TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tetra Pak İzmir’e mükemmellik ödülü

Tetra Pak İzmir Fabrikası, ‘Toplam Üretken Bakım Programı’ kapsamında üretim mükemmelliği alanında dünyanın en önemli ödülü olarak kabul edilen ‘Dünya Klasmanında Mükemmellik Ödülü’ne layık görüldü

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2018 08:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tetra Pak İzmir’e  mükemmellik ödülü

Dünya Klasmanında Mükemmellik Ödülü’ne layık görülen Tetra Pak İzmir Fabrikası geniş ürün portföyü, yılda 10 milyarın üzerinde paket üretim kapasitesi ve 4 kıtada 36 ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile Türkiye ekonomisine ve Türkiye gıda işleme ve paketleme sektörüne büyük katkı sağlıyor.

“Dünya Standartlarında Üretim” (WCM) programını yürürlüğe koyduğu 1999’dan bu yana Japonya Fabrika Bakım Enstitüsü’nden (JIPM) aldığı ödüllere bir yenisini ekleyen Tetra Pak İzmir Fabrikası, 2015’te aldığı ‘İleri Seviye Özel Ödülü’nün ardından şimdi de ‘Toplam Üretken Bakım (TPM) Programı’ kapsamında üretim mükemmelliği alanında dünyanın en önemli ödülü olarak kabul edilen “Dünya Klasmanında Mükemmellik Ödülü”ne layık görüldü. Tetra Pak Türkiye Genel Müdürü Nejat Çalışkan ve Tetra Pak İzmir Fabrikası Direktörü Selami Ulusoy, ödül vesilesiyle fabrikada düzenledikleri basın toplantısında Tetra Pak Türkiye’nin üretim çalışmaları, hedefleri ve İzmir fabrikası hakkında bilgi verdi. Tetra Pak Türkiye Genel Müdürü Nejat Çalışkan, şirketin 400’ün üzerinde çalışanı ile İzmir Fabrikası, Bursa ve İstanbul ofisleriyle Türkiye’deki 45. yılını doldurduğunu belirterek, “Japonya Fabrika Bakım Enstitüsü (JIPM) tarafından 1971 yılından bu yana verilen “Toplam Üretken Bakım” (TPM) Ödülleri, üretim yönetimi mükemmellik arayışında en iyi yöntem olarak geniş çevrelerce kabul görüyor. Tetra Pak İzmir Fabrikası, Tetra Pak’ın tüm dünyadaki fabrikaları arasında bu ödülü alan ikinci, dünya genelinde ise kazanan 22. fabrika oldu. Tetra Pak Türkiye’de 1972 yılından bu yana faaliyetlerine ve yatırımlarına aralıksız devam ediyor. 10 milyar paketi aşan kapasitesi ile Tetra Pak İzmir Fabrikası, 20 farklı ambalaj ürünü üretiyor” dedi.

60 MİLYON EUROLUK YATIRIM

Fabrikada 2017 yılında üretilen 8,2 milyar paketin yüzde 50’sinin Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika kıtalarında 36 ülkedeki müşterilere ihraç edildiğini açıklayan Çalışkan şunları söyledi: “İzmir’in Tetra Pak’ın global tedarik zinciri ağı için stratejik bir yeri var ve sadece son beş yılda Türkiye’de 60 milyon Euro’nun üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımlar müşterilerimiz için de daha kısa tedarik süresi, daha düşük üretim ve lojistik maliyetleri ile daha yüksek rekabet gücü anlamına geliyor. Bu sayede Türkiye gıda işleme ve paketleme endüstrisine ve Türk ekonomisine önemli katkı sağlıyoruz. Gelecekte de özellikle dijitalleşme ve yeni teknolojiler başta olmak üzere Türkiye’deki yatırımlarımıza devam edeceğiz.”

10 MİLYAR PAKET

İzmir Tetra Pak Fabrika Direktörü Selami Ulusoy ise, Tetra Pak Türkiye olarak Dünya Klasmanı Mükemmellik Ödülü yolunda son adımı 2015 yılında aldıkları ‘İleri Seviye Özel Ödülü’ ile attıklarını ifade ederek, “İzmir fabrikamız 2016 yılında da dünyanın farklı yerlerindeki 32 Tetra Pak fabrikası arasından ‘Yılın Fabrikası’ seçildi. Geniş ürün portföyü ve 10 milyar paket üretim kapasitesi ile Türk ekonomisine büyük katkı sağlıyoruz. Son beş yılda gerçekleştirdiğimiz yatırımlar, ürün yelpazesini genişlemesine ve daha önce ithal edilen farklı paketlerin Türkiye’de üretebilmesine olanak verdi. Bugün Türkiye’de 20 farklı ürün üretebilen şirket, ürünlerin müşterilere teslim süresini de bir aydan bir haftaya indirdi. Yatırımlar sonucunda üretim kapasitesi de 10 milyar paketin üzerine çıktı.

36 ÜLKEYE İHRACAT

Ulusoy, Tetra Pak İzmir’den 4 kıtada aralarında Şili, Çin, İzlanda, hatta Tanzanya gibi ülkelerin bulunduğu 36 ülkeye ihracat yaptığını açıklayarak, “2017 yılında üretilen 8,2 milyar paketin yüzde 50’si ihraç edildi. Tetra Pak İzmir Fabrikası, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından Ege Bölgesi’nde en çok ihracat gerçekleştiren şirketleri ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirilen “İhracatın Yükselen Yıldızları” ödüllerinde 2016 ve 2017 yıllarında iki kez üst üste “mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektöründe en fazla ihracat gerçekleştiren firma” ödülüne layık görüldü.

RAKAMLARLA TETRA PAK

Japonya Fabrika Bakım Enstitüsü’nün (JIPM)’ Toplam Üretken Bakım’ı (TPM) ilk olarak 1971 yılında tanıttığını ifade eden Ulusoy, “O tarihten bu yana TPM, üretim yönetimi mükemmellik arayışında en iyi yöntem olarak geniş çevrelerce kabul gördü. 1999 yılından bu yana World Class TPM Ödülü’nü 8’i Japonya’da olmak üzere tüm dünyada yalnızca 22 fabrika aldı. İzmir fabrikası, Tetra Pak’ın ambalaj malzemeleri fabrikaları arasında JIPM’den bu en üstün ödülü alan ikinci fabrika oldu. Bir fabrikanın faaliyetlerinin sonuçlarını değerlendiren JIPM ödül sistemi mükemmellik, istikrar, özel, gelişmiş özel ve Birinci Sınıf (World Class) olmak üzere beş farklı seviyede ödül veriyor. Bir fabrikanın birinci seviyeden en üst seviyeye yükselmesi ortalama 10 yıl kadar sürüyor” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.