TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Venedik karnavalı için maskelerinizi takın

Çetin Emeç Sanat Galerisi, yılın ilk sergisini Erhan Meço’nun Masalsı Bir Gelenek Venedik Karnavalı başlıklı sergisi ile başlatıyor

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 07:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Venedik karnavalı için maskelerinizi takın

NİLGÜN TAZE

Çetin Emeç Sanat Galerisinde sergilenmeye başlanacak olan Erhan Meço’nun resimleri sanatseverler tarafından 21 Eylül - 5 Ekim tarihleri arasında gezilebilecek. Her yıl Venedik’te tüm şehri maskeler ve kostümlerle adeta Ortaçağ dönemine ışınlayan bu sürreal partiyi daha önce görmediyseniz bu resim sergisi Venedik rüyasını yaşamanız için kaçırılmayacak fırsat.

GÖRSEL ŞOV

Venedik Karnavalı’nın tarihi 13. yüzyıla dayanıyor. Önceleri, Pagan kültüründe baharı karşılamak için düzenlenmeye başlasa da zaman içerisinde yasaklanıp, 1979 yılından itibaren tekrar kutlanmaya başlanmış. İlk zamanlarda, sosyal sınıf farklılıklarının maske takarak eşitlenmesi için başlatılan geleneğin, üst sınıfın, halkın içine karışıp bilgi toplaması için kullanıldığı varsayılıyor. 11 gün süren karnaval, bir cumartesi başlayıp, ‘Paskalya Bayramı’ndan önce 40 günlük Büyük Perhiz’in başlangıcı ‘Kül Çarşambası’ndan bir gün evvel, yani ‘Tövbe Salısı’nda son buluyor. Karnaval boyunca, tüm şehirde etkinlikler, gösteriler ve yarışmalar düzenleniyor. Geçen yıl Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde “Kediler” isimli fotoğraf sergisi açan Erhan Meço bu yılda ilgi odağını Venedik’in maskelerine çevirerek sanatseverlere görsel bir şov sunacak.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.