TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulusal ve uluslararası projeler gerçekleştiriliyor

Tuğsavul İlkokulu Müdürü Kazım Şahin bugüne kadar gerçekleştirdikleri projeler arasında uluslar arası bir proje olan ve suyun önemini vurgulayan “Su Kaşifi” isimli bir proje hazırladıklarını belirterek, “Yemekte Denge” isimli projeyi de iki yıldır sürdürdüklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2017 07:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ulusal ve uluslararası projeler gerçekleştiriliyor

ÖZEL HABER-NİLGÜN TAZE

Milli Eğitim Bakanlığının başlatmış olduğu Değerler Eğitimini çocuklarına vermeye devam eden Buca Tuğsavul İlkokulu, her yıl en az bir kez sosyal etkinlik düzenliyor. Öğrencilerinin halk oyunu ve modern danslar yaparak ayrıca yaratıcı drama çalışmaları yaptığı okulda başta artistik jimnastik olmak üzere birçok spor dalında da etkinlikler yapılıyor.

Okullarının fiziki özellikleri yeterli olmasına rağmen ana sınıflarının bulunmadığı bilgisini verenTuğsavul İlkokulu Müdürü Kazım Şahin, “Okulumuzun küçük tadilat ve onarımlara ihtiyacı var. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından keşif yapılmış olup bu tadilat ve onarımların yaz tatilinde yapılacağını düşünmekteyiz.Okulumuzda 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 39 öğretmen, 1 memur ve 4 yardımcı personelimiz bulunmakta olup toplamda 47 kişiyiz. Öğrenci sayımız 870 olup, öğretmen sayımız yeterlidir. Velilere ve öğrencilere yönelik seminerlerimiz rehber öğretmenlerimiz ve uzmanlar tarafından verilmektedir” dedi.

SEMİNERLER IŞIK TUTUYOR

Velilere yönelik olarak okula uyum, aile tutumları, ihmal ve istismar ve verimli ders çalışma teknikleri başlıklı seminerler verildiğini söyleyen Şahin, “Öğrencilerimize yönelik olarak ise okul ve sınıf kuralları, ihmal ve istismar, şiddet ve akran zorbalığı, iyi dokunma-kötü dokunma, teknoloji bağımlılığı, sağlıklı beslenme ve diyabet, verimli ders çalışma teknikleri eğitimleri verildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu tarafından ise 4. sınıf öğrencilerimize yönelik iyi dokunma-kötü dokunma semineri verildi. Velilerimizin çoğunluğu çocuklarıyla yakından ilgilenmekteler. Ancak bazı velilerimizin çocuklarına karşı ilgisi yetersiz kalmaktadır. Bu velilere yönelik gerekli bilgilendirme ve rehberlik çalışmaları öncelikle sınıf öğretmenlerimiz tarafından yapılmaktadır” açıklamasını yaptı.

KAZANIM ÇALIŞMALARI

Okullarında azda olsa sorunlu öğrencilerin bulunduğunu belirten Şahin şunları söyledi: “Bu öğrencilerimizin velileriyle görüşerek rehberlik servisinde görev yapan arkadaşlarımla birlikte problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Anne baba olmak dünyadaki en güzel duygu olmakla beraber özellikle çağımızda gittikçe zorlaşan bir sorumluluktur. Teknolojinin ve iletişimin inanılmaz hızla geliştiği bir zaman diliminde kuşaklar arası farkta giderek açılmaktadır. Artık her türlü bilgiye ulaşmak çok kolay ve bu teknolojik devrimin faydalarının yanında zararları da olabilmekte. Amacımız öncelikle anne-babalara çocuklarıyla ilgili hangi konularda sıkıntı yaşayabileceklerini belirtip eğer sıkıntı yaşıyorlarsa nasıl yardımcı olunabilir, nasıl çözüm bulunabilir bunları belirtmektir.”

GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELER

Gerçekleştirdikleri projeler arasında geçen yıl uluslar arası bir proje olan ve suyun tasarrufunu, önemini kavratan “Su Kaşifi” isimli bir proje hazırladıklarını ifade eden Şahin, “Ayrıca iki yıldır sürdürülen ‘Yemekte Denge’ projesine katıldık. Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığının başlatmış olduğu Değerler Eğitimi verilmeye devam ediyor. Bu eğitimlerin çocuklar üzerinde olumlu etkileri olduğunu gözlemliyoruz. Okulumuzda her yıl mutlaka bir sosyal etkinlik yapılmakta olup çocuklarımız halk oyunu ve modern danslar yaparak ayrıca yaratıcı drama çalışmaları yapmaktalar. Spor da özellikle artistik jimnastikte İzmir’de Minik Kızlar-A ve Minik Kızlar-B kategorilerinde takım halinde 4. olduk. Yurt çapında yarışmalara katıldık. Satrançta ilde derecelerimiz bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

