TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜYAP'a damga vurdular

TÜYAP 22. İzmir Kitap Fuarı'na, Pamiray Yayınları yazarları ile damga vurdu

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2017 06:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TÜYAP'a damga vurdular

ONURHAN ALPAGUT

İzmir'de 22'ncisi düzenlenen TÜYAP Kitap Fuarı’na yoğun ilgi devam ediyor. Yazarların okurlarla buluştuğu organizasyon 30 Nisan'a kadar sürecek. İzmirli okurların Pamiray Yayınları standına ilgisinden memnun olduğunu dile getiren Pamiray Yayıncılık Genel Sanat Yönetmeni Erkan Karasoy, “Seneye yayınevi olarak daha fazla yazarla katılacağız. İlgi yoğun. Bu da umut verici” diye konuştu.

PAMİRAY DESTEKLEDİ

Denizli doğumlu yazar Hasan Ali Çakır, ‘Dedemin Kemanı' adlı ilk kitabını Pamiray Yayıncılık vasıtası ile okurlarıyla buluşturdu. Kitap hakkında konuşan Çakır, “Ailem tarafından bana aktarılan hikayeler vardı. Çocukluğum köyde geçti. Köy yaşantısı ve duymuş olduğum hikayeleri harmanlayarak, bir biyografi ortaya çıkardım. Kitap basılalı 7 ay kadar oldu. Pamiray Yayıncılık kitabımı sahiplendi ve bana yardımcı oldu. Okurlar tarafından ilgi gördüm. İlk baskısı bitmek üzere. İkinci baskı hazırlanıyor” dedi.

BABASININ HAYATINI KONU ALDI

İlk kitabını biyografik türünde yayınlandığını belirten yazar Çakır, yazmaya devam edeceğini söyledi. Çakır, “Bundan sonra çocuk ve orta yaşa hitap eden türde kitaplar yazmayı düşünüyorum. İlk kitabımda köy yaşantısı, gelenekleri, görenekleri, yemeklerini okurlarıma aktardım. Babamın hayatından esinlenerek yazdım. Onun köy yaşantısı ve hayata karşı her zaman dik duruşu beni derinden etkiledi” diye konuştu.

“UMUT VERİCİ"

Fuarı değerlendiren Pamiray Yayıncılık Genel Sanat Yönetmeni Erkan Karasoy, “Organizasyonu yılların deneyimli firması TÜYAP gerçekleştiriyor. Oldukça muazzam hazırlanmışlar. Fuar, sorunsuz olarak devam ediyor. Reklam ve tanıtımı oldukça iyi yapıldı. Fuarlar, yazar ve okuyucu buluşması açısından oldukça önemli. Seneye yayınevi olarak daha fazla yazarla katılacağız. İlgi yoğun. Bu da umut verici” dedi.

Pamiray Yayıncılık Genel Sanat Yönetmeni Erkan Karasoy, fuar kapsamında kitaplarını imzaladı. Karasoy, “8’inci çocuk kitabım yakın zamanda piyasaya çıktı. Bu kitap ile oldukça iyi düzeyde bir başarı yakaladım. Gizemli serüvenler dizisinin 2’nci kitabı. Birincisi ‘Kristal Kale' ikincisi 'Aslanlı Kapı’. İzmirli okurlar ile ilk defa buluştu. Çocuklar tarafından oldukça beğenildi” diye konuştu.

İzmir Demir Yolları Makinistler Derneği Şube Başkanı Aziz Dağlı, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Dernek üyelerimiz, yazarlarımız Sibel Kılçık ve Hasan Ali Çakır'a elimizden gelen desteği verdik. Her iki yazarımıza da çalışma hayatlarında başarılar dileriz. Makinist camiası olarak yazarlarımızın  önümüzdeki günlerde çıkaracakları kitapları heyecanla beklemekteyiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.