TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terör devletine millet izin vermeyecek

Suriye ve Irak hudutlarında bir şer kuşağı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin itibarına, egemenlik haklarına saldırının nereden gelirse gelsin misliyle karşılığını bulacağını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2017 08:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Terör devletine millet izin vermeyecek

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Yalova Merkez İlçe Teşkilatı’nın kongresine katıldı. Burada konuşan Başbakan Yıldırım, “Çıktığımız bu yolda 16 yılı geride bıraktık. Millete hizmet etmeyi bize nasip eden Mevlama hamd olsun, şükür olsun. İnşallah nice yıllar daha aziz milletimize hizmet etmeyi Mevlam nasip eylesin. AK Parti ile birlikte Türkiye bambaşka Türkiye oldu. Ülkemizde birlik beraberlik, kardeşlik daha da güçlendi, refah daha da arttı. Bir Türkiye’ye üç Türkiye kattık. Bütün yollar genişledi. Biz bunları yaparken rahatsız olanlar da olmadı değil. İlk günden bu tarafa hiç boş durmadan AK Parti’ye karşı ne kumpaslar kurmaya kalkıştılar. Hamd olsun ki, bütün bu tuzaklar başarısız oldu. Milletimizin AK Parti’ye verdiği destek sayesinde bütün zorlukların üstesinden geldik. Kumpasçılara karşı dimdik durup, milletin hakkını savunduk. 16 yıldır AK kadrolar milletimize hizmet için gece gündüz çalıştı, çalışmaya devam ediyor. İnşallah nice nice destanları bu kadrolarla, birlikte yazacağız. Önümüzde yeni hedefler, fırsatlar, zorluklar var” dedi.

Türkiye’nin geçmiş 15 yılında AK Parti’nin imzası olduğunun altını çizen Yıldırım, “AK Parti bu 15 yıl içerisinde kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde zorlukları aşa aşa bugünlere geldi. Hatırlayın, 15 yıl içerisinde bu ülke neler yaşadı? Darbe girişimleri, Balyoz, Ergenekon, e-muhtıra, cumhurbaşkanlığı seçiminin engellenmesi, AK Parti’nin kapatılmaya çalışılması, 17-25 Aralık darbe girişimi, yargı darbe girişimi, Gezi olayları, nihayet 15 Temmuz alçak FETÖ darbe teşebbüsü. Bütün bu kumpaslardan, bütün bu engellerden AK Parti alnının akıyla çıkmayı bilmiştir. Bundan da en büyük güvencemiz, en büyük kaynağımız milletimiz olacaktır” diye konuştu.

MİLLET MÜSAADE ETMEYECEK

Türkiye’nin egemenlik haklarını ve itibarını korumakta kararlı olduklarına işaret eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:“Biz düşmanlarımızı azaltacağız, dostlarımızı arttıracağız. Bunları yapıyoruz. Bazen haddini aşanlar oluyor. Ülkemizin itibarına, egemenlik haklarına saldırı nereden gelirse gelsin, misliyle karşılığını bulur. Diklenmeyeceğiz, ama dik duracağız dedik. Ülkenin itibarını, onurunu korumak için ne gerekiyorsa yapacağız. Ülkemizin güneyinde Suriye ve Irak hudutlarımızda bir şer kuşağı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu projeyi yapanları biliyoruz. Ama milletimiz rahat olsun. Bizim kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlar şunu iyi bilsin ki, orada bir terör devleti kurulmasına bu millet asla müsaade etmeyecek.”

TÜRKİYE’Yİ BÖLDÜRTMEYİZ

Yolları böldüklerini, ancak ülkeyi böldürtmeyeceklerini ifade eden Yıldırım, “Bizim hedefimiz ve amacımız, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak. Milletimizi, bu güzel ülkemizi dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasına sokmak. 15 yıldır bunu yapıyoruz. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, doğuyu, batıyı, ülkeyi birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz, ama herkes iyi bilsin ki, Türkiye’yi böldürtmeyiz. 15 Temmuz gecesini hepimiz yaşadık. Orada 80 milyon vatandaşımız, cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara indi mi? Alçaklara meydanlarda dersini verdi mi? Halkın gücü, tankın gücüne galip geldi o gece. Metin Doğan da şu an aramızda. Tankın önüne yatan, ‘Beni ezmeden bu ülkeyi teslim alamazsınız’ diyen kahramanlarından biri” dedi.

 FETÖ darbe girişiminin hesabını soracaklarını kaydeden Yıldırım, şunları dile getirdi: “Başlangıçta yargıyla dalga geçtiler, tiyatro oynadılar. Şimdi artık kararlar birer birer çıkıyor. Müebbet hapisler, ağırlaştırılmış müebbet hapisler bir bir geliyor. Bu darbenin arkasındaki alçak örgütün bütün mensupları birer birer hesabını verecek. Bütün failler ortaya çıkarılacak. Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır.” (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.