TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vizeyi alan Yunanistan’a koştu

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, 2017’de yaptıkları vize kolaylıkları ile Türkiye’den binlerce turistin Yunan adalarını ziyaret ettiğini belirterek, “Geçen yıl 62 bin Türk vatandaşına vize verdik” dedi

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2018 07:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vizeyi alan Yunanistan’a koştu

KENAN YEŞİL

Yunanistan Lipsi Belediye Başkanı Fotis Maggios, İzmir Ticaret Odası’nı (İTO) ziyaret ederek Başkan Ekrem Demirtaş ile bir görüşme gerçekleştirdi. Ziyarete Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia da katıldı. Ziyarette iki ülke arasındaki turizm ilişkileri masaya yatırıldı. Ziyarette konuşan Argyro Papoulia, Ekrem Demirtaş ile birçok organizasyon yaptıklarını ve kendisinin sık sık Lipsi’ye ziyaret ettiğini belirtti. Lipsi’nin çok güzel bir ada şehri olduğunu dile getiren Papoulia, Yunanistan’ı geçen yıl binlerce Türk vatandaşının ziyaret ettiğini söyledi. Genel şartları taşıyan herkese kolaylık sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Papoulia, “2017’de konsolosluk olarak 62 bin Türk vatandaşına vize verdik. Bu rekor anlamına geliyor. Avrupa ülkeleri arasında birinciyiz. Lipsi’ye de geçtiğimiz birçok Türk turist ziyaret etti. İki halk büyük bir yakınlaşma içinde. Turizm ve ticaretten önce iki halkın bir araya gelmesi daha önemli” diye konuştu.

DEMİRTAŞ’TAN DOSTLUK VURGUSU

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise vize konusunda gösterdikleri çalışmalardan dolayı Argyro Papoulia’ya teşekkür etti. 25 yıldır Türk-Yunan dostluğunun gelişmesi için çalıştığını vurgulayan Demirtaş, “Bazı dönemlerde sıkıntılı günler oldu. Ama bunlar artık geride kaldı. Aynı denizi paylaşan iki dost ülkeyiz. Bu dostluk yüzyıllarca devam edecek. Çükü aynı kaderi paylaşıyoruz. Marmara depreminde binlerce insanımızı kaybettik. Aynı durumu Atina’da yaşadık. Kuşadası’nda ormanlar yanarken karşıda da Sisam yandı. O neden aynı kaderi yaşıyoruz. Bu doğayı ve denizi birlikte en iyi şekilde koruyarak gelecek nesillere taşımalıyız. O nedenle denizimizi, doğamızı iyi kullanmalıyız” dedi.

SORUNLAR BÜROKRASİ İLE AŞILDI

İTO Başkanı Demirtaş, son dönemde yaşanan gerginliklerin iki ülke bürokratlarının karşılıklı görüşmeleri ile aşıldığını belirterek, “Son dönemde bazı gerginlikler yaşandı. Başbakanımız, Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü. Karşılıklı çözüm için bir mutabakata vardılar. Gerginlikler nedeni ile bir sorun yaşanmayacağını herkesin bilmesi gerekiyor. Cumartesi günü Atina’da bir toplantıya katılacağım. Bu mesajları orada da dile getireceğim” şeklinde konuştu.

TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİ

Lipsi Belediye Başkanı Fotis Maggios, Türkiye ve İzmir’e ilk kez geldiğini ve gösterilen misafirperverlikten dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Toplantının gerçekleşmesinde her iki tarafında büyük katkı koyduğunu aktaran Maggios, Lipsi’de Ekrem Demirtaş’ı tanıdıklarını söyledi. İki gündür İzmir’de olduğunu anlatan Maggios, “Çok heyecanlı bir zaman geçiriyorum. İzmir’e ve Türkiye’ye ilk kez geliyorum. Üst düzey misafirperverlik beni çok şarttı. Aynı zamanda sevgi ve saygı da çok fazlaydı. Son zamanda konuşulanların ne kadar boş ve uzak olduğunu bu ziyarette anladım. 4 çocuğum var. Bu ziyaret sonrasında hiçbir korku duymadan buralarda oyun oynayabileceğini düşündüm. Türk çocuklarının da Lipsi’de oynayabileceklerini düşündüm. Bundan dolayı ayrıca çok mutlu oldu” diye konuştu.

LİPSİ’YE DAVET

Lispsi’ye en kolay gidiş nasıl olur sorusuna cevap veren Lipsi Belediye Başkanı Fotis Maggios, “Lipsi’den 14.00’te yola çıktım. Kos’a gittim 16.00’da oradaydım. Saat 17.30’da Bodrum feribotuna bindim. 21.30’da İzmir’e geldim. Didim’den Neros’a 12 dakikalık sürede gidiliyor. Neros’tan Lipsi’ye gidiş ise 20 dakika sürüyor. Çeşme’den Sakız’a gitmek gibi. Daha da yakın olan güzergah ise Kuşadası-Samos-Lipsi güzergahıdır. İzmir’den gitmek için daha iyi olan güzergah budur. Kelimelerle anlatamayacağım güzellikleri görmeye sizleri davet ediyorum. Unutulmaz bir tatil geçireceğinizi düşünüyorum. Birlikte Türkçe ve Yunanca şarkılar söyleyip eğleneceğiz” dedi.

İTO’DA LİPSİ SERGİSİ AÇILDI

Görüşmenin ardından Fotis Maggios, Argyro Papoulia ve Ekrem Demirtaş çok sayıda davetli ile birlikte İTO Sergi Salonu’nda düzenlenen Lipsi Adası Fotoğraf Sergisi’nin açılışına katıldı. Fotis Maggios ve Argyro Papoulia Lipsi fotoğraflarından oluşan sergiyi gezerek her fotoğraf hakkında Başkan Ekrem Demirtaş’a bilgiler verdi. Dört Türk gazetecinin Lipsi’de çektiği 40 fotoğraftan oluşan serginin 1 hafta süresince ziyarete açık kalacağı ve önümüzdeki ağustos ayında Lipsi’de de düzenleneceği bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.