

MASALAR DAĞILDI

16 Nisan’da gerçekleşecek referanduma ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Özlü, “Bütün siyasi partiler ‘Yeni bir anayasa öneriyoruz’ dediler. Bunu bizim partimiz de CHP de MHP de söyledi. Hatırlarsınız geçen dönemlerde bu konuda mecliste komisyonlar kuruldu, masalar kuruldu, masalar dağıldı. Esasen arz ederdik ki bütün partilerimiz uzlaşsınlar, yeni bir anayasa yapıp halk oyuna sunsunlar. Ve biz de 16 Nisan’da uzlaşarak yapılmış bir halk oylaması yapsaydık. Bu konuda uzlaşılamadı" dedi.

MİLLETE SORUYORUZ

Meclisteki partilerle iki anayasa hazırlanarak halk oylamasına sunulması teklifinde bile bulunduklarını hatırlatan Özlü, “İki anayasa hazırlayalım, biri parlementer sistem, diğeri başkanlığı esas alsın ve milletimize bu şekilde gidelim. 16 Nisan’da bu olabilirdi, iki taslak oylanabilirdi. Ama bu da gerçekleşmedi. En son Eylül ayında geçen sene, Sayın Bahçeli’nin teklifi ile bu günlere geldik. ‘Madem çok arzu ediyorsunuz, getirin millete soralım’ demişti. Görüşmeler oldu ve neticede bugün 18 maddelik paketle milletin huzurundayız. Gönlümüz ‘evet’den yana. Hayır diyenler de var. Bu bir seçim değil. Partilerin milletvekili adaylarını ya da belediye başkanlarını seçmeyeceğiz. Ya evet ya hayır oyu kullanacağız. Evet oyları kadar hayır oyları da itibarlıdır. Neticede millete soruyoruz. Biz kurulduğumuzdan bu yana milli irade vurgusu yaptık” diye konuştu.

DÜZENLEMELER İHTİYAÇTAN DOĞAR

14 yıldır Türkiye’de her alanda büyük gelişmeler olduğunu belirten Özlü, şu açıklamalarda bulundu: “Kilometre yaşlarında önemli krizler yaşandı. mevcut sistemin işlenmesinde sıkıntılar yaşıyoruz. Çok uzun süreçler var. İşler uzun sürede yapılabiliyor. Bir konuda karar almak için çok sayıda imzaya ihtiyaç var, bir süreç alıyor. Devlet sistemi tıkır tıkır çalışsın, süreçler kısalsın, işler tıkır tıkır hallolsun. 18 maddenin özeti bu. Biz daha hızlı çalışan bir devlet mekanizması istiyor, süreç, kısaltmak istiyoruz. Yenilenmeden kalkınma, büyüme olmaz. Bu 18 maddelik paket Türkiye’nin, sistemin kendisini yenilemesidir. Biz AK Parti olarak Türkiye’nin yenilenmesini istiyoruz. Toplumun ihtiyaçları, talepleri daha hızlı değişiyor, devlet sistemi buna ayak uyduramıyor. Yasalar düzenlemeler ihtiyaçtan doğar. Biz halk oylaması olarak sunduğumuz paketin Türkiye’nin ihtiyacından doğduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin yenilenmesine, yenilenerek güçlenmesine büyük katkılar sunacağına inanıyoruz."

GÜÇLÜ OLMAMIZ GEREKİYOR

Türkiye’nin içinde bulduğu coğrafyanın sakin bir coğrafya olmadığını ifade eden Bakan Özlü, “Burası bir Fransa değil burası bir Almanya değil. Tarihsel olarak da baktığımızda çok sayıda medeniyetin gelip zamanla yok olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Bazı şehirlerde sorunlu bazı mahalleler vardır. Problemlidir, olay olur, birlileri birilerine saldırı. Bizim coğrafya aslında biraz buna benziyor. İçinde bulunduğumuz bölgede güçlü olmazsanız hem askeri hem ekonomik olarak güçlü olmazsanız bu bölgede yaşamanız zor. Bir cumhuriyet kurduk 1923’te Atatürk önderliğinde, bir sürü badire atlattık. Yunanistan’ın kurulduğu 1923’e kadar 10 milyon Türk ya öldürülmüş veya sürgün edilmiş. Selanik şehri elden çıktığında İstanbul kadar Türktü Selanik. Çok ciddi bir badire atlatarak cumhuriyeti kurmuşuz. Bugüne kadar 90 yıl içinde bölgede gelişen hadiseler, Türkiye’nin maruz kaldıklarını değerlendirildiğinde hem askeri hem de ekonomik güce büyük ihtiyaç olduğunu söyleyebiliriz. Bu bölge sakin değil güçlü olmamız gerekiyor. Bu bakımdan Türkiye’yi dışarıdan gelebilecek tehditlere karşı daha rahat koruyabilecek bir sistemdir" dedi.

NEREDE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Dünyanın saygın örgütlerinin yapılan zulümlere karşı sessiz kaldığına işaret eden Özlü, “Arap Baharını biz başlatmadık. Tunus’ta başladı, devam etti. Arap Baharı denen hadise aslında kışa döndü. Suriye’de Irak’ta olan hadiseler. Dünyanın saygın örgütleri var. AGİT, Birleşmiş Milletler, NATO gibi örgütler var. Bu kadar hadise oldu, 600 milyonda fazla insan öldü. 700 milyon vatandaş sınır dışına çıktı. Bu örgütlerde, dünyanın güvenliğini sağlamakla güvenli olan örgütlerden tek ses çıkmıyor. Nerede AGİT, nerede Birleşmiş Milletler, nerede NATO? Hiç ses çıkmıyor. Suriye ve Irak’taki son gelişmelerden sonra terör örgütlerin beslendiği bir yer oldu. maalesef Türkiye kendi göbeğini kendi kesmek zorunda kaldı. Operasyonlar yürütüyoruz. Türkiye’nin güvenliği Şam’da, Erbil’de, Bağdat’ta başlıyor. Artık güvenliğimiz sınırların içinde değil sınırların dışında başlıyor. Bunu da kendi gücümüzle yapıyoruz” diye konuştu.

BAKAN ÖZLÜ MARBLE’DA

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, mermer fuarında firma stantlarını yakından inceledi. Dünyanın en büyük ikinci fuarı olan Marble İzmir’de tüm stantları tek tek dolaşan Bakan Özlü, firma ve sektör temsilcileri ile yakından ilgilendi. Kendisine söylenen her şeyi dinleyen ve not alan Bakan Özlü yerli, üretim yapan firmalar ile yakından ilgilendi.

Fuar gezisinin sonunda fuar ile ilgili izlenimlerini aktarmak üzere kısa bir açıklama yapan Bakan Özlü, ihracatta mermer sanayinin önemli bir payı olduğunun altını çizerek, “İzmir ve ihracat açısından çok önemli olan bu fuarda Türkiye’nin kendi kaynaklarından çıkan ürünlerin ihracatı ile ithalata dayalı olmayan ürünlerin ihracatını hedefliyoruz. Özellikle mermer Türkiye’de kendi topraklarımızdan çıkan ve kendi işçilerimizin işlediği ürün olması sebebi ile ithalata dayalı olmayan bir ihracat kalemidir. Mermerle ilgili çalışan firmaların performansı çok yüksek bugün bu fuarda gördüğüm kadarıyla daha çok doğulu ülkelere ihracat olduğunu ve güzel bir fuarın geçtiğini söylediler. Bu fuarın inşallah gelecek yılda daha da gelişerek devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.