TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teknopark’tan proje atağı

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi etkinliğinde açıklama yapan Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Aykut Hocaoğlu, Teknopark İzmir olarak gerçekleştirdikleri 3+1 projesini anlattı

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2017 07:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Teknopark’tan proje atağı

NİLGÜN TAZE / ÖZEL HABER

2002 yılında Türkiye’nin 4. teknoparkı olarak İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kampüsü içerisinde  yer alan Teknopark İzmir,  yaklaşık 2 milyon metrekarelik alan tahsisi ile İzmir’in önde gelen 21 kurum ve kuruluşunun ortaklığıyla kurulur. Bölgesinde yer alan 157 yerli ve yabancı AR-GE firması, yaklaşık 800 AR-GE ve destek personeli, 300 Milyon TL'yi aşan toplam cirosu, 20 Milyon Dolar’ı aşan ihracatı ile 2016 yılında açıklanan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi’nde Türkiye 4.sü olan Teknopark İzmir, üretilen nitelikli teknolojik bilgiyi sanayi ile buluşturmaya devam ediyor.

3 girişimcinin girişimcilik ekosisteminde çalışma yürütmekte olduğunu ve devamında ise halen yürütmekte olduğu çalışmaların içeriği hakkında bilgi verdiğini açıklayan Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Aykut Hocaoğlu, “3 Girişimci-AR-GE firma yetkilisi öncelikle kendi girişimcilik hikayesini paylaşıyor. Ardından ise bir akademisyen etkinliğin artı 1 bölümünde kendisini tanıtarak akademik çalışmalarını aktararak, akademik birikim girişimciliği ile ilgili bilgi sunuyor” dedi.

NE YAPIYOR, NASIL YAPIYOR?

3+1 projesinin her yeni buluşmasında 9 girişimci, 3 akademisyen, 200’ün üzerinde dinleyicinin bulunduğu bilgisini veren Hocaoğlu, “En az 3 girişim hikayesinin ve yaşanan deneyimlerin katılımcılar ile paylaşılmasına ve bölgede çalışmalarını sürdüren girişimcinin AR-GE firmasının paydaşlar tarafından tanınmasına çalışılıyor. Benzer ya da yakın konularda çalışma yürüten yada yürütecek olan girişimcilerin birbirinden haberdar olması son derece önemli. Ekosistemdeki en önemli paydaşlar olan akademisyenlerin birikimlerinin girişimciler ile buluşması ise verimi daha da artırmakta. Tüm bu katılımcıların bileşiminden doğan sinerji ile yeni iş birlikleri kurgulanması daha kolay ve etkili oluyor” açıklamasını yaptı.

BAŞARILI ÇIKTI ÖRNEĞİ

İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde yer alan girişimcilerin ve AR-GE firmalarının dışında gelecek dönemde diğer teknoloji geliştirme bölgelerinde çalışmalarını sürdüren girişimciler ve AR-GE firmalarını da konuk etme kararı alındığını açıklayan Hocaoğlu, “İlk etkinliğe katılan elektronik sektöründe faaliyetlerini sürdüren DVLx firması ile elektronik ve yazılım sektörlerinde faaliyet gösteren Hacktus Dynamics firması İzmir, Bursa gibi Büyükşehir Belediyelerinin bisiklet projeleri kapsamında 3 bin 500 adet yeni far tasarımı ile elektronik kontrol devre tasarımı ve üretimi işini gerçekleştirdi” şeklinde konuştu.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Projesi Eğitim Bilişim Ağı (EBA) İçerik Geliştirme Ekibinin bu kapsamda ilk konukları olduğunu belirten Hocaoğlu girişimcilik ve yenilik alanında yaptıkları çalışmaları rakamlarla şu şekilde anlattı;

•25.000 m2 kapalı alan

•Toplam Arge Firması: 157

▪ Akademisyen: 26

▪ Öğrenci: 25

▪ Teknogirişim: 52

•Bölgede Kurulan Firma Sayısı: 111

•Toplam Proje: ~ 1800

•Toplam Ciro: ~ 500 M TL

•İhracat: ~ 45M $

•Toplam Çalışan: ~ 850

•Toplam Patent Başvurusu: 86

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.