TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yarım asırdır varlığını sürdürüyor

Eşrefpaşa Caddesi’nde yaklaşık yarım asırdır varlığını sürdüren Tarihi Osmanlı Tatlıcısı ve Kıraathanesi sahibi İsmet Hancıoğlu, babasından devraldığı mekanı yıllardır ilk günkü heyecanla işletmeye devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2017 08:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yarım asırdır varlığını sürdürüyor

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER

İzmir’in en köklü caddelerinden bir tanesi olan Eşrefpaşa Caddesi’nde yer alan Tarihi Osmanlı Tatlıcısı ve Kıraathanesi sahibi İsmet Hancıoğlu yarım asrı devirerek, varlığını sürdürmeye devam ediyor. Babasından devraldığı işletmeleri devam ettiren İsmet Hancıoğlu, tarihi bir değer sayılabileceklerini belirtti. 1961 yılında babasının ilk olarak içinde bulundukları mekanı lokanta olarak hizmete açtığını ifade eden İsmet Hancıoğlu, “1970 yılında lokantayı kapattık. 1971 yılında Osmanlı Çay Salonu olarak hizmete tekrar başladık. O tarihten beridir, hizmete devam ediyoruz. Alt taraftaki dükkanın 1971 yılından sonra eczane kapandıktan sonra tatlıcı oldu. 46 senedir tatlıcı olarak orası da faaliyetlerine devam ediyor” dedi Babasının asıl mesleğinin sebze meyve komisyoncusu olduğunu da söyleyen İsmet Hancıoğlu, “Buraya ilk olarak lokanta açmıştı. Ondan sonra kapanınca kıraathaneye çevirdi. Öğleye kadar halde çalışırdı, öğleden sonra da buraya gelirdi ve çalışırdı” diyerek kıraathane ve tatlıcı dükkanlarının başlangıç tarihlerine ait bilgiler verdi.

TARİHİ BİR YER OLDU ARTIK

Babasının 1981 yılında vefat ettiğini mekanları kendisinin işletmeye başladığını ifade eden İsmet Hancıoğlu, “O tarihten sonra iki tarafla da ben ilgileniyorum. Aynı zamanda Alsancak’ta restoran işletiyordum. Gazi Bulvarı’ndan sonraki sokaktaydı. Orası açıkken de burayla ilgileniyordum. Orası iflas edince buraya tamamen yoğunlaştım. Bu şekilde devam ediyorum. Çocuklarım da benden sonra devam eder mi bilmiyorum. Ama devam ederlerse de mutlu olurum” dedi. Kıraathaneye uzun yıllardır müşteri olduğunu ve alt tarafta bulunan tatlıcı dükkanından da sürekli tatlı aldığını söyleyen bir vatandaş ise, “Ben kendimi bildim bileli burası var. Burada ikamet eden herkes bu mekanları bilir. Tarihi bir yer oldu artık. Yarım asırdır varlığını sürdürüyor. 1980 yılından beridir buraya geliyorum. Arkadaşlar ile her zaman buluşma noktamız burası oldu” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.