REHBERLİK ÇALIŞMALARI

Halk Eğitim Merkezi’nin çocuklara yönelik açtığı kurslar arasında halk oyunları ve modern dans kursları ile drama kursları bulunduğu bilgisini veren Şahin şu ifadeleri kullandı: “Öğretmenlerin mesleki gelişimleri için yapılan çalışmalar arasında Bakanlığımız tarafından merkezi hizmet içi eğitim kursları ve seminerleri bulunmaktadır. Ayrıca il ve ilçe düzeyinde hizmet içi eğitim kursları ve seminerleri düzenlenmektedir. Erasmus Plus Projesi ile ilgili bir etkinliğimiz henüz yok ancak bu proje ile ilgili yapılan çalışmaları medyadan takip ediyoruz. İki rehber öğretmenimiz var. Birisi sabah diğeri öğleden sonra görev yapıyor. Okul Rehberlik Servisi’miz, okul binamızın 2. katında bulunan, bireysel ve grup rehberlik görüşmelerine uygun düzenlenmiştir. Servisimiz, her sene başında okulumuzun şartlarını da göz önünde bulundurarak bir yıllık rehberlik çerçevesi hazırlar. Bu planı Rehberlik Yürütme Kurulu’ndaki öğretmenlere sunulur ve plan uygun görülürse rehberlik servisimizin yol haritası belirlenmiş olur. Yapılan planın omurgasını eğitsel, mesleki ve kişisel rehberlik konuları oluşturmaktadır.”

DONANIMLI EĞİTİM

Şahin, teknolojik bağımlılığı önlemenin yolunun öğrencilere teknolojiyi yasaklamaktan değil, onların teknoloji ile arasına sınır koymasına yardımcı olmaktan geçtiğini açıklayarak, “Ayrıca öğrencinin spor ve sosyal aktivitelere katılımını sağlamakla öğrencilerin teknoloji bağımlısı olmasını engelleyecektir. Eğitimde, kişiler kendi özelliklerini keşfedebilmeli ve bireysel farklılıklarının farkında olup, özel yetenek ve becerilerini ön plana çıkaracak ve bunları en iyi şekilde değerlendirebilecek biçimde bir eğitim alabilmelidir. Bu şekilde bireysel farklılıklara önem verilecek olursa çok daha güzel sonuçlar alabileceğimize inanıyorum. Dünyamızın ve ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza çok daha donanımlı ve kaliteli eğitim verilerek bu konuda gerekli düzenlemeler yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

KAZIM ŞAHİN KİMDİR?

1966 Malatya ili Doğanşehir İlçesi’nde doğan Kazım Şahin, ilkokulu köyünde bitirmesinin ardından orta ve lise eğitimini Malatya Sümer Ortaokulu ve Malatya Turan Emeksiz Lisesinde tamamlayarak 1983 yılında mezun oldu. 1987 Atatürk Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünü bitirerek sırası ile Ağrı- Doğubayazıtda 6 yıl, Van ili Gevaş-Edremit ilçelerinde 2 yıl çalışan Şahin, 1995 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümünde eğitimini sürdürerek 1999 yılında mezun oldu. 2000 yılında okul müdürlüğüne başlayan Şahin, halen Tuğsavul İlkokulu’nda eğitim yöneticisi olarak görevini sürdürmekte.

OKUL TARİHÇESİ

Okulumuz 1946-1947 yılında Kızılçullu Köy Enstitüsü sahası içinde Milli Eğitim Bakanlığının köyler için yaptırdığı komple okul tipindeki plana göre tek öğretmenli, köy okuluna örnek olmak üzere uygulama okulu olarak yapılmıştır. 1947-1948 ders yılında Köy Enstitüsüne bağlı olarak faaliyete geçmiş bulunan uygulama okulu o zaman kırk mevcutlu ve dört sınıflı olup, üç öğretmenle işe başlamıştır. 1948-1949 yılında okulun mevcudu 48’e çıkmış ve enstitü kadrosundan Başöğretmen ilavesi ile idare edilmeye devam edilmiştir. Kızılçullu Semti’nin süratle gelişmesi hane adedinin 750’ye nüfusunun 3 bine yaklaştığı 1949-1950 ders yılı başında yapılan okul çağındaki çocukların sayısının 200’e yaklaşması üzerine enstitüye bağlı uygulama okulu ihtiyaca cevap veremez hale gelince Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilmiştir. 25 Ekim 1949 tarihinde Semt Okulu olarak eğitim ve öğretime başlatılmıştır. Okulumuz, arsasını ve ödeneğini sağlanmasından dolayı İzmir İl Meclisinin 02-12- 1953 tarih ve 2049 sayılı kararıyla “Tuğsavul İlkokulu” olarak adlandırılmıştır. 18 Ağustos 1997 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 4306 sayılı kanunla Zorunlu eğitim 8 yıl olmuş ve 1997-1998 öğretim yılından itibaren “Tuğsavul İlköğretim Okulu” adını almıştır. Eski binanın yetersizliğinden dolayı 1999 yılında 18 derslikli ek bina yapılmıştır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.