TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vekil Sürekli’den gündem açıklamaları

null

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2017 07:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vekil Sürekli’den gündem açıklamaları

 

AK Parti İzmir Milletvekili Avukat Kerem Ali Sürekli, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Sürekli, ABD’de görülen dava ile alakalı olarak, “Bu apaçık yazılmış bir senaryonun tiyatrosunu oynamaktır” dedi

AK Parti İzmir Milletvekili Av. Kerem Ali Sürekli, bir televizyon programına konuk olarak katıldı. Programda sırasıyla; FBI-ABD-FETÖ işbirliğinin perde arkası ve CHP Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi konusu konuşuldu.

Sözlerine ABD’de görülen davaya ilişkin net ifadeler kullanarak başlayan Sürekli, “Baktığımızda 17-25 Aralık döneminin Türkiye’deki baş aktörlerinin, ABD’de tanık pozisyonunda yer aldığını görüyoruz. Bu apaçık yazılmış bir senaryonun tiyatrosunu oynamaktır” ifadelerini kullandı. Sürekli, Hüseyin Korkmaz’ın aslında kim olduğunu anlatarak, “Sözde tanık olarak ismi geçen Hüseyin Korkmaz kimdir? FET֒cü savcı Celal Kara’ya bu konularda rapor hazırlayan kişidir, daha da ötesinde Mali Suçlar Komiser Yardımcısı, aynı zamanda da 17-25 Aralık Kumpası’nda fezlekeyi hazırlayan kişidir” dedi.”

Sürekli, Reza Sarraf davasındaki ifadelere ve usulsüzlüklere de değinerek aslında bu davaların Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı yapılan bir komplonun ürünü olduğunu davadan notlar aktararak şöyle anlattı: “Kanunsuz yollarla elde edilmiş telefon konuşması kayıtlarına montaj yapılarak oluşturulan ses kayıtları mahkemede dinleniyor ve bu noktada Hakan Atilla’nın avukatları itiraz ediyorlar. Savcı Yardımcısı David Denton, kanıtları getiren polisler görevlerini yaptılar ve bu davalarda tanık olacaklar diyor. Bu tam bir suçüstü halidir. ABD-FETÖ işbirliğinin aleni bir kanıtıdır.”

İDARİ BİR KARARDIR

Sürekli, Erguvan Barış Parkı’nda yapılan kafeterya örneğini göstererek, Battal İlgezdi’nin görevden alınmasına ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu: “Erguvan Barış Parkı’na bir kafeterya yapılıyor. Bu kafeterya Aylık 3 bin TL yani yıllık 36 bin TL’ye ihaleye veriliyor. Alan kişi burayı bilahare yıllık 1,5 milyon TL’ye devrediyor. Müfettişler çarpıcı bir şekilde bu konuyu belirtmişler. İçişleri Bakanlığı görevden alma işlemini yaparken, mülkiye müfettişlerinin raporlarına göre yapıyor.”

CHP’den gelen tepkilere anlam veremediğini, şu anda kimsenin kimseyi suçlu ilan etmiş olmadığını söyleyen Sürekli, olayla ilgili şunları söyledi: “Görevden alma idari bir işlemdir. Bu işleme karşı bu kadar tepki göstermeyi de anlamsız buluyorum. Beraat-ı Zimmet asıldır. Bir kişi suçluluğu ispatlanana kadar masumdur. Soruşturmalar ve yargılamalar devam ediyor.” n HABER MERKEZİ

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.