TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Eğitim Vakfı 50 yaşında

Türk Eğitim Vakfı, 50. kuruluş yıl dönümü kapsamında bir kutlama programı düzenleyerek bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında toplam 232 bin 364 öğrenciye burs verildiğini açıklayarak burslara devam edileceği ifade edildi

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2017 07:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türk Eğitim Vakfı 50 yaşında

NİLGÜN TAZE

Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) Mövenpick Otel’de düzenlediği 50. yıl kutlama törenine TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Şube Başkanı Şule Soybayraktar, İzmir Onursal Başkanı Salih Özen, hayırseverlerden Yezdan Özsarı ve burs alarak eğitimini tamamlayan Dr. Nurten Gözde Esmi ve çok sayıda hayırsever katıldı. TEV İzmir Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Türk Eğitim Vakfı’nın 50. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle düzenledikleri 50. Yıl Şube Umut Ziyaretleri’nin dördüncüsünü İzmir’de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bu ziyaretlerle eğitim için daha çok insanımızın seferber olmasını sağlamayı hedefliyoruz. İzmir şubemiz, Türk Eğitim Vakfı’nın 1971 yılında faaliyete başlayan ilk şubesidir. Bu nedenle İzmir bizim için son derece önemli ve potansiyeli yüksek bir şehir” dedi.

232 BİN 364 BURS

İzmir şubesinin geçmişine bakıldığı zaman 46 yıldır bu dinamiğin içinde büyük başarılara imza atmış olduğunu ifade eden Yırcalı, “İzmir faaliyetlerimize önderlik eden, şubemizin mevcuttaki başarısına katkı sağlayarak bugünlere taşıyan herkese şükranlarımı sunuyorum. İzmir’de yakaladığımız başarının büyüyerek devam etmesini arzu ediyoruz. Türk Eğitim Vakfı olarak bugüne kadar yurt içinde 230 bin 628, yurt dışında bin 736 olmak üzere toplamda 232 bin 364 eğitim bursu sağladık. Bu kapsamda bugüne kadar toplamda İzmir ve çevre illerde 32 bin 751, sadece İzmir’de 19 bin 143 gencimize eğitim bursu sağlandı. İzmir’de halen eğitimine devam eden 404 öğrencimiz bulunmakta” açıklamasını yaptı.

GENEL HİZMET

2017-2018 eğitim yılı içinde Türkiye’nin 51 farklı ilinden 65 kız öğrenciye burslu, 307 öğrenciye ise ücretli olarak barınma imkanı sağladıklarını açıklayan Yırcalı, şunları söyledi: “İzmir Şubemiz faaliyete başladığından bu yana toplamda 214 hibe ve vasiyet bağışçımız aydınlık yarınlara destek verdi. Hayırsever bağışçılarımıza bir kez daha minnetlerimi sunarken, vefat eden bağışçılarımızı da rahmetle anıyorum. Bugün hibe ve vasiyet bağışçılarımızdan 17’si bizimle beraber. Ayrıca eğitimine devam eden 8, mezun olmuş 6 ve kız öğrenci yurdumuzdan 4 bursiyerimiz de bugün aramızdalar.”

50. YIL ÇALIŞMALARI

Yırcalı, 50. yıl çalışmalarında saha ziyaretlerini planlarını merkeze koyduklarını belirterek bu kapsamda ‘50. Yıl Şube Umut Ziyaretleri’ne başlattıklarını söyledi. Bugüne kadar tüm Türkiye’den  bağışlarıyla destek veren insanları, şehirde öğrenim gören gençleri ve bu gençlerin iyi birer birey olarak yetişmesine katkıda bulunan akademik kurumları ziyaret ettiklerini açıklayan Yırcalı, “Değerli basın mensubu arkadaşlarım, sizler şehrinizin gözü kulağı, sesisiniz. Kanaat önderi olarak sizin açacağınız yol çok önemli.  TEV’in misyonunu anlatma, azmimizi, isteğimizi belirtme fırsatı yaratmak istediğimiz bugün, gelecek güzel günler için  çalışmalar yaparak ilimizin potansiyelinien doğru şekilde değerlendirmek istiyoruz.  Sizlerin bize sağlayacağı katkı tartışılmaz olacaktır” şeklinde konuştu.

“GELECEĞİN ADI UMUT OLSUN”

“Geleceğin Adı Umut Olsun” projesi ve 50. yıl faaliyetleri hakkında bilgi veren Yırcalı, şu ifadeleri kullandı: “Bu iletişimin en önemli parçasını oluşturan kamu spotumuz 4 Mayıs doğum günümüzde yayına girdi. Filmimizi ünlü yönetmen Ömer Faruk Sorak gönüllü olarak çekti, seslendirmesini Cem Yılmaz gönüllü olarak gerçekleştirdi ve en önemlisi de filmimizde rol alan gençler bursiyerlerimizden oluşuyor. Filmimizin açık hava reklamlarını tüm illerimiz bazında yürütülen billboard çalışmalarında da görebilirsiniz. İzmir’in yerel ve idari yönetimlerinin kampanyanın ulaşımını geniş seviyelere ulaştırarak eğitim seferberliğimize destek vermesini arzu ediyoruz.”

KARŞILIKSIZ SEVGİ

TEV’den burs alarak eğitimini tamamlayabildiğini ve bugün bir doktor olarak konuşabilmekten büyük mutluluk ve mineetarlık hissettiğini ifade eden bursiyer Nurten Gözde Esmi, “Benim TEV ile yolum üniversite sınavından sonra kesişti. Bu kuruma başvurmamın bir çok sebebi var ancak en öenmlileri TEV’in Atatürk ilkelerine bağlı, ülkesinin gelişmesi için çabalayan, bursiyelerlerine her adımda destek olan ve köklü, saygın bir kurum olmasıydı. Burada bizler için yapılan herşey sevgi çerçevesinde ve hiçbir karşılık beklemeden yapıldı. Tüm emeği geçenlere minnettarım” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.