TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk iş adamlarına davet

Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği, TURABEXPO tarafından Mayıs ayında Kuşadası’nda gerçekleştirilecek olan “4. Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı 2. Türk Arap Tarım ve Tarım Teknolojileri Fuarı İşbirliği Organizasyonu ve 1. Türk-Arap Otel, Kafe, Pastane Ekipmanları, Ağırlama, Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı İşbirliği Organizasyonu” için Türk iş adamlarına yatırım daveti yaptı

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2017 10:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türk iş adamlarına davet

EMİRCAN IŞILDAK

Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) destekleriyle TURABEXPO tarafından 2 ila 5 Mayıs 2017 tarihlerinde Kuşadası’nda gerçekleştirecek olan “4. Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı 2. Türk Arap Tarım ve Tarım Teknolojileri Fuarı İşbirliği Organizasyonu ve 1. Türk-Arap Otel, Kafe, Pastane Ekipmanları, Ağırlama, Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı İşbirliği Organizasyonu”nun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirilen organizasyona TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar’ın yanı sıra Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Dünya Fahri Konsoloslar Birliği Türkiye Başkanı Ömer Kaplan, MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, MÜSİAD Aydın Şube Başkanı Murat Aksüt ile Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) Genel Başkanı Akın Kazançoğlu katıldı.

“ÖNEMLİ MESAFE KAYDETTİK”

Tanıtım toplantısında konuşan TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar, Arap ülkelerinde uzun yıllardır önemli mesafe kaydettiklerini dile getirdi. Türk firmalarını Arap pazarına da giriş yapmaları konusunda davet eden Attar, “TÜRAP bugüne kadar çok sayıda çalışmalar yaptı. Yaklaşık 10 yıldır Arap ülkelerinde çalışıyoruz. Çok büyük mesafeler kat ettik ama bizce bu yeterli değil. Çalışmalarımızı profesyonel olarak yapmaya çalışıyoruz. Türk firmalarını Arap pazarına da davet ediyoruz. Kendilerini tanıtmalarını istiyoruz, burada TÜRAP çok aktif. Herkes bizden ve hizmetlerimizden faydalanabilir. Bu çalışmalarımızın daha verimli olması için verimli çalışmalar yaptık. Bu kapsamda bazı çalışmalarımız bitti bazı çalışmalarımız ise hala devam ediyor” diye konuştu.

TÜRAP DESTEĞE HAZIR

İhracat yapan Türk firmalarına her türlü hukuki desteği verdiklerini de söyleyen Attar, “Arap ve Türk yatırımcısı için TÜRAP çok önemli bir kurum. Firmalar hiç para harcamadan çok rahat yatırımlar yapabilirler. Farklı alanlarda farklı çalışmaları olan gruplarla çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca 200 tane ticaret odasıyla da işbirliğimiz var. Sağlık turizmle ile ilgili de çalışmalarımız var” dedi. Turizmle ilgili bir toplantı organize ettiklerini de dile getiren Attar, bu konuda 5 bin Arap firması ile temas halinde olduklarını vurguladı. Attar, “Kuşadası’nda turizm sektörü ile ilgili küçük bir toplantımız olacak. Bu toplantımızda bir dernek ve Ege Turistik Otel ve Konaklamalar Birliği (ETİK) ile bir çalışmamız olacak. Arap ülkelerinden çok sayıda uzman gelip toplantımıza katılacaklar. Şu anda kayıtlı olan 5 bin Arap firması ile temas halindeyiz sene sonunda bu sayı 10 bin Arap firmaya çıkacak. Türk firmaları mutlaka bizim fuarlarımıza katılsın. Bu fuarlarda iş imkanı yakalayacaklar. Gıda bu fuarda çok önemli bir sektör olacak.  Çünkü Arap ülkeleri yüzde 80 gıda ithalatı yapıyor. Türk gıda firmaları bu kapsamda aktif olabilir. Bizim Arap bölgesinde helal gıda geçiyor, burada da firmalara büyük destek vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

“TÜRAP KOLAYLIKLAR SAĞLIYOR”

Attar’dan sonra söz alan BATUDER Genel Başkanı Akın Kazançoğlu ise “Sabuhi Bey’i kutlamak istiyorum TÜRAP olarak bu bölgede 9 tane fuar gerçekleştirdiler. 500 tane Arap iş adamı ve bin 500 tane firmanın katılacağı yeni bir fuar yapıyorlar. Arap ve Türk firmaları için 3 ana sektör var ve bu sektörler iş yapan önemli sektörler. Bunlar; Gıda, inşaat ve turizm sektörleridir. Bu sektörler karşılıklı ticaretin gelişmesi için büyük bir fırsat” şeklinde konuştu. MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü ise Arap ülkeleriyle son yıllarda artan bir ticaret hacminin olduğunu söyleyerek, “Bu tür fuarlara ülkemize istihdam sağladığı için çok önem veriyoruz. Bu fuarları çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. İç piyasadaki işlerimizden dışarıya bakma fırsatımız olmuyor. Ama TÜRAP gibi dernekler bu açıdan bizlere büyük kolaylıklar sağlıyor. İhracatımıza güç kattığı için kendilerine teşekkür ederiz. Bizim için önemli olan ülkemizde istihdamı artırmak. Arap ülkeleriyle son 10 yılda ileri doğru ticaretimiz artıyor. Son 10 yılda 47 milyar dolara yükselen bir ihracatımız var bunu daha da artırmamız gerekiyor” dedi.

“KUŞADASI YILDA 4 MİLYON TURİST ALAN BİR İLÇE”

Organizasyona ev sahipliği yapacak olan Kuşadası’nın Belediye Başkanı Özer Kayalı ise, “Arap ülkeleri en çok gıda ürünlerinin ithalatını yapıyorlar. Sıkıntılı süreçlerden dolayı Kuşadası için bu yıl turizmde sıkıntılı olacak. Normal dönemlerde ilçemize 4 milyon turist gelmektedir. Bu toplantıların bizim için farklı bir önemi var. Avrupa’da ilk üçe giren fuar ve kongre salonlarına sahip olan bir kongre merkezimiz var. Bu merkezimizi canlandırmak istedik. Bunun için TÜRAP ile böyle bir etkinliği Kuşadası’nda yapılması kararını aldık. Umarım önümüzdeki yıllarda da yine bu etkinliği Kuşadası’nda hep beraber yine yaparız” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.