TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turuncu destek

İzmir Amerikan Koleji öğrencileri ‘İzmir’i turuncuya boya’ kampanyasına dikkat çekmek için okula turuncu ceket, t-shirt, kazak, bileklik ve aksesuarlar takarak geldi

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2017 08:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Turuncu destek

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

25 Kasım-10 Aralık tarihlerinde, en büyük toplumsal sorunlarımızdan biri olan toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve kadına şiddete karşı, İzmir’in sesini duyurmak amacıyla sivil bir inisiyatif tarafından oluşturulan ‘İzmir’i Turuncuya Boya’ kampanyasına İzmir Amerikan Koleji (ACI) öğrencileri de destek verdi. Kolejin lise öğrencilerinden oluşan ‘He for she / Ben değilsem kim Kulübü’ üyeleri öğretmenleri Merve Karanlık’ın önderliğinde gerçekleştirdikleri organizasyonla, tüm öğrenciler okula kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla turuncu ceket, t-shirt, kazak, bileklik ve aksesuarlar takarak geldi ve İzmir’i Turuncuya Boya platformuna destek amacıyla hep birlikte turuncu pankart boyadılar.

KADINA ŞİDDETE HAYIR

Renkli anlara sahne olan etkinlikte öğrenciler ellerinde boyalarla kadın ve erkek eşitliğine dikkat çeken yazı ve figürler çizerek hep birlikte kadına şiddete hayır dediler. Ayrıca okul binasına İzmir’i Turuncuya Boya projesinin pankartı ve 10 Aralık’ta gerçekleştirilecek Turuncu yürüyüşe ilişkin bilgilendirmeler içeren afiş ve bilgi notları da öğrencilerle paylaşıldı.

YALNIZ OLMADIĞIMI GÖRDÜM

Öğrencilerin en büyük toplumsal sorunlarımızdan biri olan kadına yönelik şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek amacıyla yaptıkları aktiviteyi oldukça değerli bulduğunu ifade eden İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “Duyarlı bir kent olan İzmir’in, kadına yönelik şiddete dikkati çekme konusunda öncü olabilmesi adına kişisel olarak bir adım attım. Tamamen gönüllülerden oluşan dostlarım ve çalışma arkadaşlarımla ‘İzmir’i Turuncuya Boya’ diyerek yola çıktım. Biz bu kararı alıp harekete geçtikten kısa süre sonra yalnız olmadığımızı gördüm ve çok da mutlu oldum. Özellikle genç neslin bu konuya verdikleri önem ve destek bizler için oldukça değerli. Öğrencilerimize ve okul yönetimine verdikleri destek dolayısıyla teşekkür ediyoruz” dedi. Etkinlik sonrası konuşan öğretmen Merve Karanlık ise öğrencilerle birlikte en büyük toplumsal sorunlardan biri olan kadın-erkek eşitsizliğine dikkat çekmek amacıyla İzmir’i Turuncuya Boya platformuna destek verdiklerini belirterek “Etkinlikte emeği geçen kulüp üyesi öğrencilerimize ve katkıda bulunan tüm ACI ailemize teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.