TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Umduğumuzdan daha iyiydi”

İzmir Büyükşehir Belediyesi, TCDD ve Otelciler Odası’nın katkılarıyla gerçekleşen “Basmane Günleri” etkinliğini değerlendiren Otelciler Odası Başkanı Mehmet Gönen organizasyonun iyi geçtiğini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2017 08:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Umduğumuzdan daha iyiydi”

SULTAN GÜMÜŞ

“Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri” kapsamında gerçekleştirilen “Basmane Günleri” nin 5.’si düzenlenmişti. Basmane’nin tarihi ve mimari özelliklerine dikkat çekmek, kültür varlıklarını korumak ve tanıtımını yapmak amacıyla düzenlenen etkinlik 26 Kasım’a kadar devam etmişti. Etkinlik hakkında değerlendirmelerde bulunan Otelciler Odası Başkanı Mehmet Gönen, her geçen yıl çalışmaların daha da iyiye gittiğine vurgu yaparak gelecek yıl için şimdiden heyecanlı olduklarını aktardı. 20 Kasım’da başlayıp 26 Kasım’da son bulan Basmane Günleri’ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gönen, şunları söyledi: “Basmane Günleri’nin bu beşincisiydi. En muhteşem geçen dönemlerindendi etkinliğin. Beklentinin üzerinde bir çalışma gerçekleştirildi. Baştan sona bütün panellerimiz doluydu ve en son günde arkeoloji gezisi vardı, Basmane civarında. En şaşırdığım noktalardan biri de o oldu. Çünkü 100-150 civarında katılımcımız vardı gezide. Agora Harabeleri’ni de gezdik. Sayın Orhan Beşikçi sağ olsun bu işin tabi önderi. Hiç durmadan koşturdu. Onun gibi gizli Basmane gönüllüleri vardı. Umduğumuzdan daha iyi çalışmalar ortaya çıkardık ve olumlu geri dönüşlerde aldık. Buda tabi ki ses getirdi.”

“ŞİMDİDEN HEYECAN DUYUYORUZ”

Geçen senelere oranla bu yıl gerçekleştirilen etkinliğin çok daha iyi geçtiğini ifade eden Gönen, “Büyükşehir Belediyesinin de desteğini göz ardı edemeyiz. Onlarda katkılarını esirgemedi. Sayın Aziz Kocaoğlu gelemedi ama her türlü desteği de verdi. Ona da özellikle teşekkür ediyoruz. Oldukça kalabalık ve kaliteli bir etkinlik gerçekleştirildi. Panel apayrı bir özellik taşıdı” diye konuştu.

Basmane ve çevresinin her açıdan çok önemli niteliklere sahip olduğunu vurgulayan Gönen, “Böyle bir ekinlikle Basmane daha fazla insanların kulaklarında kaldı. Basmane ve çevresi gerçekten tarihsel ve arkeolojik açıdan çok önemli niteliklere sahip. Bu nitelikleri buraya gelenleri Basmane gönüllüleri olarak devamlı gezdirerek tanıtmaya çalışıyoruz. Basmane ile çevresini bir adım daha ileriye götürmek ve ihtiyaçları karşılamak adına kamuoyu oluşturmak en başlıca hedefimiz. Basmane’nin Oteller Sokağı var. Bu sokak müthiş bir geçmişe sahip. Gezi turları yaparak bu geçmişi geleceğe aktarmaya çalışıyoruz. Basmane’nin bilinmeyen birçok bölgesini bizde onlarla birlikte keşfediyoruz. Basmane sadece alışkanlık haline getirip, sürekli gidip geldiğimiz küçük bir bölge değil. Basmane’ye dair zihinlerde yer almayan birçok noktayı daha doğrusu tarihi çalışmalarımızla ortaya çıkarıyoruz” dedi.

Gelecek yıl bir kez daha gerçekleştirilecek olan Basmane Günleri’nin şimdiden heyecanını taşıdıklarını belirten Gönen, “Özellikle bu yıl ortaya çıkan sonuç muazzam olunca bir sonraki Basmane Günleri daha fazla istek ve heyecan yaratıyor. Şimdiden gelecek senenin hazırlığını yapıyoruz. Gelecek sene için neler yapabiliriz sorusunu kendimize sürekli yönlendiriyoruz. Bir farklılık yapmayı amaçlıyoruz. Yine aynı şekilde Basmane Garı yakınlarında panellerimiz olacak. Otelciler Sokağında çok özel yerler var. Oralarda bir farklılık yaratırız diye düşünüyorum. Ahşap yapılara onarım şartı için uğraşıyoruz. Bazı binaların restore edilerek gelecek nesillere aktarılması için uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.