TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜPRAŞ’TA PATLAMA!

Tüpraş'ın İzmir'deki rafinerisinde depolama tankında meydana gelen patlamada 4 kişinin öldü, 2 kişinin de yaralandığı belirtildi. Tedavisi olay yerinde yapılan yaralıların durumları iyi. Patlama depolama alanındaki tankların içindeki gaz sıkışması nedeniyle yaşandı

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2017 07:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TÜPRAŞ’TA PATLAMA!

İzmir’in Aliağa İlçesi’ndeki TÜPRAŞ Rafinerisi’nde bakım çalışması yapılırken, ürün tankında ilk belirlemelere göre basınç nedeniyle meydana gelen patlamada 4 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ağır yaralandı. Aliağa Kaymakamı patlamayla ilgili son bilgileri paylaştı.

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz TÜPRAŞ'taki patlamayla ilgili son bilgileri paylaştı: “Ölü sayımız 4'e çıktı. Tankın içinde çalışan işçi sayımız 6 kişiydi. İki yaralı, 4'ü de öldü maalesef. Yaralılarımıza olay yerinde müdahale ediliyor. Oradaki sağlık ekiplerimiz müdahale ediyor. Onların durumunun şu an iyi olduğunu biliyoruz. TÜPRAŞ'ın kendi uzmanları olay yerinde müdahale ediyorlar. Son durum bu.”

Kaymakam Yılmaz, patlamanın bir iş kazası olduğunu ve herhangi bir yangın olayı bulunmadığını, tesisin üretimine devam ettiğini bildirdi.

NELER YAŞANDI?

İzmir Aliağa Rafinerisi’nde ürün tankında saat dün 09.25’te bakım çalışmaları yapılırken basınç nedeniyle şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada, bakım çalışmasına katılan 4 çalışan yaşamını yitirdi, 2 işçi yaralandı. Olayın ardından TÜPRAŞ'ın giriş ve çıkışları kapatıldı. Büyük tankerlerin bölgeye girişine izin verilmedi. O bölgedeki işçiler de daha güvenli bir alana çekildi.

TÜPRAŞ’TAN AÇIKLAMA

Tüpraş’tan yapılan açıklamada da dün saat 09.25’de İzmir Rafinerisi ürün tankında bakım çalışmaları sırasında patlama meydana geldiği belirtilerek rafineri teknik ekiplerinin olaya müdahale ettiği, gelişmelere ilişkin kamuoyunun bilgilendirileceği ifade edildi. 

Açıklamada, “Yapılan tüm müdahalelere rağmen yüklenici firma çalışanlarımız Kemal Şaşmazer, Yusuf Kepenek, Mehmet Karademir ve Mehmet Dere hayatını kaybetmiş, yaralı Halil İbrahim Kavlak’ın ise tedavisine devam edilmektedir” ifadesi kullanıldı.  AA/İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.