TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

WhatsApp güncellendi

Popüler anlık mesajlaşma hizmeti olan ve Facebook’un bünyesinde yer alan WhatsApp, yepyeni özellikler ile güncellendi. Güncelleme ile birçok kolaylık da internet kullanıcılarına sunuldu

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2017 07:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
WhatsApp güncellendi

ASİYE ARSLAN

Dünya üzerindeki hemen hemen her internet kullanıcısının sevdiği ve birçok kolaylık sunarak keyifli bir mesajlaşma deneyimi yaşayan WhatsApp, uzun bir süredir bir takım yenilikler üzerinde çalışıyordu. Bu yenilikler arasında her türlü belgeyi gönderme ve WhatsApp grup konuşmalarını ‘Pin’leyerek konuşma bölümünün en üzerine alma yer alıyordu. WhatsApp önceki günlerde sürüm 2.17.40 ile bu özelliklere kavuştu. Bu özelliklerin yanında gelen fotoğrafları kolayca seçip silme veya yönlendirme özelliği de uygulamaya eklendi.

YENİ ÖZELLİKLER NELER?

Son WhatsApp güncellemesi ile kullanıcılara sunulan özellikler şunlar:

-Sohbetinizi hızlıca bulmak için sohbet listenizin en üstüne sabitleyebilirsiniz. Bunu yapmak için bir sohbeti sağa doğru kaydırın ve iğne simgesine dokunun.

-Artık her tür belgeyi gönderebilirsiniz. Belge göndermek için bir sohbeti açın, metin kutusunun solundaki (+) işaretine dokunun ve belgeyi seçin. Yeni güncellemeyle birlikte PDF ve Word dosyaları dahil birçok farklı dosya türünün artık WhatsApp’ta desteklendiğini belirtmiştik. Bu güncellemeyle birlikte dosya alışverişi için WhatsApp harici bir platform kullanmaya gerek kalmayacak. Ancak paylaşılacak dosyalarda bir boyut sınırı da bulunuyor. Web arayüzü üzerinden 64 MB, Android cihaz üzerinden 100 MB ve iOS cihazlar üzerinden 128 MB’lık dosya paylaşımına izin var.

-Birden fazla fotoğraf aldığınızda artık fotoğraf grubunun üzerine dokunup kolayca hepsini yönlendirebilir veya silebilirsiniz.

-Diğer taraftan yine Android’e geçtiğimiz haftalarda gelen sohbet sabitleme özelliği, yeni güncellemeyle birlikte iPhone’lara da geldi. WhatsApp’ın bu özelliği, özellikle iş grupları için getirdiği tahmin ediliyor. Bu şekilde gelen son mesajları gözden kaçırmak çok daha zor olacak. Sohbet sabitlemek için tek yapmak gereken, konuşmayı sağa doğru kaydırmak. Böylece sol tarafta ortaya çıkan sabitle seçeneğine tıklayarak sohbeti en üstte sabitleyebiliyoruz. WhatsApp bu özellik ile 3 sohbeti sabitleme imkanı tanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.