TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSK ve ÖSO Afrin’i aldı

TSK ve ÖSO, Afrin ilçe merkezini direnişle karşılaşmadan ele geçirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin ilçe merkezini tümüyle ele geçirmesinin ardından, güvenlik çalışmalarını sürdürüyor

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2018 07:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TSK ve ÖSO Afrin’i aldı

İlerleyen TSK ve ÖSO unsurları ilk etapta Eşrefiye, Mahmudiye ve Cemiliye mahalleleri ile gümrük ve elektrik dağıtım binalarını ele geçirdi. Direnişle karşılaşmayan ÖSO ve TSK unsurları, dün 8.30 sularında ilçe merkezinde kontrolü sağladı. Sivillerin zarar görmemesi için azami dikkat gösteriliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, yaptığı açıklamada, “Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır. Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından kontrol altına alınan Afrin şehir merkezinde mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Genelkurmay Başkanlığının sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından, “Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır. Mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmaları devam etmektedir. Şehitlerimizin ruhu şad olsun” ifadeleri paylaşıldı.

AFRİN’DE TÜRK BAYRAĞI

TSK ve ÖSO güçlerince kontrolün sağlandığı Afrin şehir merkezine Türk bayrağı asıldı. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında dün sabah 08.30’da kontrolün tamamen sağlandığı Afrin’de güvenlik güçleri bir yandan arama tarama faaliyetlerini sürdürürken diğer yandan da stratejik öneme sahip binalara girildi. Şehir merkezine girişte tekbir getiren güvenlik güçleri daha sonra buradaki Hükümet binasına çıkarak Türk bayrağını dalgalandırdı.

TSK ve ÖSO, Afrin’in kuzeybatısındaki Mabatlı belde merkezini YPG/PKK-DEAŞ’tan arındırdı. Böylece 08.30 sularında ele geçirilen Afrin ilçe merkezinin ardından, bölgede teröristlerin işgalindeki son belde merkezi de kurtarılmış oldu. Terör örgütü YPG/PKK’nın işgalinden kurtarılan Afrin’de siviller, güvenlik güçlerine sevgi gösterisinde bulundu. Şehir merkezinin teröristlerden kurtarılmasını kimi vatandaşlar askerlere el sallayarak, kimileri de sevinç gözyaşları ve zılgıtlarla kutladı. İlçe meydanında toplanan siviller, araçlarıyla sevinç turu attı.

Bu arada, şehir merkezini terk eden teröristlerin bazı binaları ve araçları ateşe verdikleri, ağır hasar oluşturdukları görüldü. İlçede ve kırsalda arama tarama faaliyetine başlayan Mehmetçik ve ÖSO güçleri, terör örgütü YPG/PKK’yı simgeleyen flama ile fotoğrafları imha etti. AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.